Pandekagemaskine: hvorfor du har brug for en, og hvordan du vælger den rigtige

Søde, luftige, stadig varme pandekager med frugt, yoghurt, toppet med ahornsirup eller en stor klat flødeskum, dækket af kanel eller vaniljesukker... Føler du også den der weekendmorgenhygge? En ordentlig pandekagemaskine vil gøre det meget nemmere at tilberede denne ikoniske morgenmad. Hvordan vælger man den rigtige pandekagepande, og hvorfor bør den absolut ikke mangle i dit køkkenarsenal? Du går ikke galt i byen med vores guide.


1. Hvorfor en særlig pandekagepande?

5 GRUNDE TIL AT KØBE EN PANDEKAGEMASKINE

  • Pandekagerne bliver helt ens i forhold til at lave dem på en almindelig pande, og du kan sagtens lave flere på én gang.
  • Takket være non-stick-overfladen kan du altid være sikker på et perfekt resultat uden at brænde dig.
  • Kulina udvælger mærker til dig, der bruger sundhedssikre materialer til at fremme den ultimative smagsoplevelse og bevare de gode kvaliteter i mange år fremover.
  • Alsidig brug: Du behøver ikke kun at lave pandekager på pandekagepladen, du kan også bruge den til perfekte oksehaler, kartoffelpandekager eller endda små omeletter.
  • Smilene på dine børns ansigter bliver endnu større med de smilende pandekager.

Uanset om du har børn eller gerne vil mindes dine sorgløse år, er en pandekagepande et must-have i dit køkken. Hvis du vil opnå perfektion, skal du i stedet for en almindelig stegepandepandekagemaskine af høj kvalitet garanterer perfekt udseende og smag af de tilberedte delikatesser og gør også madlavningen meget hurtigere og nemmere.





HVAD DU SKAL OVERVEJE, FØR DU KØBER EN STEGEPANDE

  • Type kogeplade - laver du mad på gas, keramik eller induktion? Sørg for, at panden passer til dit komfur.
  • De anvendte materialer - en stegepande i stål holder i årevis, titanium er let og næsten vedligeholdelsesfrit, og aluminium bliver varmt på ingen tid.
  • Non-stick - hvis du ikke vil ende med klumper af revet dej i stedet for flotte brød, skal du altid vælge en kvalitetspande med en non-stick overflade.
  • Størrelse - du kan vælge mellem en lang række pander i forskellige størrelser, som nemt kan tilberede op til syv pandekager på én gang, og specialiteten er poffertjes-panderne, som giver dig mulighed for at tilberede op til 30 minipandekager på én gang.

De bedste pandekagepander ifølge kundeanmeldelser

2. Hvilket materiale skal jeg vælge?

Støbejern, titanium, stål eller aluminium - det er ikke altid nemt at vælge det rigtige materiale.stegepande lavet. Det er derfor værd at vide, hvordan de anvendte materialer adskiller sig med hensyn til deres egenskaber, så du altid er så tilfreds som muligt med resultatet.


Ocelové pánvičky na lívance

Pandekagepander af stål

Stål udmærker sig især ved sin modstandsdygtighed og sin evne til at lede varmen jævnt. Med korrekt brug og vedligeholdelse vil detPandekagepande af stål din hjælper for livet.

Brænd stålet ordentligt før første brug, og vid, at ved hver efterfølgende brug forbedres stålets egenskaber, og panden får en naturlig non-stick-egenskab uden tilsatte overfladekemikalier. Og det giver dig endnu en god grund til at nyde syndigt gode fritter hver dag - du hjælper din pande!

Fordele og ulemper ved pandekagejern af stål

Fordele

  • Høj holdbarhed og styrke
  • Ensartet varmeledning og -opbevaring
  • Naturlig non-stick, som kun bliver bedre med tiden
  • Også velegnet til induktion - stål kan bruges på alle typer kogeplader
  • Lang levetid - en stålpande (som en god vin) ældes ikke, men modnes

Ulemper

  • Kan kun vaskes i hånden, stålsløjfen gør ondt
  • I tilfælde af utilstrækkelig vedligeholdelse .kan ruste

Pandekageforme af aluminium

Pandekagepander i massivt aluminium har gode ledende egenskaber, bliver hurtigt varme og leder varmen godt, lige der hvor du har brug for den .

