Først og fremmest skal det nævnes, at på trods af navnet .Er keramiske pander faktisk ikke helt keramiske?. De er lavet af metal (som regel rustfrit stål med en kerne af aluminium) og har kun en non-stick keramisk overflade baseret på silica. Det er en af de mest almindelige forbindelser, der findes i naturen og i vores hverdag, det er f.eks. en bestanddel af sand eller jord, nogle svampe indeholder det, og det er også en integreret bestanddel af glas eller keramik.
Normalt er keramiske pander lidt tungere og generelt mindre non-stick, hvis du vil tilberede mad helt uden fedtstof. De er dog fri for PFOA og PTFE. De er også mere modstandsdygtige over for ridser og kan klare højere temperaturer end traditionelle non-stick-overflader. Alligevel er det vigtigt at være opmærksom på følgende, når man bruger demfølge visse regler.
Lad os sammenligne
Keramiske pander vs. andre non-stick pander
- Beslut først, hvad du oftest vil tilberede i den keramiske gryde, og vælg derefter et .form, dybde og størrelseder passer bedst til dig.
- Vælg en pande, der har .god varmeledningsevnesom sikrer en jævn varmefordeling og forhindrer svidning. Det er ofte pander med en kerne af aluminium eller kobber.
- Glem ikke .Tjek kompatibilitet med forskellige typer kogepladerisær hvis du laver mad med induktion.
- Tjek, at gryden er ergonomisk og varmeisoleret .håndtag.
- Funktionelle funktioner er vigtige, men glem ikke .design - Det er simpelthen nemmere at lave mad med stilfulde redskaber.
- Husk, at en keramisk pande ikke holder for evigt og skal udskiftes efter et stykke tid. Så vælg en .ideelt forhold mellem "ydelse og pris".
- Se efter keramiske pander, der harstort antal gode anmeldelser.
Keramiske pander af høj kvalitet
Sådan bruger du keramiske pander
Før du tager panden i brug første gang, skal du vaske den med varmt vand og en blød svamp med et mildt rengøringsmiddel og derefter tørre den grundigt. Producenterne anbefaler, at man forsigtigt pensler pandens overflade med lidt olie.
Brug kun redskaber af bløde materialer som træ, silikone eller plast, når du tilbereder mad, for at undgå at ridse den keramiske overflade. Undgå helt metalredskaber.
Keramiske pander er bedst at bruge ved middeltemperaturer, men kan tåle høje temperaturer. Undgå hurtige temperaturskift, læg f.eks. aldrig en varm pande i koldt vand.
Sådan rengør du keramiske pander
Selv om håndopvask er betydeligt mere skånsomt, angiver mange producenter, at keramiske pander kan vaskes i opvaskemaskinen. Husk, at panden skal være helt tør, før du opbevarer den. Undgå helt slibende rengøringsmidler og hårde svampe, der kan erodere overfladen.
Opbevar keramiske pander på en sådan måde, at du undgår at ridse deres overflade. Så sæt dem enten separat i køkkenskabe eller hæng dem op, hvis du kæmper med pladsen i køkkenet, så brug stativer eller beklæd panderne med skiver.
Hvis din keramiske pande er ved at miste sine non-stick-egenskaber, kan du midlertidigt lave mad på den med fedtstof, men det er en god idé at begynde at lede efter en ny.
Tysk producent af gryderWMF specialiserer sig i non-stick-pander af høj kvalitet, som især er kendt for deres høje holdbarhed.
Et andet tysk mærke, .Fisslertilbyder keramiske pander, der kombinerer traditionelt håndværk med innovative teknologier.