Filet kniv

1 items total

Filetknive - flå din fisk uden problemer med vores filetknive

Hvad bruger man en filetkniv til?

En fileteringskniv er en type køkkenkniv, der bruges til filetering. Den hører til familien af udbenerknive og bruges især til filetering og tilberedning af fisk. En fiskefiletkniv bruges til at skære gennem skind, ben og kød, når man dissekerer fisk.

Hvad adskiller en filetkniv fra en udbenerkniv?

Fileteringsknive er medlemmer af udbenerknivfamilien, men deres fleksible og knivskarpe blade er designet til at skære fisk og fjerne ben. Udbenerknive er et bedre valg til hårdere kød som svinekød, oksekød eller kylling.

Hvordan slibes en fiskefiletkniv?

En fileteringsknivs fleksible blad kræver en anden form for slibning end andre knive på grund af dets fleksibilitet. En filetkniv slibes fra spids til hæl i modsætning til andre knive, der slibes fra hæl til spids.

For at få den ideelle sliber til din filetkniv, kan du tjekke vores samling af knivslibere.

Hvad kendetegner en god fileteringskniv?

  • materiale - sørg for at vælge en kniv af høj kvalitet med et blad, der ikke ruster så let
  • bladlængde - en af filetknivens mest afgørende egenskaber er dens længde. Men længden på din kniv bør afhænge af størrelsen på den fisk, du oftest tilbereder. Vælg en kniv med et længere blad til større fisk, og et kortere til en lille fangst
  • tyndt og fleksibelt blad - en passende grad af fleksibilitet gør det nemt at skære gennem fileten og lave præcise snit

I Kulina finder du et stort udvalg af førsteklasses fileteringsknive fra kendte producenter som Wusthof og Forged og hvis du kan lide fisk, så tjek vores samling af lakseknive og bestik til fisk og skaldyr.

Du kan også læse vores shoppingguide om, hvordan du vælger de perfekte knive til dit køkken her.

Hvordan passer man på sin fileteringskniv?

Køkkenknive er noget af en investering, så hvis du vil have din filetkniv til at holde længe, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:

  • knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
  • hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
  • for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
  • opbevar din kniv separat, så knivene ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller et etui til knive
  • slib din kniv regelmæssigt