Men fordi aluminium i sig selv ikke kommer godt ud af det med mad, kommer aluminiumspander med et non-stick toplag for at sikre, at det ikke bliver et mareridt at vende pandekager.Pandekageforme af aluminium er også lette og nemme at håndtere.

Nadpis blok s obrázkem VPRAVO

Fordele og ulemper ved aluminiumspander

Fordele

  • Lav vægt - komfort ved håndtering
  • Også velegnet til induktion - kan bruges på induktionskogeplader
  • Ensartet varmeledning .over hele området
  • Kortere opvarmningstid .- aluminium er klar til handling med et øjebliks varsel
  • Mere overkommelige .sammenlignet med andre materialer

Ulemper

  • Mere modtagelig for ridser ikke-klæbende lag
  • Billige modeller kan blive billigere med tiden.deformeres og bøjes


Litinové pánve na lívance

Pandekagepander af støbejern

Kogegrej af støbejern bliver en udødelig del af ethvert godt køkken. Det er tungt, solidt og kan modstå selv virkelig ekstreme forhold uden problemer.

Du kan bruge støbejernspanden på gas, el og induktion, og du behøver ikke engang at bekymre dig om at sætte den på åben ild eller grill. Og hvis du ved et uheld kommer til at spise for mange pandekager en dag (hvilket vi ikke regner med), kan du endda bruge støbejernspanden i nødvendigt selvforsvar eller som fitnessredskab.

Fordele og ulemper ved støbejernspander

Fordele

  • Vil holde i generationer fremover- Støbejern er stort set uforgængeligt
  • Fremragende termiske egenskaber - varmen holder længe, og takket være de tykke vægge og bunden leder den varmen helt jævnt.
  • Delvis non-stick - der er brug for en lille mængde fedt, men ved brug øges non-stick en smule

Ulemper

  • Tilbøjelig til at ruste .- Støbejern er ikke en ven af vand, så sørg for at tørre det grundigt med det samme og undgå at vaske det i opvaskemaskinen.
  • Højere vægt - hånden på hjertet, det bliver ikke som at fumle med et stykke papir


3. Vigtigste kriterier for valg af pandekagemaskine

Okay, nu har du måske gættet, at pandekagemaskinen fortjener en plads i dit køkken. Hvad er de gyldne regler, du skal følge, når du vælger en?


3.1 Ingen vedhæftning!

Revne pandekager og brændte stykker dej? Det er uacceptabelt! Du køber en særlig stegepande, bare så du kan få resultatet perfekt runde, luftige pandekager. Sæt ikke dine krav over styr, og kig efter en pande, der ikke ødelægger din madlavning.

  • Som vi sagde ovenfor, vil en stålpande udvikle en naturlig non-stick overflade efter korrekt brænding og hver efterfølgende brug.
  • Hvis du ikke vil vente, kan du gå efter en kvalitetspandekagepande af aluminium med non-stick-belægning, som garanterer et svedfrit resultat, men er mere tilbøjelig til at få ridser.
  • En støbejernspande kan derimod holde i generationer, men dens non-stick-egenskaber skal ofte boostes med lidt fedtstof.

Nepřilnavost

Vores tip:
"Du må ikke kradse", eller redskaber til følsom madlavning
->
Image
Køkkenredskaber til alle overflader
Vælg mellem et bredt udvalg af silikone-, plast- og træpander, grydeskeer, spatler eller spatler, der ikke beskadiger overfladen på din nye pande!

Drejeskiver og spatler af høj kvalitet

Na velikosti záleží

3.2 Størrelsen er vigtig!

Du kan f.eks. lave 3 større pandekager, 7 mindre eller endda 30 miniaturepandekager på panden! Det er op til dig, hvilken størrelse du foretrækker.

Men hvad skal vi sige, forbruget af dej pr. pande og den samlede "fylde" på tallerkenen er plus eller minus ens, og det handler mere om æstetisk og rent subjektivt indtryk. Og sidst, men ikke mindst, handler det om, hvor mange ivrige gæster der vil nyde deres portion.

