Japanske knive

14 items total
Kinesisk kniv ZEN 18 cm, sort, Yaxell
2 057 kr –15 %
1 748 kr
YAX35519
Japansk kniv Nakiri CLASSIC IKON 17 cm, Wüsthof
1 232 kr –10 %
1 098 kr
WU1030332617
Japansk kniv KIRITSUKE ZEN 20 cm, sort, Yaxell
1 464 kr –15 %
1 230 kr
YAX35534
Japansk kniv GOURMET 17 cm, Wüsthof
661 kr
WU1035046017
Japansk kniv CLASSIC 17 cm, Wüsthof
832 kr
WU1030131217
Japansk kløvekniv NAKIRI 4000FC 17 cm, Miyabi
1 414 kr –27 %
1 022 kr
MB33952171
Japansk kniv GYUTO HARUKAZE PROFESSIONAL 20 cm, sort, Dellinger DNGR8594195884092
Japansk brødkniv BREAD SAMURAI 19,5 cm, Dellinger DNGRSXLKHP8B
Japansk kokkekniv KIRITSUKE EYES 20 cm, Dellinger
718 kr
DNGRSXLKHAUS8K
Kokkekniv GYUTO CLASSIC SANDAL WOOD 20 cm, Dellinger DNGRXZB9S8
Santoku kniv CULLENS GERMAN SAMURAI 17 cm, Dellinger DNGRXZB13SS7

Japanske knive - skarpe som et sværd

Hvad er knive i japansk stil?

Japanske knive har et langt og tyndt blad med en spids spids og blev oprindeligt brugt til at skære tynde skiver af rå fisk og tilberede sushi. De er lettere, føles mere afbalancerede i hånden og er perfekte til præcisionsopgaver. De er lavet af hårdere og tyndere stål - rustfrit stål eller hagane, som er den samme slags stål, der bruges til at lave japanske sværd. Håndtagene på japanske knive er lavet af hårdt træ.

Hvad bruges japanske knive til?

Japanske knive - på grund af deres lange, tynde blade - kan bruges til at skære fisk eller store stykker kød (især til bøffer). Der findes mange typer af specifikke japanske knive (såsom Gyutou, Yanagi, Usuba eller Deba), som kan bruges til alle præcisionsopgaver fra udbening af kylling til filetering af fisk og tynde skiver af enhver grøntsag.

På Kulina finder du japanske kvalitetsknive fremstillet af pålidelige mærker såsom Dellinger eller MIYABI. Du kan også vælge smedede japanske knive af det hollandske mærke Forged eller tjekke vores bedst sælgende japanske knive her.

Hvordan sliber man en japansk kniv?

Japanske knive kan være tveæggede eller enæggede (traditionelle). De er lavet af hårdt stål, som faktisk er lettere at slibe end blødt stål, der bruges til vestlige knive. For at kunne slibe din japanske kniv skal du bruge en slibesten. Du kan også tage din kniv med til en specialist.

Hvordan passer man på sin japanske kniv?

Japanske knive er noget af en investering, så hvis du vil have din japanske kniv til at holde i evigheder, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:

  • knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
  • hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
  • for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
  • når du skærer med en japansk kniv, må du ikke skære direkte på hårde overflader som en bordplade af sten, en vask af rustfrit stål, en tallerken eller på skærebrætter af glas, keramik, bambus eller andre hårde materialer. Skærebræt i blød plast er det bedste
  • opbevar din kniv separat, så knivene ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller et etui til knive.
  • slib din kniv regelmæssigt