Brødkniv FIBRE CARBON 2 26 cm, de Buyer
Code: DB428626Related products
Product detailed description
POPIS
Brød- og konditorkniven fra Fibre Karbon 2-kollektionen fra De Buyer har et savtakket langt blad og er ekstremt skarp. Denne kniv er ideel til at skære brød og andet bagværk takket være dens savblad. Den kan klare selv hårde skorper og pænt skårne skiver uden at ødelægge den luftige krumme.
Bladet er lavet af tysk rustfrit stål af høj kvalitet X50CrMoV15 (specielt knivstål) med en hårdhed på 56 HRC (Rockwells hårdhedsskala). FK2-serien har et unikt system til at afbalancere kniven i forhold til den enkelte koks behov. Skru blot den rustfri stålfod af håndtaget, og fjern den nødvendige mængde rustfri stålindsatser.
Knivens håndtag er lavet i hånden ved at lægge kulfiber i lag. Det gør den meget holdbar, stærk og giver et godt og behageligt greb, så du kan skære uden at blive træt. Beskyttelsen beskytter fingrene. En knivholder er ideel til sikker opbevaring af dine knive.
SPECIFIKATIONER
Knivens længde: 40,5 cm
Bladlængde: 26 cm
Materiale: specialkniv nocel, kulfiber (håndtag)
Farve: sølv, sort (håndtag)
FORDELE OG ULEMPER
Brødkniven har et savtakket blad og er ideel til at skære brød og andet bagværk i skiver. Bladet er ekstremt skarpt. Knivens blad er lavet af tysk rustfrit stål i topkvalitet. Unikt system til at afbalancere kniven efter kokkens behov. Beskyttelsen beskytter fingrene. Jævn overgang mellem beskyttelse og håndtag. Det ergonomiske håndtag giver et sikkert, komfortabelt og behageligt greb til træthedsfrit arbejde. Kniven er også velegnet til professionel brug. |
PRAKTISKE RÅD
Tåleropvaskemaskine: NEJ
Vask altid kun kniven i koldt vand for at sikre en længerevarende skarphed.
FORSKELLEN PÅ EN SLIBESTEN, EN KNIVSLIBER OG EN SLIBESTEN
Brug knivsliberen ved regelmæssig vedligeholdelse - før hver brug af kniven. Brug dog kun en knivsliber eller slibesten en gang imellem til at give kniven dens oprindelige skarphed tilbage, dvs. når kniven er virkelig sløv.
KNIVPLADE
Knivsliberen bruges til regelmæssig vedligeholdelse af knive. Brug knivsliberen til hurtigt og nemt at genskabe den oprindelige skarphed på dine knive. Brug sliberen til at vedligeholde klingen. Det er ikke let at skabe en skarp kant på en allerede sløv kniv - i dette tilfælde skal du vælge en knivsliber eller en slibesten. Sliberen har et håndtag, og slibedelen kan have en finere eller grovere overflade. Sliberen er ikke praktisk til vedligeholdelse af knive, der er for store.
Slibedelen af hvæssestenen kan være lavet af forskellige materialer - diamant, keramik, specielt skærestål osv. Vælg længden på slibedelen i forhold til længden på de knivblade, du vil slibe. Vi har slibere med slibedele fra 20 cm op til 31,5 cm - speciel slagtersliber til slibning af store knive.
Slibning af kniven med en hvæssesten
Hold sliberen lodret i den ene hånd og kniven i den anden hånd (med en hældning på ca. 20° i forhold til sliberens overflade). Det er bedst at have en støtte (f.eks. et bord og et håndklæde, så sliberen ikke glider) for at holde vinklen den samme over hele bladet og holde slibningen præcis. At arbejde med sliberen kræver øvelse for at undgå uønskede tænder på klingen. Træk kniven fra hæl til spids mod bladet, og gentag det samme på den anden side af bladet (20 gange på hver side). Prøv at holde den samme vinkel mellem kniven og sliberen, og tryk ikke for hårdt.
BROUSEK TO KNIFE
Knivsliberen bruges til at genskabe knivens oprindelige skarphed. I modsætning til knivsliberen kan den håndtere selv sløve knive. Knivsliberen indeholder slibeskiver af forskellige materialer, som du bruger til at strække kniven med. Det er derfor meget nemt og hurtigt at slibe knive med knivsliberen. Bare kør kniven langs hele knivens længde med slibeskiverne et par gange, og du har en perfekt skarp kniv igen. Du behøver kun at bruge sliberen en gang om måneden, eller hvis kniven allerede er sløv. En knivsliber er tilstrækkelig til regelmæssig vedligeholdelse inden udskæring.
