Japanske knive

15 items total
Japansk kødkniv GYUTOH 5000FCD 20 cm, Miyabi
1 991 kr
MB34681201
Japansk kødkniv GYUTOH 7000D 20 cm, Miyabi
2 022 kr
MB34543201
Japansk kniv KIRITSUKE ZEN 20 cm, sort, Yaxell
1 464 kr –15 %
1 230 kr
YAX35534
Japansk kødkniv GYUTOH 4000FC 20 cm, Miyabi
1 414 kr
MB33951201
Japansk kniv GYUTO HARUKAZE PROFESSIONAL 20 cm, sort, Dellinger DNGR8594195884092
Kokkekniv BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
998 kr
DNGRKH167
Kokkekniv RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
998 kr
DNGRKH165
Japansk brødkniv BREAD SAMURAI 19,5 cm, Dellinger DNGRSXLKHP8B
Kokkekniv BBQ MAX SANDVIK GREEN NORTHERN SUN 21 cm,Dellinger DNGRKH173
Kokkekniv BBQ MAX SANDVIK RED NORTHERN SUN 21 cm, Dellinger DNGRKH206
Kokkekniv GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
1 032 kr
DNGRKH166
Kokkekniv BLUE CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
1 032 kr
DNGRKH164
Japansk kødkniv GYUTOH 6000MCT 20 cm, Miyabi
2 477 kr
MB34073201

Japanske knive - skarpe som et sværd

Hvad er knive i japansk stil?

Japanske knive har et langt og tyndt blad med en spids spids og blev oprindeligt brugt til at skære tynde skiver af rå fisk og tilberede sushi. De er lettere, føles mere afbalancerede i hånden og er perfekte til præcisionsopgaver. De er lavet af hårdere og tyndere stål - rustfrit stål eller hagane, som er den samme slags stål, der bruges til at lave japanske sværd. Håndtagene på japanske knive er lavet af hårdt træ.

Hvad bruges japanske knive til?

Japanske knive - på grund af deres lange, tynde blade - kan bruges til at skære fisk eller store stykker kød (især til bøffer). Der findes mange typer af specifikke japanske knive (såsom Gyutou, Yanagi, Usuba eller Deba), som kan bruges til alle præcisionsopgaver fra udbening af kylling til filetering af fisk og tynde skiver af enhver grøntsag.

På Kulina finder du japanske kvalitetsknive fremstillet af pålidelige mærker såsom Dellinger eller MIYABI. Du kan også vælge smedede japanske knive af det hollandske mærke Forged eller tjekke vores bedst sælgende japanske knive her.

Hvordan sliber man en japansk kniv?

Japanske knive kan være tveæggede eller enæggede (traditionelle). De er lavet af hårdt stål, som faktisk er lettere at slibe end blødt stål, der bruges til vestlige knive. For at kunne slibe din japanske kniv skal du bruge en slibesten. Du kan også tage din kniv med til en specialist.

Hvordan passer man på sin japanske kniv?

Japanske knive er noget af en investering, så hvis du vil have din japanske kniv til at holde i evigheder, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:

  • knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
  • hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
  • for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
  • når du skærer med en japansk kniv, må du ikke skære direkte på hårde overflader som en bordplade af sten, en vask af rustfrit stål, en tallerken eller på skærebrætter af glas, keramik, bambus eller andre hårde materialer. Skærebræt i blød plast er det bedste
  • opbevar din kniv separat, så knivene ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller et etui til knive.
  • slib din kniv regelmæssigt