Grillning - indkøbsrådgiver

Har du ikke en grill, eller overvejer du at købe en ny? Er du i tvivl om, hvilken du skal vælge, fordi der er så mange forskellige typer på markedet? Vi hjælper dig med at finde den. Uanset om du planlægger at grille i haven, på altanen, på terrassen eller derhjemme, finder du alt, hvad du skal bruge for at gøre din grillfest til en succes. Takket være os vil du kunne grille bedre...

 

At vælge den rigtige grill betyder først og fremmest at tænke over, hvilket brændstof jeg vil eller kan bruge, hvor stor grillen skal være, til hvilken pris jeg skal bruge den, og om nødvendigt, hvilken grillstil jeg foretrækker.

Stil dig selv følgende spørgsmål

  • Hvorfor vil jeg egentlig have en grill? Køber du den til lejlighedsvis grillning med familien, eller vil du være professionel til grillning? Vil du grille derhjemme eller i haven? Du bør tænke nøje over, hvad grillen skal bruges til.
  • Hvor ofte vil jeg bruge den? Vil du grille regelmæssigt eller bare fra tid til anden? Når du køber din grill, er det meget vigtigt at tage højde for den mad, der skal laves på den. Det er bestemt ikke værd at købe en grill til 1.800 Euro, hvis du ved, at du vil bruge den en gang om året.
  • Hvad er det maksimale beløb, jeg vil betale? Sæt en prisgrænse for, hvad du vil investere i din grill, og vælg specifikke funktioner og udstyr, som du er villig til at betale mere for.
  • Hvor mange personer vil jeg normalt grille til? Grilloverfladen er også vigtig. Hvis du kan lide at arrangere havefester for mange gæster, vil du helt sikkert ikke købe den samme grill som for eksempel et ægtepar, der kun laver mad til sig selv.
  • Skal grillen stå permanent på ét sted, eller vil jeg gerne rejse med den? Griller du kun på altanen eller terrassen, eller er grillen din foretrukne følgesvend på rejser og udflugter? Hvis den skal kunne flyttes, skal du først og fremmest tænke på muligheden for at folde den ud og sammen, dens vægt, men samtidig også dens holdbarhed.

Tænk derefter over følgende spørgsmål

  • Foretrækker du en bestemt type brændstof? Forskellige brændstoffer koster forskelligt, virker forskelligt osv. Føler du dig sikker, når du håndterer gas? Kan du lide den romantiske fornemmelse af trækul, eller foretrækker du renere madlavning uden flydeaske? Hvis du overvejer en elektrisk grill - har du så en stikkontakt der sidder tæt nok?
  • Hvad er min erfaring med at grille? Hvis du kun griller på helligdage, er det ikke værd at investere i avancerede modeller. Overvej dine muligheder, og køb en grill, som du kan håndtere og vil bruge.
  • Hvordan opbevarer jeg min grill uden for sæsonen? Hvis du har tænkt dig at lade den stå ude om vinteren, skal det være en anden type end den, der skal holdes varm og tør.
  • Har jeg nogle særlige ønsker til dens udseende? Hvis grillen skal være en del af huset eller haven, skal dens stil passe til det.

 

Griller klassificeres primært efter varmekilden (dvs. typen af „brændstof“). Det bredeste udvalg er, når du vælger en havegrill, når du har plads nok. Du kan vælge mellem klassiske kulgriller, gasgriller og - hvis du har en el tilslutning i haven - el-grill. På den anden side er mindre griller ideelle til en altan eller en terrasse, hvor klassiske kulgriller ikke kan anbefales. Den elektriske grill er praktisk og kan bruges som have- eller køkkengrill.

Electric grills

Elektrisk grill

Bare sæt stikket i stikkontakten og grill. På terrassen, på altanen og der hjemme Røgfri og miljøvenlig.

Vælg din elektriske grill

Charcoal grills

kulgrill

Den ægte grillstemning med varme kul og den unikke smag af kød og fisk, der dufter af røg.

Vælg din kulgrill

Gas grills

Gasgrill

Hurtig opvarmning, høj effektivitet, brugervenlighed og nem rengøring. Giver høj komfort selv til mindre erfarne brugere.

Vælg din gasgrill

Fire pit

Ildplads

Mulighed for at grille og slappe af ved åben ild. En stilfuld ildplads er en smuk tilføjelse til haven, som vil gøre selv kølige aftener mere behagelige.

Vælg din ildplads

 

Electric grills

El-grill

Det eneste, du skal bruge, er en stikkontakt. Servicen er hurtig og sikker, og rengøringen er nem. Vælg mellem små kompakte griller, der er nemme at bruge indendørs, og større modeller til større grupper. Der dannes hverken aske eller røg under tilberedningen, så det kan være sundere at grille. En el-grill har også den laveste miljøpåvirkning. Ulempen er dog den generelle nydelse ved at grille og manglen på den typiske smag af grillet kød.

Vælg en elektrisk grill

 

Fordele og ulemper

Fordele

  • Økologisk og hygiejnisk at bruge - hvor der ikke er ild, ingen udstødningsgasser og intet affald. Du undgår røg, sorte grillriste og forkullede madrester.
  • Nem at bruge - pladerne varmes lige meget op alle steder. Så behøver du ikke bekymre dig om, hvorvidt kødet er over ilden eller et andet sted. Det er også en meget sikrere løsning for mindre dygtige kokke.
  • Temperaturregulering - de fleste el-grill informerer konstant om den aktuelle temperatur, som er indstillet specifikt efter dine behov, og reaktionen på ændringer er normalt meget hurtig.

