Fingerbeskyttere til skæring
Fingerbeskyttere - til sikker skæring
Fingerbeskyttere til skæring er smarte køkkengadgets, der beskytter dine fingre, når du hakker, snitter eller hakker. Selvom professionelle kokke sjældent bruger fingerbeskyttere, kan de være nyttige:
- begynderkokke
- arbejder på restauranter/kantiner eller bistroer, hvor der skal hakkes meget mad
- børn, der gerne vil lave mad med deres forældre eller på egen hånd
- seniorer, der ønsker at være uafhængige og lave mad til sig selv
- mennesker med fysiske handicap
Hvordan fungerer fingerbeskyttere til skæring?
Fingerbeskyttere har forskellige former og størrelser og er lavet af forskellige materialer - normalt stål eller plast. Nogle af dem sættes kun på fingerspidserne (separat på hver finger), og andre beskytter alle fingre/knoer på samme tid.
Du bærer normalt fingerbeskytteren på lang- og pegefingeren, mens de andre fingre kan bevæge sig frit. Spidsen af fingerskjoldet holder den mad, du skærer, på plads. Takket være en fingerbeskyttelse rører knivens blad ikke fingrene på noget tidspunkt, hvilket beskytter brugeren mod at skære sig.
Hvordan undgår kokke at skære sig i fingrene?
Professionelle kokke har en særlig teknik til at skære, som gør det muligt for dem at beskytte deres fingre. De holder hånden i en klostilling med fingerspidserne krøllet ind under og rører kniven med den første kno. Lillefingeren og tommelfingeren holder maden, og hele hånden bevæger sig baglæns, mens man hakker, og den skærende hånd følger efter med en kniv. Se filmene på YouTube for mere præcise instruktioner.