Bordskeer

7 items total
180047 180047 jidelni lzice maxime blomus mysi seda
Bordske MAXIME, grå, Blomus
På lager (>5 pcs)
118 kr
BM64125
Bordske STELLA, mat rustfrit stål, Blomus
86 kr
BM63825
180050 180050 jidelni lzice stella blomus cerna
91 kr
BM64196
Spiseske MAYA 2000 20 cm, sølv, rustfrit stål, Stelton SN13122
Spiseske CHACO 20 cm, sølv, rustfrit stål, Stelton SN13105
Spiseske PRISME 20 cm, sølv, rustfrit stål, Stelton SN555
180044 180044 jidelni lzice maxime blomus hrejive seda
118 kr
BM64124

Spiseskeer - skeer, som ethvert bord har brug for

Hvad er spiseskefulde?

Spiseskeer er en type spisebestik til både servering og indtagelse af mad. De er beregnet til almindelig brug ved middagsbordet og er større end teskeer, men mindre end serveringsskeer.

Spiseskeen er normalt en ske med en lav øse eller skål med et langt håndtag lavet af rustfrit stål, porcelæn eller stål. Spiseskeer bruges til at spise supper, korn, gryderetter, karryretter og andre flydende eller halvflydende retter.

Spiseskeer er en nødvendig genstand i ethvert køkken eller spiseområde, derfor har vi samlet de bedste på Kulina fra kendte producenter som Blomus, MIJ, og ZWILLING.

Udtrykket "spiseskefuld" bruges også som et volumenmål til madlavning, der ofte bruges i kogebøger og opskrifter. I denne kapacitet forkortes det oftest tbsp. eller Tbsp. og er præcis 15 ml.

Hvilke typer spiseskefulde findes der?

Der er flere typer af spiseskeer, herunder:

  • Standard spiseske: Denne type ske bruges både til at spise og servere med
  • Suppeske: Sammenlignet med den almindelige spiseske har denne slags en dybere og mere afrundet skål. Den er lavet til at indtage suppe, gryderetter og andre fødevarer med flydende base.
  • Dessertske: Denne ske bruges til at spise desserter og frugt med, og den er mindre end en almindelig spiseske.
  • Serveringsske: Denne slags spiseske er større end en normal spiseske og bruges til at servere måltider ved bordet (ris, kartofler, korn, grøntsager).

Hvad er forskellen på en teskefuld og en spiseskefuld?

Størrelsen er den primære forskel på en teskefuld og en spiseskefuld. Sammenlignet med spiseskefulde ser teskefulde mindre ud og har en smallere skål eller øse. De bruges ofte til at røre i te eller kaffe efter at have tilsat lidt sukker, samt til at spise desserter eller kager. Begge typer skeer kan også bruges til at dosere krydderier og andre ingredienser. En teske bruges til at måle eller tilsætte mindre mængder af ingredienser og er mindre end en spiseske. Forskellen mellem deres volumen er mere eller mindre tredobbelt, så hvis en spiseskefuld er 10 g mel, rummer teskeen 3, mens en spiseskefuld rummer 15 g vand eller mælk, rummer en teske 5 g.

Generelt vil den type måltid, du serverer eller spiser, bestemme den type spiseske, du bruger. For en mere udsøgt måltidsoplevelse kan du shoppe fra vores kollektion af spisestel, som omfatter bestiksæt, glas og service osv.