Hvordan finder jeg den bedste non-stick-pande?

nejlepsi neprilnava panev

Hvilke pander er virkelig non-stick, og hvilke kommer til kort? Hvad er denne type pande egnet til, og hvad er mere egnet til en traditionel pande i rustfrit stål, støbejern eller stål? Find ud af alt dette og meget mere i denne artikel.

Hvorfor brænder maden på panden?

Lad os starte med en hård start og gå i gang med kemien. Stegning af mad på en pande er faktisk en kemisk reaktion mellem proteiner og jernforbindelser, hvilket er grunden til, at støbejerns- og stålpander er klæbrige.

En ikke-klæbende overflade kan derfor uden overdrivelse beskrives som ikke-reaktiv. Denne reaktivitet kan mere eller mindre reduceres i konventionelle pander ved brug af olie, som udfylder de tomme reaktionssteder, og proteinet har ikke noget at reagere med.

Kvalitets non-stick pander .

De bedste non-stick pander ifølge vores kundeanmeldelser

neprilnava nebo ocelova panev
Hvad er en non-stick-pande god til?

Det er ikke et let spørgsmål at besvare, og måske er der ikke ét rigtigt svar, for hver overflade har sine tilhængere og modstandere. Hver pande har sine egne karakteristika og tilbereder forskelligt. Hvad er de største forskelle mellem at lave mad på en non-stick-pande og en konventionel pande?

  • Maksimal temperatur
    Stål, rustfrit stål og støbejern kan modstå meget høje temperaturer. Der skabes en smuk sprød skorpe på kødet takket være Leidenfrost-effekten, hvor kødet skræller af panden og pustes op af dampen. Non-stick-pander kan ikke gøre dette, og derfor vil du aldrig opnå et spektakulært sprødt lag på kødet.
  • Opvarmning
    Den høje temperatur er delvist relateret til opvarmning. Mens olie og alle ingredienser kommes på en almindelig pande, når den er varm, tåler non-stick-pander ikke opvarmning så godt. Maden tilberedes ved en mellemhøj temperatur og tager lidt længere tid at tilberede.
  • Tuk
    Alle anstrengelserne for at skabe en non-stick overflade handler i virkeligheden om fedt. Med den stigende interesse for sund kost er mange mennesker ivrige efter at skære unødvendigt fedt ud af deres kost og tilberede oliefri måltider. Det er selvfølgelig umuligt på en konventionel pande, som vi forklarede ovenfor.
Pander .
Vores tip
Læs også
->
velikost pánve
Hvordan vælger man den rigtige størrelse pande?
Vidste du, at valget af den rigtige størrelse pande kan gøre en stor forskel for kvaliteten og smagen af din mad? I denne guide kan du lære, hvordan du vælger en størrelse, der passer til din husstands kulinariske behov.

panev titan
Ultramoderne titanium-pander
  • Fremragende termiske egenskaber
    Det inderste lag i titaniumgryderne er lavet af aluminium, som har en meget god varmeledningsevne og derfor reagerer hurtigt på temperaturændringer, hvilket er en ønskværdig egenskab i haute cuisine. De fleste pander suppleres med et håndtag af varmebestandig plast, så maden kan laves færdig i ovnen. Tjek altid disse oplysninger for det specifikke produkt!
  • Den ukuelige skubber
    Ikke alene har de .titanium-pander Gode termiske egenskaber, men de er også meget holdbare. Medmindre man skærer i dem med en kniv, kommer de ikke til skade. De tager ikke skade af at blive tabt på fortovet eller af pludselige temperaturændringer, som f.eks. ville deformere en presset aluminiumspande.
  • Lav vedligeholdelse
    Titan er også en fornøjelse at vedligeholde. Du behøver ikke at beskæftige dig med særlige produkter eller procedurer. Du skal bare tilberede den og sætte den i opvaskemaskinen. Du skader det ikke engang ved at skrubbe eller lægge det i blød. Titan skifter ikke farve og bevarer sit udseende uden nogen form for vedligeholdelse.

    De bedste titaniumpander leveres til vores marked af tyske virksomhederWOLLaZWILLING. Begge mærker tilbyder kompromisløs kvalitet og tidløst design. Uanset hvilken pande du vælger fra deres portefølje, vil du blive helt tilfreds.
Mere om titaniumpander .

Populære titanium-pander

panev hlinik
Aluminiumspander med non-stick belægning

Kogegrej af aluminium er meget populært på grund af sin høje ledningsevne. Der sættes dog ofte spørgsmålstegn ved, om kogegrej af aluminium er sikkert for helbredet. Bare rolig, det er ikke giftigt i sig selv, det kan højst frigive uønskede stoffer ved tilberedning af sure fødevarer, men kun hvis der er tale om ubelagt aluminium. Og dette kogegrej bruges næsten ikke længere.

Kogegrej med aluminiumskerne har en non-stick-belægning, der er sprøjtet på, og det er ofte her, hunden ligger begravet. Aluminium har i sig selv gode egenskaber og er meget holdbart, men nogle overflader er ikke de bedste og reducerer paradoksalt nok kvaliteten af det samlede produkt. Hvad skal man holde øje med, når man køber en aluminiumspande med non-stick-belægning?

