Vask kniven efter brug med vand og en blød svamp med en passende mængde mildt rengøringsmiddel. Tør den derefter straks med en blød Kludfor at forhindre korrosion.
Knive skal altid vaskes i hånden, ikke i opvaskemaskinen. De høje temperaturer, som opvaskemaskinen arbejder ved, samt opløsningsmidlerne i vasketabletterne kan beskadige både bladet og håndtaget. Skaderne opstår normalt ikke pludseligt, men opvaskemaskinen fremskynder sliddet på knivene.
Skarpe knive gør ikke kun madlavningen lettere, men sikrer også sikkerheden i køkkenet. Vi giver dig derfor nyttige tips til, hvordan du passer godt på dine knive, herunder vask, opbevaring, brug og selvfølgelig slibning.
Sådan plejer du knive: 3 vigtige regler
- Vask dem ordentligt,
- Opbevar dem sikkert,
- regelmæssigt bruste dem.

Kvalitetsprodukter til kniv og opvask

- Knivblokke og -stativer er let tilgængelige, sikre og beskytter kniven godt. Det er dog nødvendigt at tage højde for, at de optager en del plads i køkkenet.
- Magnetiske skinner giver hurtig adgang til knive og sparer plads på køkkenbordet, da de kan hænges op på væggen. Knivene er dog ikke beskyttet mod det støv og fedt, der kan forekomme i køkkenet.
- Skuffeindsatser eller .Beskyttelsesærmer er praktisk, hvis du kun har plads til dine knive i køkkenskuffen sammen med dine andre redskaber, eller hvis du ofte transporterer dem. Ulempen ved beskyttelsesskeder er, at det tager lang tid at tage knivene ud af dem.
De bedste knivstativer ifølge kundeanmeldelser

- Sigtning - alle typer knive kan slibes hurtigt og nemt. Samtidig sliber den ikke et for sløvt blad og er mere egnet til regelmæssig slibning end egentlig knivslibning.
- Brousek - sliber bladet hurtigt og er velegnet selv til begyndere. Sliber kniven mindre præcist end en hvæssesten.
- Slibesten - giver mulighed for meget præcis fokusering. Den er velegnet til at slibe alle typer knive og har en lang levetid. Slibning med en hvæssesten kræver en vis færdighed og er mere tidskrævende.
De bedste knivslibere og knivslibere ifølge kundeanmeldelser
Sådan bruger du kniven korrekt
Korrekt brug af knivene er helt afgørende for deres levetid. Skæring bør kun finde sted på egnede overflader som træ eller plast .skærebrætter. Disse beskadiger kun bladet minimalt.
Samtidig skal du huske, at en række forskellige råvarer kan beskadige eller sløve bladet. For eksempel citrusfrugter eller andre sure fødevarer, hvis syre kan erodere knivens overflade. Kniven skal skylles umiddelbart efter udskæring.
Regelmæssig vedligeholdelse af knive
Kontrollér jævnligt knivene for slid og eventuelle skader. Mindre skader kan repareres ved at slibe, men større defekter er meget vanskelige at reparere og kan ofte ikke repareres.

Hvornår bør jeg få min kniv professionelt slebet?
Regelmæssig professionel slibning forlænger knivenes levetid betydeligt. Gør det altid i følgende tilfælde:- Hvis kniven er meget sløv, og almindelig hjemmeslibning ikke længere genskaber dens skarphed.
- Hvis klingen er synligt beskadiget.
- Kniven kan ikke slibes jævnt i hele bladets længde ved konventionel slibning.
- Mindst en gang om året, også selvom kniven ikke udviser nogen af de ovennævnte tilstande.