Ham knive

3 items total

Skinkeknive - skær din skinke som en professionel

Hvad er en skinkekniv?

En skinkekniv - en professionel kniv til udskæring af skinke - ligner en udbenings- eller fileteringskniv. Bladet er langt, smalt og kun en lille smule fleksibelt. Det gør det nemt at skære med kniven. Bladets længde varierer fra 20 til 32 cm. Takket være det lange blad kan du lave en skive i en enkelt bevægelse. Et fleksibelt blad gør det muligt for kniven at tilpasse sig skinkens overflade og opnå et ekstremt præcist snit.

På Kulina tilbyder vi dig kvalitetsskinkeknive fra anerkendte producenter som Zwilling og Wusthof, som fås i forskellige størrelser.

Hvad skal du tage højde for, når du køber en ny skinkekniv?

Der er en række karakteristiske træk, du bør kigge efter, når du køber en ny skinkekniv.

  • Bladet

Længden på en skinkekniv skal være tilstrækkelig til at dække hele snitfladen. Knive til skinker skal være mellem 16 og 32 cm lange. Bladene er smalle og har ofte små riller, der forhindrer skiverne i at hænge fast. Nogle har afrundede spidser og minder om en laksekniv, og andre har en skarp, spids spids.

  • Håndtaget

Håndtaget på skinkekniven skal være yderst behageligt og sikre et fast greb. De skal være skridsikre og brede nok til at ligge godt i hånden og give et sikkert greb.

Hvordan passer man på sin skinkekniv?

Køkkenknive er noget af en investering, så hvis du vil have din skinkekniv til at holde længe, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:

  • knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
  • hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
  • for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
  • opbevar din skinkekniv separat, så knivene ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller -stativ eller et etui til knive
  • slib din kniv regelmæssigt med en knivsliber - Placer knivbladet over knivsliberen i en 15 graders vinkel, og lad den glide langs bladet fra ende til ende. Retningen af denne bevægelse skal være konstant hele tiden
  • brug et skærebræt, der er knivvenligt og stort nok til at rumme den skinke, du vil skære i skiver

Når du skærer en skinke i skiver, kan du også få brug for en kødgaffel.