Vidste du, at den rigtige længde på en kokkekniv ikke kun har stor betydning for effektiviteten af dit arbejde i køkkenet, men også for sikkerheden, når du skærer? Men hvordan finder man rundt i knivlængderne? Måske er det ikke så kompliceret, som det måske ser ud til. Vi viser dig en enkel måde at vælge den ideelle på.Kniv lige til dig, og vi tilføjer nogle nyttige tips, der gør dit valg lettere.
%20kopie.jpg)
Hvad er den bedste længde på en kokkekniv?
Ved første øjekast kan udvalget af kokkeknive virke endeløst og svært at finde rundt i. Men der findes faktisk tre grupper af kokkeknive, som hver især har deres egne specifikke fordele og derfor egner sig til forskellige typer af brugere eller opgaver:
Korte kokkeknive
- omkring 16 cm -
Korte kokkeknive er det perfekte valg til dem med små hænder, eller som foretrækker mere kontrol, når de arbejder. Deres størrelse gør dem ideelle til delikate opgaver som at snitte urter, frugt, grøntsager eller skrælle. De er velegnede til dem, der foretrækker en kniv, der er nem at bruge.
Medium kokkeknive
- omkring 20 cm -
Hvis du er i tvivl om, hvilken kniv du skal købe, går du aldrig galt i byen med en længde på omkring 20 cm. Det er en universal kokkekniv, som er en vigtig del af alle knivsæt. Den er lang nok til at skære større stykker kød eller grøntsager og er nem at håndtere. Denne længde er det ideelle valg for kokke, der leder efter en alsidig hjælper til den daglige madlavning.
Lange kokkeknive
- omkring 26 cm -
Lange kokkeknive er et godt valg til dem, der skal arbejde med større stykker mad som f.eks. melon, græskar eller udskæring af kød. De kræver lidt mere fingerfærdighed og styrke og er derfor mere velegnede til dem med større hænder, som foretrækker mere rækkevidde og kraft, når de skærer.
De mest populære kokkeknive ifølge vores kunders anmeldelser


- Ergonomisk håndtag: Kniven skal kort sagt passe til din hånd. Så det kan nemt ske, at hvis der er mere end én, der laver mad i husstanden, får alle brug for deres egen kokkekniv. Faktisk vil folk med mindre hænder være glade for en mere diskret kniv, mens en kraftig kniv vil passe bedre i en stor hånd.
- Formål med brug: Overvej, hvilke retter du oftest tilbereder. Hvis du laver mad på mange forskellige måder, men ikke ønsker at have et arsenal af knive i dit køkken, er en universallængde på omkring 20 cm ideel. Hvis du er specialiseret i en bestemt type mad, skal du vælge en længde, der passer til dine specifikke ingredienser.
- Materiale og kvalitet: .Investering i en kniv af kvalitetsstål er helt sikkert det værd. En velslebet klinge holder sig skarp i lang tid og er behagelig at arbejde med.
- Balance: Du kan se, om kniven er korrekt afbalanceret ved at placere din finger under det punkt, hvor bladet møder håndtaget, og kniven ikke hænger ud til nogen af siderne. Dette er den eneste kniv, du vil være tryg ved at arbejde med.
Pålidelige kokkeknive

En kniv til ham og hende?
At en størrelse passer til alle gælder ikke rigtig i køkkenet. En kokkekniv skal simpelthen ligge godt i hånden. Standard kokkeknivssættene indeholder en 20 cm lang kokkekniv. Men hvis du er 160 cm høj og har små hænder, vil du sandsynligvis ikke føle dig godt tilpas med den ene. Så det kan være, at du får brug for to knive derhjemme - en til hende og en til ham. Og det vil ikke være spildte penge, for med en velvalgt kniv bliver hver madlavning en fornøjelse!

Først og fremmest er kokkekniven et alsidigt værktøj, som ikke bør mangle i nogen .Køkkener. Man kan gøre næsten hvad som helst med den. Oftest bruges det dog til:
- Udskæring af kød: Uanset om det er fjerkræ, oksekød eller fisk, er kokkekniven robust og skarp nok til at klare det hele.
- Skære grøntsager og frugt i skiver: Med sit brede blad og skarpe kant kan den hurtigt og præcist skære alle slags grøntsager, fra løg til hårde rodfrugter.
- Hakning af krydderurter: Det brede blad gør det nemt og effektivt at hakke.

Hvis du er på udkig efter et andet værktøj med lignende funktioner, men med et lidt anderledes design, vil kniven være et fremragende valg.Santoku. Den har en næsten lige klinge, hvilket næsten eliminerer ufuldstændige snit.
- Styrker: Den er fantastisk til at skære grøntsager, fisk eller hakke krydderurter takket være det brede og superskarpe blad. Bladet har også små udskæringer (kaldet grantoner), som forhindrer ingredienser i at klæbe til det.
- Begrænsninger: Kniven er normalt kortere og er også lavet af meget hårdt stål, som ganske vist giver ekstrem skarphed, men som er mere skørt og derfor ikke egnet til at skære i hårde fødevarer som græskar, melon eller knogler.
De bedste santoku-knive ifølge vores kundeanmeldelser

De bedste mærker af kokkeknive
Hvis du er på udkig efter en kokkekniv af høj kvalitet, der lever op til alle dine forventninger, skal du kigge på disse gennemprøvede mærker:- Wüsthof: Tysk mærke med en tradition siden 1814, der specialiserer sig i knive med perfekt balance og skarphed.
- ZwillingBeskrivelse: Endnu en tysk producent, der tilbyder et bredt udvalg af kokkeknive, der passer til både professionelle og hjemmekokke.
- Güde Solingen: Familieejet virksomhed fra den berømte bestikby Solingen. Knivene fra dette mærke er kendetegnet ved håndlavet og traditionelt håndværk.