BROWN STONE
Knivslibestenen har en overflade med en vis grovhed. Der er også en dobbeltkornet slibesten med den ene side grov og den anden side fin. Slibestenen bruges til at genskabe den oprindelige skarphed på kn ive - som knivsliber. Slibestenen skal fugtes før brug, og knivbladene skal placeres i den rigtige vinkel i forhold til den (ca. 12 - 15°).
Slibning af knive med en slibesten
Placer knivbladet på den ene ende af stenen, og træk kniven jævnt lidt til højre mod bladet. Vend kniven, og træk på samme måde, men i den modsatte retning. Stryg altid i hele bladets længde. Vær dog forsigtig med ikke at fange klingen i kanten af slibestenen. Træk i kniven, som om du forsøger at skære en tynd skive af en kniv. Læg ikke for meget pres på kniven. Slib først på en grovere overflade og derefter på en finere overflade for at glatte bladet og fjerne grater.
SLIBESTENENS KORNSTØRRELSE
Vælg kornstørrelsen på slibestenen efter, hvad kniven skal bruges til. Bladet er slebet på en slibesten med en grovere kant, der er ideel til at skære bløde og fibrøse ingredienser som grøntsager eller kød. På finere slibesten (med mindre grovhed) får du en glat kant, som er velegnet til at skære med tryk i stedet for at trække, f.eks. når du hakker eller flår. Det resulterende skær afhænger af slibestenens grovhed (korn) og den vinkel, du sliber kniven i.
Slibestenens kornstørrelse (grovhed) angives med et tal, der svarer til antallet af masker i sigten pr. tomme (25,4 mm), som slibemidlet stadig falder igennem under sigtningen. Jo større tallet er, jo tættere er sigten, og jo finere er slibemidlet. Internationale standarder FEPA (Federation of European Grinding Aid Manufacturers) angiver kornstørrelsen, se tabel:
Kornstørrelse i henhold til FEPA |
Verbalt navn |
7, 8, 10, 12 |
grov |
14, 16, 20, 22, 24, 30 |
grov |
36, 40, 46, 54, 60 |
medium |
70, 80, 90, 100, 120 |
fint |
150, 180, 220, 240 |
meget sart |
280, 320, 400, 500, 600 |
særligt sart |
800, 1000, 1200 |
ekstra fin |
FULDKORNSBRØD UDEN ÆLTNING
Ingredienser
3 kopper (708 ml) lunkent (ikke varmt) vand, 1 spiseskefuld tørret gær, 1 spiseskefuld sukker, 1 spiseskefuld vegetabilsk olie (f.eks. 1 spsk eddike, 3 kopper (375 g) almindeligt hvede- eller speltmel, 2,5 til 3 kopper (324 til 389 g) fuldkornshvedemel, 1 til 1,5 spsk salt, nødder, frø efter smag
Fremgangsmåde
1. Bland lunt vand, gær og sukker i en stor skål. Vandet må ikke være varmt, men skal have kropstemperatur for ikke at nedbryde gæren. Vent et par minutter, til du kan se, at gæren er aktiv og danner bobler på overfladen, og tilsæt så eddike og olie.
2. Tilsæt glat mel kop for kop, og rør dejen grundigt mellem hver kop. Tilsæt nu fuldkornshvedemel og salt, igen gradvist, og bland grundigt mellem hver tilsætning. Denne dej vil være meget tynd, grødet og klistret. Tilsæt frø, nødder, eller hvad du kan lide. Du kan også prøve med krydderurter, tørrede tomater, hvidløg eller stegte løg.
4. Forvarm ovnen til 185 °C. Brug en spatel til at overføre dejen til brødformen (dejen bliver til 2 brød). Drys overfladen med flere frø, og bag i ca. 50 minutter, indtil brødet er gyldenbrunt på toppen. Du kan også se, at brødet er færdigt ved første øjekast, blot ved at det bevæger sig væk fra formens sider, og at der opstår et lille hul rundt om kanten. Når du tager brødet ud af ovnen, kan du uden problemer lade det glide over på en rist, hvor det køler smukt af uden at brænde på. For at tjekke, om brødet allerede er bagt, skal du banke på bunden af brødet, det skal lyde hult.
