Brødknive

3 items total

Brødkniv - en kniv til ethvert køkken

Hvad gør en kniv til en brødkniv?

En brødkniv er en lang kniv med et savtakket blad. Den er normalt ret fleksibel og delikat nok til at holde brødet intakt, mens det stadig skæres i skiver. Det savtakkede blad gør det muligt at skære blødt brød og gå gennem skorpen uden skarpe kanter og uden at knuse og flade brødet ud. Denne type kniv er en af de tre uundværlige knive i ethvert køkken - se vores ultimative guide til knivkøb her.

På Kulina finder du brødknive i rustfrit stål af høj kvalitet fra pålidelige mærker som Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan også vælge smedede brødknive fra det hollandske mærke Forged eller se vores bedst sælgende brødknive her.

Hvad bruger man en brødkniv til?

En brødkniv er meget alsidig, og den kan ikke kun bruges til at skære brød med. Takket være det takkede blad er den perfekt til at skære gennem både bløde kager (svamp) og tætte kager (pundkager), al frugt og grøntsager med hårdt skind - tomater, ananas, græskar, vandmelon osv.

Hvordan sliber man en brødkniv?

En brødkniv skal slibes, men den behøver ikke at blive slebet så ofte som en kokkekniv. Der findes ikke en automatisk knivsliber til savtakkede knive, så du er nødt til at gøre det manuelt. For at slibe en kniv med savtakket blad skal du bruge en slibestav af keramik eller stål. Tag din brødkniv, læg den ned på stangen, og bevæg den op og ned et par gange. Du skal gøre dette tand for tand hele vejen ned ad kniven og forsigtigt føre stangen gennem hver tand. Du kan også tage din kniv med til en specialist.

Hvordan passer man på sin brødkniv?

Hvis du vil have din brødkniv til at holde længe, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:

  • knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
  • hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
  • for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
  • opbevar din kniv separat, så knivene ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller et etui til knive
  • slib din kniv regelmæssigt