Bålpander: tips og tricks til at vælge

panev na ohen

En bålpande er ikke kun et holdbart kvalitetsredskab, som du kan bruge i årevis, men det er også en billet til klubben af ægte udendørs gourmeter. Vi har nogle vigtige anbefalinger og kortfattede tips til at hjælpe dig med at vælge pålidelige redskaber til dine udendørs aktiviteter.

Hvad gør ildpander anderledes end konventionelle

Bålpanderne er specielt designet til at modstå høje temperaturer og direkte kontakt med ild. Derfor er de normalt lavet af Støbejerneller.ståldvs. lavet af materialer, der er modstandsdygtige og samtidig akkumulerer varmen godt, hvilket sikrer jævn tilberedning af maden.

Brandpander


Bedste bålpander ifølge kundeanmeldelser

Vores tip
Læs også
->
litinová pánev na oheň
Hemmeligheden bag støbejernspandens lange levetid
Selv om støbejernspander er holdbare og næsten uforgængelige, har de brug for lidt pleje og kærlighed for at holde i årevis...

Ildpander: typer og anvendelser

litinova panev na ohen

Bålpander af støbejern

  • De er gode til at holde på temperaturen og er så holdbare, at de holder hele livet med den rette pleje.
  • Du kan ikke kun stege i dem, men også bage eller stege i dem og selvfølgelig servere dem med det samme.
  • Ved hver brug dannes der et naturligt non-stick lag på dem.
  • De vaskes ikke, de tørres kun af med et stykke køkkenrulle efter hver brug og kræver også særlig pleje i form af regelmæssig oliering.
  • De har en tendens til at være tunge.
ocelova panev na ohen

Brandpander af stål

  • De er lidt lettere end støbejernspander og derfor nemmere at håndtere.
  • De varmer hurtigt op og køler hurtigt ned igen, så de er ideelle til hurtig tilberedning af enkle retter.
  • Hvis du brænder dem ordentligt, inden du bruger dem første gang, vil de udvikle en naturlig non-stick overflade.
  • De er tilbøjelige til at korrodere og kræver derfor grundig rengøring og efterfølgende oliebehandling.
  • De er som regel billigere end støbejernspander.
nerezova panev na ohen

Bålpander i rustfrit stål

  • De er modstandsdygtige over for både høje temperaturer og korrosion.
  • De er nemme at rengøre og kræver ingen særlig pleje.
  • De er lette og til at betale.
  • Du skal bruge mere fedt til madlavningen, så maden ikke brænder på.
  • De akkumulerer ikke varmen lige så godt som støbejernspander. Det betyder, at temperaturen i panden kan være mindre stabil, og hvis den ikke er varm nok, vil maden ofte brænde på.
  • Ved ekstreme temperaturer kan der opstå deformation.
panev na ohen s nozickama

Bålpander med ben

  • De ligner mere kedler, men de fungerer også som pander.
  • Benene gør dem stabile og mindsker risikoen for, at indholdet vælter ind i ilden.
  • De er som regel udstyret med et håndtag, der gør dem lettere at bære, og et låg, der hjælper med at holde maden varm længere.
  • De har en tendens til at være tungere end pander uden ben.
  • Det er en af de dyrere bålpander.
kotlik na ohen

Hvilke pander hører ikke hjemme på bålet

  • Pander med non-stick overflade - uanset om det er titanium, keramik eller et andet non-stick materiale, er disse overflader ikke designet til madlavning ved høje temperaturer og slet ikke til kontakt med direkte ild.
  • Pander med plast- eller træelementer - de kan bryde i brand eller smelte ved brand.
  • Pander med tynde vægge - tynde vægge kan let deformeres på grund af høje temperaturer.
panev na ohen
5 funktioner, du skal kigge efter, når du vælger en bålpande
  • Materiale - overvej, hvilke retter du oftest vil tilberede, og vælg det passende materiale derefter.
  • Størrelse - baseret på det antal personer, du oftest skal lave mad til. Husk, at jo mindre panden er, jo lettere bliver den.
  • Type - grillpander er gode til tilberedning af kød og fisk, kort sagt til grillning. Wok eller andre dybe pander er fremragende til tilberedning af store retter, gryderetter osv.
  • Håndtag - husk, at håndtaget også skal være lavet af et materiale, der kan modstå direkte beskydning.
  • Hentet fra - hvis du planlægger at tage din pande med på vandreture, skal du gå efter den mindste størrelse og laveste vægt. Hvis du kun skal lave mad hjemme i haven, spiller disse faktorer måske ikke den store rolle for dig.
panvicka na ohen
Pander til ild
Tips til madlavning:

Sæt aldrig en kold pande på et varmt bål. Den kan revne. Det er mere sikkert at bruge hendes .gradvis opvarmning.

På grund af materialet i panden .du må eller ikke må bruge fedt til madlavning. Men sandheden er, at det ud over at være non-stick også tilfører maden smag.

Efter hver brug af pan .Lad afkøle og rengør. Hvis materialet kræver det, skal du gnide det med olie.

OSikkerhed ved madlavning i naturen Dine forældre har sikkert lært dig det mange gange, men for at være på den sikre side slutter vi os til dem og anbefaler, at du altid vælger et passende sted at lave bål og ikke forlader det, mens det stadig brænder.

kotlik na ohen
De bedste brandpander
Brandpander Petromax er legendariske støbejernspander, der er udviklet specielt til madlavning over åben ild. Deres robuste konstruktion og evne til at fordele og fastholde varmen jævnt gør dem til et yndet redskab for både udendørsentusiaster og gourmeter. Takket være den solide konstruktion holder Petromax' støbejernspande virkelig længe, og ifølge alle de amatør- og professionelle kokke, der ejer dette ikon for udendørs madlavning, smager alle retterne også meget bedre på den.

Brandpander Petromax
OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL
Det hyppigst stillede spørgsmål
Hvad er det bedste materiale til en bålpande?
Materialer, der tåler høje temperaturer, er støbejern, stål eller rustfrit stål. Non-stick-pander er ikke egnede.
Hvordan vælger man den rigtige størrelse bålpande?
Størrelsen på panden afhænger af, hvor mange mennesker du laver mad til, og hvilken slags mad du planlægger at tilberede. I almindelighed:
  • Til 1-2 personer: en pande med en diameter på 20-25 cm er tilstrækkelig.
  • Til 3-4 personer: en pande med en diameter på 25-30 cm er velegnet.
  • Til en større gruppe: Vælg en pande med en diameter på 30 cm eller mere.
Kan jeg bruge hvilket som helst brændstof under ildstedet?
Det mest anvendte brændsel er træ, trækul eller briketter. Nogle pander kan også bruges til gasbrændere, men det er altid vigtigt at følge producentens anvisninger.
Hvad er den bedste pande til at tilberede bøffer over ild?
En tung støbejernspande er ideel til tilberedning af bøffer, da den kan holde en høj temperatur og brænde kødet af, indtil det er gyldent.
Hvordan plejer man en støbejernspande?
Rengør panden efter hver brug med køkkenrulle eller svamp og vand. Efterlad ikke madrester i den. Efter rengøring pensles panden med et tyndt lag olie, og den opvarmes, indtil den begynder at ryge. Det vil genopbygge det beskyttende lag på panden.