Pander med låg: tips til at vælge


Vidste du, at pander med låg sparer energi ved at fremskynde tilberedningen med op til 30 %? Det skyldes varmeakkumuleringen under låget. Men det er også rigtigt, at madlavning med låg ikke egner sig til alle retter. Vi har derfor nogle vigtige oplysninger om både pander med låg og madlavning i dem.


Sammenligning af produkter
Låg til glaspande
sklenena poklice
  • Låg af glas giver dig mulighed for at overvåge hele tilberedningsprocessen uden at skulle løfte dem. Desuden er de holdbare, egnede til brug i ovnen og tåler opvaskemaskine.
  • Glas er i sagens natur skrøbeligt og derfor tilbøjeligt til at gå i stykker. Glaslåg har en tendens til at være tungere.
Låg til gryde i rustfrit stål
nerezova poklice
  • Låg i rustfrit stål er meget modstandsdygtige over for ridser, korrosion og høje temperaturer. De tåler opvaskemaskine og ovn og er som regel lettere end glas.
  • De er uigennemsigtige, så hvis du vil tjekke din mad, skal du løfte låget, hvilket kan forstyrre tilberedningsprocessen.
Låg til gryde i silikone
silikonova poklice
  • Silikonelågene er lette og fleksible, hvilket gør dem nemme at opbevare. De er også modstandsdygtige over for høje temperaturer og kan bruges i ovnen, selv i mikrobølgeovnen.
  • Ligesom rustfrit stål er silikone uigennemsigtigt. Når de vaskes i opvaskemaskinen, kan silikonelåg absorbere lugt fra vask.
panev s poklickou

Pander med låg: typer og anvendelser

litinove panve s poklici

Støbejernspander med låg

De er gode til langvarig brug og jævn varmefordeling. De er også velegnede til bagning i ovnen. Men de er tunge og kræver særlig pleje.

Se

Nerezová pánev s poklicí

Pander i rustfrit stål med låg

De er ridsefaste og velegnede til en lang række madlavningsopgaver. De kan dog kræve mere fedtstof for at forhindre maden i at blive brun.

Se

neprilnave panve s poklici

Non-stick-pander med låg

De kan derfor tilberedes næsten uden fedtstof og er nemme at rengøre. De er dog modtagelige for ridser, og deres overflade kan blive beskadiget ved høje temperaturer.

Se

ocelova panev s poklici

Stålpander med låg

De er holdbare, alsidige, og deres overflade er naturligt non-stick, når de håndteres korrekt. De har en tendens til at være tunge, kan let blive overophedede og kræver særlig pleje.

Se

Vareni v panvi s poklici
Hvad er det, der koger under låget?
Den dybe stegepande med låg er et alsidigt køkkenredskab, som ikke bør mangle i noget køkken. Den har en bred vifte af anvendelsesmuligheder:


Braisering og langsom tilberedning

Låget hjælper med at holde på varmen og fugten inde i gryden, hvilket gør den ideel til braisering af kød, grøntsager eller tilberedning af saucer. Det giver også mulighed for langsom tilberedning, hvor smagene bedre kan forenes.


Dampning

Pander med låg er uovertrufne til vellykket dampning. Du skal blot hælde lidt vand i bunden af gryden, placere dampkurven med ingredienserne, dække med låget og så bare vente på, at din ret bliver tilberedt. En wok med låg er også velegnet til dette formål.


Tilberedning af ris

Låget er en fremragende hjælper ved tilberedning af ris og risretter som risotto, pilaf osv. Det holder nemlig både temperaturen og luftfugtigheden konstant, hvilket er helt afgørende for at opnå den rette konsistens.


Bagning i ovnen

Du vil også sætte pris på de dybe pander med låg, når du tilbereder retter, der starter på komfuret og slutter i ovnen. Støbejernspander med låg er ideelle til dette formål, men andre materialer er også velegnede.


Fastholdelse af varme

Lad os heller ikke glemme lågets helt grundlæggende funktion, nemlig at hvis du dækker maden til efter tilberedningen, vil den køle meget langsommere.
Pandehylder .


Grydelåg af høj kvalitet

Vores tip
Læs også
->
jakou velikost panve
Hvordan vælger man den rigtige størrelse pande?
Er du ikke sikker på, hvilken størrelse gryde du skal bruge? Vi rådgiver dig om, hvordan du finder ud af det.
nejlepší pánve s poklicí
Kvalitetspander med låg
Pander med lågWOLL er kendt for deres uovertrufne non-stick-egenskaber. De er lavet af titanium, som er meget holdbart, og derfor vil dette kogegrej holde i rigtig lang tid. En anden tysk producent af pander med låg er .Fisslersom har specialiseret sig i kogegrej i rustfrit stål, der er designet til at lede varmen jævnt og være holdbart. Franske støbejernspander med låg er også langtidsholdbare .Støvder er uovertrufne til slow cooking og braisering.
OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL
Det hyppigst stillede spørgsmål
Hvad er den bedste pande med låg?
Da mere komplekse retter som f.eks. saucer normalt tilberedes på en pande med låg, er en dyb pande med låg eller en wok med låg ideel.
Hvilket materiale skal låget være lavet af?
Hvert materiale har sine fordele og ulemper. Glas er fantastisk at se madlavningsprocessen igennem, men det er tungt og skrøbeligt. Rustfrit stål og silikone kan holde til meget, men man kan ikke se den mad, der tilberedes, igennem dem.
Er pander med låg velegnede til induktionskogeplader?
Ja, mange pander med låg er kompatible med induktionskogeplader. Når du køber, skal du sikre dig, at panden er mærket "induktionsklar", eller at den har en ferromagnetisk bund.
Kan man bruge pander med låg i ovnen?
Mange pander med låg er velegnede til brug i ovnen, især dem af støbejern og rustfrit stål. Sørg dog for, at selve panden, håndtaget og låget kan tåle høje temperaturer, før du bruger den første gang.
Kan silikonelåg vaskes i opvaskemaskinen?
Ja, teknisk set kan silikonelåg gå i opvaskemaskinen, da de er holdbare. Men silikone kan absorbere lugt fra opvaskemaskinen.