  • Fremstillingsmetode
    Hvis du synes, at prisen på en aluminiumspande er mistænkeligt lav, skal du se på produktionsmetoden. Billige pander er som regel presset sammen af flere lag. De er måske billigere, men de reagerer ikke godt på temperaturændringer og deformeres let med tiden. Støbte pander er af bedre kvalitet, de er mere solide og holder også meget længere.
  • Kvalitet
    Sandheden om, at kvalitet betyder noget, som er blevet gentaget hundredvis af gange, gælder selvfølgelig også i dette tilfælde. Lad dig ikke friste af et særtilbud på en umærket pande et sted i supermarkedet. Du får måske et billigt tilbud, men det er bestemt ikke penge, der er givet godt ud. Billige produkter er ofte af dårlig kvalitet, og belægningen er tynd og slides let af.
  • Vedligeholdelse
    Det er relativt nemt at vedligeholde kogegrej i aluminium. Det ledende princip er at bruge skånsomme produkter og bløde svampe, glem alt om stålklude og groft rengøringssand. Det samme princip gælder ved madlavning. Brug aldrig drejeskiver og redskaber af metal, køb klassiske hjælpere af træ, plast eller silikone, så vil grydens overflade tjene dig i lang tid.

    Pander af aluminium med en non-stick overflade er ret almindelige, så du kan finde et bredt udvalg af disse non-stick pander fra førende mærker som .De Køber, Eva Soloeller.Tefal. Du kan vælge mellem klassiske stegepander, wokpander, pandekagepander eller sauterpander.
Mere om non-stick aluminiumspander .

Fremragende aluminiumspander

panve keramika
Er keramiske pander virkelig non-stick?

Sandheden er, at det er de ikke. Deres egenskaber minder nok mest om emalje, og de er næsten poreløse. Alligevel skal du bruge mindst en lille smule olie, når du steger. Men hvis vi skulle sammenligne keramik med andre non-stick pander, ville keramik ende nederst på den imaginære liste.

Keramiske pander De har dog deres ubestridelige fordele. Takket være den ledende aluminiumskerne er reaktionen på temperaturændringer hurtig, så du har perfekt kontrol over hele tilberedningsprocessen. Keramik er holdbart, let at vedligeholde og ridser ikke så let som teflon.

Mere om keramiske pander .

Populære keramiske pander


vypalena panev


Skab en non-stick belægning på pander af rustfrit stål, stål eller støbejern

Du kan også skabe et naturligt non-stick lag på almindelige pander af rustfrit stål, stål eller støbejern ved at brænde dem (krydre). Du skal blot varme panden op til en høj temperatur og hælde et tyndt lag spiseolie på. Hold varmen høj i mindst ti minutter, olien skal ryge, så hæld vandet fra, tør efter med en tør klud, og så er du færdig.Støbejern, stål eller rustfrit stål? Hvilken pande er bedst?


Kvalitetspander i støbejern, rustfrit stål og stål


jakou vybrat panev
Hvilken pande skal jeg vælge?

Som vi nævnte ovenfor, foretrækker hver kok forskellige pandeegenskaber. Beslut dig ud fra din egen erfaring og fornemmelse. Men her er de vigtigste faktorer, du skal overveje, når du vælger en pande.

  • Hvad jeg vil tilberede på panden
    Hvis du vil tilberede kød eller grøntsager uden fedt, skal du helt sikkert gå efter titanium eller aluminium med non-stick-belægning. Ud fra vores egen erfaring anbefaler vi at købe en non-stick-pande til sund, fedtfri madlavning og en klassisk pande til bøffer.
  • Pris
    Den første investering i en pande af god kvalitet kan virke høj, men det er bestemt bedre at købe et kvalitetsstykke første gang, som vil holde meget længere end produkter af dårlig kvalitet. Hvis du kigger godt efter, kan du helt sikkert finde et fornuftigt kompromis mellem pris og kvalitet.
  • Hvad kan jeg ellers forvente af panden?
    Man må spørge sig selv, hvor meget jeg har lyst til at passe på panden. Vil jeg vaske den i opvaskemaskinen, eller har jeg ikke noget imod at skrubbe den i hånden? Dernæst tager vi stilling til familiens størrelse: Mindre husholdninger vil have det fint med en pande på op til 26 cm i diameter til madlavning, mens større familier vil vælge en pande på omkring 30 cm i diameter.
Gode pander .
OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL
Det hyppigst stillede spørgsmål
Er det sikkert at bruge non-stick-pander?
Ja, de er sikre, når de bruges korrekt. Undgå overophedning til over 260 °C.
Hvilke retter er de sundeste?
Hvis du er på udkig efter en pande, hvor du ikke ønsker at tænke på sundhedsrisici fra overfladeskader, er du velkommen til at vælge emalje, titanium, kulstof eller rustfrit stål eller keramik.
Hvad er PFOA-fri?
PFOA er navnet på perfluoroktansyre (gudskelov for disse forkortelser). Den er tidligere blevet brugt i non-stick køkkengrej og har vist sig at have negative effekter på menneskers sundhed. PFOA-fri er derfor en betegnelse for produkter, der ikke har noget med denne syre at gøre.
Hvilken slags non-stick-pande til induktion?
Når du laver mad på en induktionskogeplade, skal du være opmærksom på kogegrejets materiale, når du vælger det. Sørg for, at den model, du vælger, har en ferromagnetisk bund, så du kan lave mad på induktion.
Hvordan forlænger man levetiden på en non-stick pande?
Brug redskaber af træ eller silikone, og vask det op i hånden.
Kan jeg bruge en non-stick-pande på en induktionskogeplade?
Ja, hvis den er mærket som induktionskompatibel.
Hvorfor opstår der ridser på en non-stick pande?
På grund af metalredskaber, forkert rengøring eller opbevaring.
Er det muligt at lave mad på en non-stick pande uden fedtstof?
Ja, overfladen er non-stick og gør det muligt at lave mad uden fedt.