Japanske knive

15 items total
Japansk kokkekniv SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
2 777 kr
DNGRSXL9309
Kokkekniv CHEF MANMOSU 23 cm, Dellinger
1 404 kr
DNGRSXLKH108
Japansk kniv CHAI DAO DAMASCUS 16 cm, brun, Güde
17 868 kr
GUDEDA774216
Japansk kokkekniv PETTY 15 cm, Dellinger
1 747 kr –6 %
1 634 kr
DNGRSXL9302
Japansk kniv KIRITSUKE BUNKA OCTAGONAL 27 cm, brun, Dellinger DNGR8595705405981
Grøntsagskniv SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 17 cm, Dellinger DNGRKHOK7C
Kokkekniv BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
998 kr
DNGRKH167
Japansk kokkekniv KANETSUGU MIYABI ISSHIN 21 cm, Dellinger DNGRSXL2005
Skærekniv KITA NORTH DAMASCUS 20,5 cm, Dellinger
998 kr
DNGRSXLKH134
Japansk grøntsagskniv SEBRA 17,5 cm, Forged
580 kr
FORGEDSDV623460
Japansk kniv YANAGIBA 24 cm, brun, Lion Sabatier
287 kr
LS3502344
Grøntsagskniv NAKIRI 17 cm, Dellinger
249 kr
DNGRSXLPO2500200
Kokkekniv GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
1 032 kr
DNGRKH166
Japansk Santoku kniv 17 cm, Victorinox
845 kr
VN6852017G
Universalkniv ROSE WOOD DAMASCUS 13 cm, Dellinger
384 kr
DNGRXZB27RW5

Japanske knive - skarpe som et sværd

Hvad er knive i japansk stil?

Japanske knive har et langt og tyndt blad med en spids spids og blev oprindeligt brugt til at skære tynde skiver af rå fisk og tilberede sushi. De er lettere, føles mere afbalancerede i hånden og er perfekte til præcisionsopgaver. De er lavet af hårdere og tyndere stål - rustfrit stål eller hagane, som er den samme slags stål, der bruges til at lave japanske sværd. Håndtagene på japanske knive er lavet af hårdt træ.

Hvad bruges japanske knive til?

Japanske knive - på grund af deres lange, tynde blade - kan bruges til at skære fisk eller store stykker kød (især til bøffer). Der findes mange typer af specifikke japanske knive (såsom Gyutou, Yanagi, Usuba eller Deba), som kan bruges til alle præcisionsopgaver fra udbening af kylling til filetering af fisk og tynde skiver af enhver grøntsag.

På Kulina finder du japanske kvalitetsknive fremstillet af pålidelige mærker såsom Dellinger eller MIYABI. Du kan også vælge smedede japanske knive af det hollandske mærke Forged eller tjekke vores bedst sælgende japanske knive her.

Hvordan sliber man en japansk kniv?

Japanske knive kan være tveæggede eller enæggede (traditionelle). De er lavet af hårdt stål, som faktisk er lettere at slibe end blødt stål, der bruges til vestlige knive. For at kunne slibe din japanske kniv skal du bruge en slibesten. Du kan også tage din kniv med til en specialist.

Hvordan passer man på sin japanske kniv?

Japanske knive er noget af en investering, så hvis du vil have din japanske kniv til at holde i evigheder, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:

  • knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
  • hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
  • for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
  • når du skærer med en japansk kniv, må du ikke skære direkte på hårde overflader som en bordplade af sten, en vask af rustfrit stål, en tallerken eller på skærebrætter af glas, keramik, bambus eller andre hårde materialer. Skærebræt i blød plast er det bedste
  • opbevar din kniv separat, så knivene ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller et etui til knive.
  • slib din kniv regelmæssigt