Grøntsagsknive
Grøntsagsknive - små og praktiske
Hvad er grøntsagsknive?
Grøntsagsknive er små, praktiske knive med korte blade og en spids, nogle gange let buet, spids. De bruges til at skrælle eller skære små frugter og grøntsager, så hvis du leder efter en kniv til at skære, hakke eller snitte store grøntsager, skal du bruge en kokkekniv eller Santoku-kniv.
Hvad bruges små grøntsagsknive til?
Grøntsagsknive kan bruges til mange kulinariske opgaver og ingredienser. Du kan bruge dem til:
- skrælning af små frugter og grøntsager
- at skære pletter ud
- skrælning af grønne løg eller hvidløg
- trimning af små grøntsager
- udskæring af små frugter
- skære former af grøntsager ud
På Kulina finder du mange grøntsagsknive fremstillet af pålidelige mærker som Wusthof, Zwilling, WMF (se de bedst sælgende grøntsagsknive her). Hvis du er på udkig efter flere knive til dit køkken, så læs vores ultimative guide til knivkøb her Hvis du foretrækker at skrælle grøntsager med en skræller, så tjek vores tilbud på grøntsagsskrællere af høj kvalitet.
Hvordan passer man på sine grøntsagsknive?
Hvis du investerer penge i en grøntsagskniv, vil du sikkert gerne have, at den holder i lang tid, så sørg for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:
- knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
- hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
- for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
- opbevar dine knive separat, så klingerne ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller et etui til knive
- slib dine knive regelmæssigt