3.3 Laver du mad på gas, el eller induktion? Sørg for, at fritteren passer til din kogeplade!

  • Ikke alle pander egner sig til induktion, så vær forsigtig og vælg pander af ferromagnetisk materiale - rustfrit stål, støbejern, stål osv.
  • Bortset fra induktionskogeplader behøver du ikke bekymre dig så meget, de fleste pandekagemaskiner kan klare gas-, keramik- og elektriske kogeplader.

Elektřina nebo indukce?

En god pandekage er nok: sats på pålidelige mærker

Der findes utallige producenter af køkkenudstyr på markedet, og mange af dem tilbyder en stegepande. De forskellige mærker adskiller sig ikke kun i pris, men også i kvalitet. Hvis du er på udkig efter udstyr, som du kan have glæde af i mange år fremover, skal du forvente en lidt højere pris, men pandekagepanden vil belønne dig med en uovertruffen holdbarhed. Hos Kulina vælger vi de gennemprøvede mærker, som vi selv køber og bruger.

Image
Men!
Pandekagepande eller pandekageplade?

Hvis du ikke holder dig til den perfekte pandekageform, eller hvis du foretrækker tynde pandekager og kun lejlighedsvis kaster dig over gærpandekager, kan du prøve at finde en pandekageplade.

Specielle pandekagepander har ikke delt bund, så de giver dig mulighed for at lave store pandekager og omeletter. Du kan dog også lave mindre pandekager på dem, men du skal være opmærksom på, at formen ofte ikke er regelmæssig, og at dejen kan løbe af stykkerne, når du laver flere pandekager på én gang.

Uanset hvad vil ingen af disse specielle pander gå tabt i køkkenet. Vores detaljerede guide hjælper dig med at købe en pandekageplade.

Vores tip
Læs også
->
Image
Pandekageplade - ekspertrådgiver
Hvis du vil prøve tynde franske pandekager sammen med pandekager, bør du ikke gå glip af en særlig pandekageplade i dit køkken. Hvad skal man kigge efter, når man vælger en?
OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL
Ofte stillede spørgsmål, når man drømmer om pandekager
Hvad er forskellen på en pandekage og en pandekage?
En pandekage er en tynd, større pandekage lavet af en dej, der består af mel, mælk og æg. Pandekagen er mindre i diameter og mere luftig end pandekagen, hvilket skyldes brugen af gær eller bagepulver.
Hvilken slags mel bruger man til at lave pandekager?
Du kan bruge både almindeligt og halvgroft mel, bygmel er også velegnet. Dej lavet med almindeligt mel og bygmel vil sprede sig bedre, mens halvgroft mel vil være mindre klumpet.
Hvordan laver man pandekager uden gær?
Har du lovet dine kære pandekager til morgenmad, men søndagsalarmen har svigtet, og du har ikke tid til gærpandekagedej? Glem det, brug bagepulver. Det har den velkendte eftersmag af gær, men den forsvinder nemt, hvis du erstatter noget af mælken i dejen med et fermenteret mælkeprodukt - f.eks. yoghurt eller kefir.
Hvorfor brænder pandekager på?
Hvis fritterne klæber til bunden af panden, kan du prøve at tilsætte lidt fedtstof til selve dejen (smør eller solsikke-, raps- eller kokosolie fungerer godt). Men selv den bedste dej vil ikke gøre underværker, medmindre du har en ordentlig pandekagepande med en non-stick overflade og en helt flad bund.
Hvornår skal pandekagerne vendes?
Det rigtige tidspunkt at vende fritterne på er, når overfladen af dejen ser lidt oppustet ud, og der begynder at dannes små bobler.


Endeligt resumé

Du kan forkæle dig selv eller hele familien med pandekager (ikke kun) om morgenen.

  • For at sikre, at denne delikatesse aldrig skuffer, og at du ikke skal lave for meget arbejde, skal du udstyre dig selv med .pandekagepande, som dejen ikke klæber til. Vælg pander af aluminium, stål eller støbejern.
  • Glem ikke kompatibiliteten med din kogeplade, .især hvis du laver mad med induktion.
  • Hvad angår størrelsen, skal du vælge rent .alt efter dine præferencer og antallet af gæster.