8 spørgsmål om induktion, som du skal kende svaret på!

pánve na indukci

Induktionskogeplader er moderne, hurtige og økonomiske. I dag er induktion meget udbredt, men alligevel er der mange spørgsmål og myter om denne varmekilde. Lad os sammen besvare de mest almindelige spørgsmål om induktion og rydde luften af vejen en gang for alle.

1. Hvordan fungerer induktion?

Elektromagnetisk induktion er et meget interessant fysisk fænomen, som blev opdaget i begyndelsen af det nittende århundrede. I begyndelsen af det 20. århundrede forsøgte man at tage patent på de første induktionskomfurer, men uden held. Masseproduktion af induktionskogeplader fandt først sted mange år senere.

I modsætning til andre komfurer genereres varmen direkte i beholderens væg. Der er en spole i glaspladen, som en vekselstrøm passerer igennem, hvilket genererer et elektromagnetisk felt, som også forstyrres af gryden på pladen. På grund af materialets modstand er der et tab af energi, hvilket er ønskeligt i dette tilfælde, fordi det manifesterer sig som varme.

2. Hvilket kogegrej egner sig til induktion?

Når du køber en induktionskogeplade, behøver du ikke nødvendigvis at smide al opvasken ud. Du kan tjekke kogegrejets egnethed med et nemt eksperiment. Alt, hvad du behøver, er en simpel magnet. Hvis magneten klæber til kogegrejet, er det egnet til induktion.

Pander af høj kvalitet til induktion .

Bedste induktionspander ifølge kundeanmeldelser


3. Hvilke materialer er bedst til induktionskøkkener?
Stål
ocelova panev na indukci
Stål er et fantastisk materiale til induktionskogning. Det kan opvarmes til høje temperaturer og forbedrer sine egenskaber ved hyppig brug. Der er ingen risiko for afskalning af overfladen, og oliebrændingen giver det et beskyttende lag.

Rent stål findes hovedsageligt blandtpanderfordi det er vigtigt at holde panden ordentligt varm, især når man tilbereder kød. Du behøver ikke at bekymre dig om at investere i en stålpande, for hvis du håndterer den korrekt, vil dine børn arve den.
Støbejern
litinove hrnce na indukci
Meget tungt kogegrej af støbejern er også magnetisk og kan bruges til madlavning på en induktionskogeplade. Naturligt støbejern er for ægte entusiaster. Naturligt støbejern uden belægning har gode egenskaber, men de opvejes af den mere krævende vedligeholdelse. Gryder af støbejern de går ikke bare i stykker, hvis du taber gryden ved et uheld, er det mere sandsynligt, at du ødelægger gulvet end gryden.

Der er ikke noget mere stilfuldt til gryderetter og langtidsstegte måltider end en tung støbejernsgryde. Forestil dig en kølig vinteraften, hvor du tager en støbejernsgryde med langtidsbraiseret lam fra komfuret og direkte ind på bordet. Bare tanken varmer vores hjerter.
Rustfrit stål
nerezove hrnce
Rustfrit stål i sig selv er ikke magnetisk, menKvalitetspotter har ofte en sandwichbund, der skjuler noget ferromagnetisk metal. Tjek dog altid det specifikke produkt for disse oplysninger. Sandwichbunden er fantastisk, fordi den giver os mulighed for at bruge de fremragende egenskaber ved kogegrej i rustfrit stål til induktion. Rustfrit stål er billigt, let og nemt at håndtere. Det er også helt sikkert og nemt at vedligeholde.

Alle voresGryder i rustfrit stål er designet til madlavning på et induktionskomfur. Du kan vælge mellem flere mærker og designs af gryder. Vær ikke bange for at investere i et helt sæt i rustfrit stål, da det virkelig er et alsidigt og populært materiale.
Andre materialer
medene hrnce
Andre ikke-magnetiske materialer kan også bruges til induktion. Som med rustfrit stål skal der lægges noget ferromagnetisk metal i bunden. Her må vi især nævne kogegrej af kobber, som er elsket af alle professionelle kokke for sin hurtige reaktion på temperaturændringer, intet andet metal reagerer så hurtigt som kobber.

Investeringen i kogegrej af kobber er lidt højere, men du bliver ikke skuffet .Gryder af kobber er i de fleste tilfælde håndlavede, og hvert stykke er et unikt kunstværk. Kobbertøj bliver ikke gemt væk i et skab, men ejerne viser det stolt frem over komfuret.

De bedste induktionsgryder ifølge vores kundeanmeldelser

Vores tip
Læs også
->
panve na indukci
Sådan vælger du den bedste pande til induktion
Vidste du, at induktion er meget effektivt, fordi energien overføres direkte til panden uden at miste varme til omgivelserne? Vi kan hjælpe dig med at navigere i det store udvalg af induktionspander og hjælpe dig med at vælge den bedste.
indukcni vareni
4. Kan kogegrejet bruges på andre varmekilder?

Ja, det er det. Kogegrejet kan bruges på både gas- og elkomfur. Hvis det ikke har plastikører, kan det endda bages i ovnen.

5. Kan induktionskogegrej miste sin funktion?

Det er en af de mest udbredte myter, men den er helt forkert. Ferromagnetisme er ikke en midlertidig superkraft, det er en permanent egenskab ved metal og kan ikke ødelægges på nogen konventionel måde. Hvis du ikke kan lave mad, ligger fejlen hos induktionskomfuret.

6. Påvirker grydens form tilberedningen?

Overraskende nok, ja. Induktionspladen er glat, endda uden nogen ujævnheder. Det samme gælder for kogegrej til induktion. Grove og ujævne grydeoverflader har ikke en chance på en induktionskogeplade. Det samme gælder for konvekse bunde, som er ubrugelige på induktion.

cooking induction
7. Er det sikkert at lave mad med induktion?

Ja, det er det. Det er helt sikkert at lave mad på en induktionskogeplade. Hvis du lægger hånden på kogepladen, når den er tændt, brænder du dig ikke. Det gælder selvfølgelig ikke, hvis gryden har været varm på kogepladen for et stykke tid siden. Sammenlignet med gas har du ikke åben ild i dit hjem, og det er en overmenneskelig opgave at sætte ild til f.eks. en grydelap, når du ikke er opmærksom.

Der er ingen grund til at være bekymret for, at induktionskøkkener frigiver farlig stråling eller bølger, som nogle modstandere hævder. Madlavning frigiver heller ingen kemikalier, og induktion er en virkelig sikker varmekilde.

8. Kan jeg tilberede alle ingredienserne på induktion?

Faktisk forstår vi ikke, hvem der har fundet på, at nogle fødevarer ikke kan tilberedes på en induktionskogeplade. Denne myte er det rene nonsens. Du kan tilberede alle slags ingredienser på en induktionskogeplade. Du behøver ikke bekymre dig om, at panden ikke bliver varm nok, og at din bøf ikke bliver gennemstegt. Med induktion kan du tilberede alt.

Induktionsgryder af høj kvalitet

indukcní hrnce

Sidste råd

Hvis du var i tvivl om, hvorvidt du skulle lave mad på en induktionskogeplade, håber vi, at du ikke længere er det efter at have læst denne artikel. Induktion er sikkert, og hvis du er i gang med at renovere dit køkken, skal du ikke være bange og helt sikkert gå efter det. Du vil ikke fortryde det.