Ulemper

  • Afhængig af kilden til elektricitet - det er simpelthen umuligt at undvære elektricitet. Det er godt at have en stikkontakt i nærheden eller man kan bruge en forlængerledning. Vi tager ikke grillen med på ture ud i den vilde natur.
  • Højere pris - købsprisen og prisen på elektricitet er højere end foren kulgrill.

 

Kulgrill

En klassiker inden for grillning, som mange foodies ikke kan få nok af. Den varmes langsommere op end en el- eller gasgrill, og tilberedning og vedligeholdelse er det mest krævende. Men for mange mennesker er smagen den ekstra indsats værd. Du kan også vælge mindre modeller, der er nemme at stille på et bord, selv på den mindste altan, eller pakke i bilen til en picnic.

Vælg kulgrill

Charcoal grills

 

Fordele og ulemper

Fordele

  • Smag og atmosfære - mange siger, at kun trækul kan give den typiske smag af grillet kød.
  • Nem vedligeholdelse - grillene består normalt af et brændkammer og en aftagelig rist, så det er nemt at rengøre og vaske begge dele.
  • Lavere pris - købsprisen på en lille kulgrill er overkommelig. Der forbruges dog en hel del kulstof, når man griller. Hvis du griller ofte, kan det betale sig at købe en dyrere grill med en anden type brændstof.

Ulemper

  • Lang tilberedningstid - nogle brugere har problemer med at tænde trækullene eller briketterne. Selv når du har tændt op, tager det lidt tid, før grillen når den ønskede temperatur. Men de, der griller med kul, betragter ofte denne proces som et behageligt ritual, der bare følger med det at grille.
  • Aske og udstødningsgasser grillning med kul er ikke en ren affære. Forvent røg, vindblæst aske og selvfølgelig en ubehagelig lugt. Normalt generer det ikke deltagerne, kun naboerne.

 

Gas grills

Gasgrill

Meget praktisk tilberedning med hurtig og nem opvarmning og høj effektivitet. De kører på propan-butan-gas, som kan købes på næsten enhver tankstation. Let at vedligeholde og rengøre. Der udvikles hverken røg eller aske, når man griller, og gasgrillene er ofte udstyret med en fedtudskiller, der forhindrer fedt i at slippe ud.

Vælg en gasgrill

 

Fordele og ulemper

Fordele

  • Hurtig tilberedning - hurtig opvarmning forkorter tilberedningstiden betydeligt. Det er en fordel, ikke kun med hensyn til tidsbesparelse, men også med hensyn til sikkerhed. Hvis det tager lang tid at varme grillen op, står du nok ikke ved siden af den hele tiden og holder øje med den.
  • Nem at bruge - det er brugervenligheden, der gør gasgrillene til de mest populære i dag.

Ulemper

  • Tilgængelighed af brændstof - Du kan købe trækul i en butik, mens du er nødt til at gå til en tankstation for at finde en gasflaske. De har også en begrænset brugstid, som skal overvåges. Den udløbne flaske skal returneres til tankstationen. Den kan ikke bare smides i skraldespanden.
  • Håndtering af gasflasken - da det er en meget brandfarlig gas, skal man være ekstra forsigtig, når man opbevarer den.
  • Højere pris - købsprisen er proportional med ydeevnen, så hvis du faktisk har tænkt dig at bruge din grill ofte, er den bestemt investeringen værd.

 

Fire pit

Ildplads

Er du på udkig efter en effektiv terrasse- eller have dekoration, der vil blive hjertet i sommeraftenerne i haven? Ildpladsen kan være sådan et sted. Et smukt sted, hvor et bål brænder sikkert, og som også kan bruges til at tilberede kød. Remundi ildplads er grill, der giver mulighed for at sidde omkring et „bord“ med et bål, der brænder i midten. På den anden side er Eva Solo eller Höfats ildplads designelementer med åben ild, som afhængigt af typen kan bruges med en grillplancha eller en grillrist.

Vælg ildplads

 

Det er sjovt at grille, men også lærerigt. Det er ikke nok bare at lægge kødet på grillen og vente på at se, hvad der sker. Resultater af høj kvalitet tager tid og kræver opmærksomhed og det rigtige udstyr. Hvilke ting skal man have, når man griller?

Fuel

Brændstof

Trækul, træspåner, bioethanol - alt dette kan findes i Kulina.

Vælg brændstof

Meat thermometer

Stegetermometer

Hvornår er den klar? Du kan tjekke med din mobiltelefon. Det trådløse stegetermometer gør det nemt at grille, selv for begyndere.

Vælg et stegetermometer

Barbecue apron

Grillforklæde

Der er ingen grillmester uden et forklæde. Grillning er ikke en ren affære, og ingen har brug for pletter fra dryppende fedt eller en brændt skjorte, især ikke hvis man har gæster.

Vælg et forklæde

Steak knives

Steak knive

Er du klar? Brænder du for at spise? Og for at alt skal køre som smurt, er det bedst at tilbyde dine gæster steak bestik. De savtakkede knive og skarpe gafler er specielt designet til grillede måltider.

Vælg bestik