Bageform

2 items total

Ramekiner - gode retter til én portion

Den traditionelle definition af en ramekin er en lille keramik- eller glasskål med lige sider, der bruges til bagning og servering. Ramekiner bruges ofte, når man laver desserter som crème brûlée, crumbles og cheesecakes, men også til små portioner af salte retter. Ramekiner kan også bruges til servering af små portioner mad ved fester og banketter.

Hvad er fordelene ved at bage i en ramekin?

Da ramekiner generelt er cylindriske i formen og små i størrelsen, er de ideelle til at bage enkeltportionsdesserter. De tåler mikroovn, ovn og opvaskemaskine og fungerer godt som tærteforme eller muffinsforme. Ramekiner er perfekte til souffle og andre lækre desserter, som du kan servere direkte fra ovnen til bordet. God appetit!

Kreative kokke bruger ramekiner til dips, tærter og endda cremede supper. De er også ideelle til at servere snacks som nødder eller tørret frugt.

Ramekiner er også praktiske til dem, der bor alene eller bare med en partner. Når alt kommer til alt, er det ikke kun spild af tid, men også spild af mad at bage ekstra portioner mad, som skal stå i køleskabet i dagevis. Madlavning uden affald er ikke kun økonomisk, men også godt for miljøet.

Er ramekiner holdbare?

Ramekinerne er fremstillet, så de kan genbruges og er modstandsdygtige. De er også modstandsdygtige over for høje temperaturer, hvilket gør dem til alsidige køkkenfade, der er gode til madlavning, bagning og nedkøling. Tænk bare på alle de skønne ting, du kan lave - individuelle chokoladekager, crème brulée, tiramisu og mousser, for blot at nævne nogle få Hvad venter du på? Tag et kig på, hvad Kulina har at tilbyde, og kom i gang med det samme. Læn dig derefter tilbage og nyd resultatet af dine kulinariske anstrengelser med familie og venner.

Kulina tilbyder ramekiner i forskellige stilarter - herunder dem fra Bitz og Revol. Revol er et fransk firma, der er kendt for sine produkters høje kvalitet.

Er det nødvendigt at forberede ramekinerne, før man bager i dem?

De fleste ramekiner er forholdsvis små. Det betyder, at varmen i ovnen nemt kan nå ind til midten af blandingen. For at undgå, at desserten brænder på, bliver hård eller overkogt, er det en god idé at stille formen i et vandbad. I alle tilfælde skal du tjekke producentens anvisninger på forhånd. Nogle ramekiner kan endda tåle at komme i trykkogeren eller i mikroovnen.