Opskriftskilde og opskriftsbillede: https://kitchenette.cz/clanek/73-celozrnny-chleb-bez-hneteni
OPSKRIFT PÅ HJEMMELAVET KOMMENBRØD
lngredience
200 g rugmel (kan også være fuldkorn), 300 g hvedebrødmel, 200 g hvedemel (kan også være fuldkorn eller spelt), hel spidskommen (ca. 15 g), 15 g frisk gær, 1 tsk sukker (eller honning, melasse, ...), 490 ml vand (du kan også prøve øl, valle), 15 g salt
Fremgangsmåde
1. Smuldr gæren i skålen til din foodprocessor. Hvis du ikke har en foodprocessor, skal du ælte dejen i hånden. Tilsæt sukkeret, og rør med en gaffel, til det bliver en tynd opslæmning. Bland med vand, og rør godt med et piskeris.
2. Tilsæt derefter alt det andet fra opskriften. Sæt maskinen på lav hastighed, og lad den ælte i 10 minutter. Hvis du bruger en hjemmebager, skal du lade den ælte i 30 minutter og derefter fjerne dejen.
3. Kom den bearbejdede og klæbrige dej i en plastikskål, der er smurt med en teskefuld olie. Hvis du ikke har en skål med låg, kan du putte den i en plastikpose. Lad den hæve ved stuetemperatur i en time. Fold en gang i løbet af denne tid. Det gør man ved at strække dejens kanter og folde dem ind mod midten af dejen. At gøre det mod manden lige i skålen hele vejen rundt.
4. Efter en time olierer du din line lidt, og strækker dejen ud til en firkant. Fold og stram til, så der dannes en kegle. Mel bollen med rugmel, og læg bollen med sømmen opad. Du kan lade dejen hæve i et dørslag beklædt med et viskestykke, og mel den. Når de er tippet, vil samlingen være nedenunder og vil ikke løsne sig under bagningen. Kom dejen tilbage i posen, og lad den hæve i en time. Efter ca. 20 minutter tændes ovnen med bagestenen og vandpanden. Hvis du bager på en bageplade, kan du genopvarme den senere. Ovnen skal nå en temperatur på mindst 250 °C.
5. Hæld forsigtigt det hævede brød, som har fyldt hele formen, over på en plantespade. Støv dette med groft mel eller majsmel. Brødet vil glide bedre ned ad den. Hvis du bager på en bageplade, er det vigtigt, at du slet ikke trækker den ud. Det køler hurtigt ned, og brødet ville revne i kanten. Forbered ca. 200 ml varmt vand fra en kedel, et barberblad og en planteskovl. Det vil gå meget hurtigt nu. Pas især på dampen!
6. Hæld brødet ud på en skovl, skær det evt. til, og skub det hurtigt over på en sten eller bageplade i ovnen. Hæld vand i den nederste bakke i bunden af ovnen, og luk hurtigt ovnen. Indstil minuttet til 15 minutter.
7. Sænk derefter temperaturen til 190 - 200 °C. Tag bagepladen ned i vandet, og bag den i 30 minutter.
8. Lad den køle af på en rist. Skær ikke i det varme brød! Du ville få en krympning.
Brug ovenstående ingredienser til at lave et brød, der vejer 1200 g.
Opskriftskilde og opskriftsbillede: http://www.pazitka.cz/ostatni/domaci-kminovy-chleba-z-drozdi/
Additional parameters
Category: | Brødknive |
---|---|
Weight: | 0.28 kg |
Margin: | D |
K překladu: | CZ AUTO |
Kollektion: | De Buyer Fiber Carbon |
Størrelse: | 26 cm |
Produkt type: | brødkniv |
Farve: | Sort |
Bladlængde: | 26 cm |
Stk. i et sæt: | 1 ks |
Materiale: | Rustfrit stål |
Producent: | de Buyer |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!
✓ de Buyer je francouzský výrobce vysoce kvalitního kuchyňského vybavení |
Společnost de Buyer byla založena před téměř 190 lety ve francouzském Faymont-Val d’Ajol. Hrdá na své kořeny, obhajuje tradici a kvalitu francouzského designu do dnešních dnů. Výroba nádobí je ze značné části dělána ručně a svou roli hraje i po desetiletí předávané know-how.
De Buyer je tradiční rodinná firma založená roku 1830 ve Francii, která navrhuje a vyrábí prvotřídní gastronomické potřeby jako např. hrnce, kastroly, pánve nebo různé kuchyňské náčiní. Výrobky de Buyer jsou exportovány do více jak 95 zemí po celém světě a značka je též považována za významného inovátora, přihlašujícího tucet nových patentů ročně. Mezi nejvýznamnější inovace v posledních letech patří měděné nádobí PRIMA MATERA. Tato exkluzivní série se speciálním feromagnetickým dnem zprostředkovává tepelné vlastnosti měděného nádobí také pro majitele indukčních sporáků.