Forged - Japanske stålknive

Knivskarp og smukt udformet. Det er, hvad manuelt smedede Forged knive står for. En køkken dekoration, der vil være dig til gavn i årevis. Overvejer du at købe en kniv fra Forged, men aner ikke, hvilken kollektion du skal vælge? Vi fører dig trin for trin gennem en verden af håndsmedede knive fremstillet af japansk stål. 

Hvad vil du finde ud af i denne artikel? 

  1. Hvordan produceres Forged knive 
  2. Forskellene mellem 6 Kollektioner af knive
  3. Sådan plejer du Forged knive 

 

Japanese knives - Forged

Produktionsproces for Forged knive

Hvad gør Forged knive så specielle? Disse betagende knive er en kombination af to lande og deres specialiseringer:

Holland er kendt for sine berømte maleres perfekte streger
 Japan har udviklet en skole af knivmestre, som fremstiller knive, der er berømte for deres styrke, skarphed og holdbarhed.

Kombiner japansk håndværk med et hollandsk perspektiv på skønhed og detaljer, og du får en kniv, der skærer gennem is og er smuk at se på.

Hvorfor er smedning så vigtigt?

Smedning bruges til at styrke og forene materialet. Smedearbejde af høj kvalitet styrker kniven endnu flere gange. Bladet på sådan en kniv knækker ikke så let, da det efter passende varmebehandling får høj modstandsdygtighed og holdbarhed. Knivene fra anerkendte producenter smedes før den endelige forarbejdning. Oftest ved brug af en maskine i matrixen. Det er denne form, der giver klingen sin oprindelige form.

Men de bedste håndværkere smeder knive i hånden ved brug af den frie smedemetode. Og det kræver stor dygtighed, erfaring og håndværksmæssig kunnen. Det er ikke en produktion, det er en form for kunst.

Hvordan smedes Forged knive? Se videoen:

 

 

Seks forskellige stilarter, samme kvalitet

Forged knive fås i seks forskellige kollektioner. De er alle håndlavede af japansk stål af højeste kvalitet. De adskiller sig hovedsageligt i design og detaljer i udførelsen.

Forged Katai chef's knife 2Forged katai

født af havets bølger
håndsmedet med finesse for subtil skønhed
håndtag lavet af rodtræ

Inspirationen til at skabe denne kollektion var havets bølger. Håndtag og knive er buede. Bladet er håndsmedet af 5 lag japansk stål med den samme type hammer som til andre kollektioner og derefter smedet med en finkornet hammer for at give et unikt look. Håndtaget er lavet af rodtræ. Træet imprægneres først med harpiks, hvorefter det presses og udskæres. Takket være dette har hver kniv et unikt udseende, størrelse, farve og træstruktur.

Reddot 2020Katai-kollektionen blev vinder af Reddot Design Award for design i 2020!

 

Forged Katai chef's knife

Forged Katai Santoku kokkekniv

add to cart

  


Forged Olive Santoku knife

Forged Olive

Jeg er smuk og tidløs
 en klinge af slidstærkt japansk stål og et håndtag af oliventræ fuld af sol
Jeg er kærlighed ved første blik og passer perfekt i hånden

Kombinationen af holdbart stål og smukt oliventræ ligger til grund for denne populære udgave. Oliventræ har en smuk og karakteristisk struktur. Det varme og tidløse design egner sig særligt godt til moderne køkkener med rene linjer.

Forged Olive Santoku knife 18cm

Forged Olive Santokukniv

add to cart

 


Forged Sebra japonsky vegetable knife 2Forged Sebra

Jeg er elegant og stilfuld
smedet klinge af stål
håndtag af mørkt mozambik ibenholt træ

Den mest stilfulde af alle kollektioner, med smukke, hypnotiserende greb i mørkt træ, som man får lyst til at røre ved hele tiden. Disse smukke knive vil pynte i dit køkken i mange år fremover.

Forged Sebra Japanese vegetable knife

Forged japansk grøntsagskniv fra Sebra

add to cart

 


Forged VG10Forged VG10

Jeg er det bedste eksempel på japansk par excellence-produktion
klinge smedet med 5 lag japansk stål af højeste kvalitet, typisk for Damaskusknive
håndtag lavet af luksuriøst rodtræ

De såkaldte Damaskusknive er lavet af to eller flere forskellige typer stål med forskellige egenskaber, der er mekanisk forbundet til en enkelt helhed. Dette stål overtager de bedste egenskaber fra de to anvendte materialer. Knivens hårdhed og holdbarhed er kombineret med et smukt og dekorativt mønster på bladet. Derfor er Damaskusknive synonymt med dygtighed og luksus. Knivene i VG10-serien er pakket i et læderetui.

Forged VG10 chef's knife

Forged VG10 kokkekniv

add to cart

 


Forged Brute chef's knife 2Forged Brute

 Jeg er et dyr lavet af ild og aske
smedemester, ild og japansk stål - det er alt, hvad jeg behøver
Jeg er ikke en spejlblank dame, jeg bærer mine ar med stolthed

Fuldt smedede knive er udelukkende fremstillet af stål i hænderne på de dygtigste smede, der arbejder for Forged. De er ikke polerede, så man kan se spor efter smedningen, og hvert stykke er unikt. Til elskere af rent håndværk uden pynt.

Forged Brute chef's knife

Forged Brute kokkekniv

add to cart

 


Forged IntenseForged Intense

Jeg er en fredelig kraft
helt igennem smedet kniv med små accenter
omhyggeligt poleret, for et subtilt look

Disse knive er „intens, men ikke brutale.“ I modsætning til den fuldt smedede Brute-serie er Intense-serien mere subtil og har et roligere og mere traditionelt udseende. Hvis du kan lide knive med et metalhåndtag, men et mere diskret design, er denne kollektion noget for dig.

Forged Intense universal knife

Forged Intense universalkniv

add to cart

 

 

Hver af Forged-kollektionerne tilbyder en komplet serie af knive, afhængigt af anvendelsen. Se alle Forged knive:

Se alle Forged knive

Du kan læse om forskellene mellem de enkelte knive i vores shopping guide.

 

 


Sådan plejer du Forged knive

Forged knive er håndlavede produkter. Deres produktion er baseret på en flere hundrede år gammel japansk tradition. Disse knive vil være dine trofaste følgesvende i mange år fremover. Men det er ikke industriprodukter, og de kræver en særlig pleje:

  • Forged knive tåler ikke  opvaskemaskine 
  • Vask dem i varmt vand med et mildt rengøringsmiddel.
  • tør dem med en klud umiddelbart efter vask
  • Hvis kniven er i kontakt med væske i længere tid, kan der opstå rustpletter på overfladen.
  • Kniven skal rengøres før første brug, da den er dækket af beskyttelsesfolie, som gør transport og opbevaring mere sikker.
  • Et håndtag fra en kniv fra Brute- og Intense-kollektionerne kan gøre dine hænder beskidte i et stykke tid, da de er dækket af et beskyttende lag, der snart forsvinder.
  • Hvis du ikke bruger dine knive i lang tid, anbefales det at smøre dem let med naturlig olie, f.eks. olivenolie eller solsikkeolie.
  • Knive med træskaft bør fra tid til anden (afhængigt af hvor ofte du bruger dem) olieres med den samme olie, som du bruger til at vedligeholde dine skærebrætter.

 

Fremstillingsprocessen af Forged knive er en ægte oplevelse, og vi tror på, at det også vil være en oplevelse at bruge dem.