Dørslag, si og tragte

3 items total
Dørslag PROFI PLUS 20 cm, WMF
416 kr –18 %
337 kr
WM1871736030
Køkkensi PROFI PLUS 8 cm, WMF
208 kr
WM1871706030
Køkken-si PROFI PLUS 12 cm, WMF
394 kr
WM1871716030

Si, dørslag og tragt - et must-have i dit køkken

Sigter og tragte er uundværligt køkkentilbehør (se vores shoppingguide med 10 musthaves til køkkenet her). Du skal bruge dem til forskellige køkkenopgaver, så sørg for at vælge det rigtige tilbehør, der passer til dine behov.

Hvad er forskellen på et dørslag og en si?

Både dørslag og si har huller, der bruges til at dræne væsker fra maden efter tilberedning eller vask. Den største forskel mellem dem er, at et dørslag normalt er et større, skålformet redskab med større huller i væggene og i bunden, og ofte har det fødder, så du kan sætte det i vasken, mens en si er en skålformet anordning, men med et fint net, ofte udstyret med et langt håndtag i den ene ende og et lille i den modsatte side, så du kan hænge det over en gryde eller holde det. De små masker i en si kan bruges til større filtrering og til purering af grøntsager. Men begge dele kan bruges til at dræne pasta!

På den anden side bruges tragte til at kanalisere væsker eller finkornede stoffer ind i beholdere med små åbninger. Formålet med at bruge tragten er at minimere spild under overførslen af væsken til beholderen. Du kan bruge en tragt til hjemmelavet saft (f.eks. hindbærsaft), tinkturer og likører. En tragt med bred munding kan bruges til at komme hjemmelavet syltetøj på glas.

Hvordan renser jeg sien?

Cleandet kan virke svært at bruge din si, især hvis stålnettet er ret fint. Det bliver lettere, hvis du blander lidt varmt vand og et par dråber opvaskemiddel og lægger din si i blød i en køkkenskål i cirka 15 minutter. Skyl den derefter for at fjerne sæbevand. Undgå dog at bruge klorin eller blegemiddel eller ekstremt varmt vand, da det kan skade rustfrit stål og få det til at ruste. Prøv også at vaske din si lige efter brug for at gøre rengøringen lettere.

Hvad skal du overveje, når du køber et dørslag eller en si?

Når du køber et dørslag eller en si til dit køkken, skal du sørge for at overveje følgende:

Materiale:

Bambus, plast og rustfrit stål er blot nogle få af de materialer, der bruges til at fremstille dørslag, sier eller tragte. Sørg for, at det materiale, du vælger, er fødevaresikkert, meget holdbart og rustbestandigt. Husk, at billig plast af dårlig kvalitet kan frigive skadelige stoffer, når den bruges ved høje temperaturer, og derfor tilbyder vi på Kulina kun certificerede, BPA-frie, fødevaresikkert materiale.

Størrelse:

Tænk på, hvor meget mad du plejer at lave. Hvis du koger meget pasta, fordi du har en stor familie, eller hvis du normalt koger store mængder grøntsager til din aftensmad, har du måske brug for et større dørslag.

Hvis du er fan af pasta, kan du også tjekke vores pastagryder, som er udstyret med matchende dørslag, der kan rumme og dræne en stor mængde pasta. Og hvis du går op i dit helbred, er du måske også interesseret i vores tilbud på dampgryder og dampindsatser, der hjælper dig med at dampe grøntsager - det lader dig beholde flere næringsstoffer, end hvis du koger grøntsager i vand.

Net/huller:

Hvert dørslag eller si har huller i forskellige størrelser. Den finmaskede type kan bruges til blendede frugter/grøntsager og har en høj filtreringsfunktion. Kværne har større huller, så du kan ikke bruge dem til at skylle f.eks. boghvedegryn. Tænk på den mad, du plejer at tilberede, og vælg det tilbehør, der passer bedst til dine behov.

På Kulina finder du et bredt udvalg af førsteklasses dørslag, sier, dørslagsskeer, tragte og hulskeer - alt sammen fra anerkendte producenter som f.eks Koziol, WMF, og Joseph Joseph. Tjek os ud!