Kløverknive

1 items total

Spaltekniv - dit stærke køkkenredskab

Hvad er en spaltekniv, og hvad kan man bruge en spaltekniv til?

En kløvekniv er en stor kniv, der ligner en økse med rektangulære blade. Det kan virke ubehageligt, men når du først er begyndt at bruge den, vil du hæve den lige så ofte som din kokkekniv. Det stærke multianvendelige blad kan bruges til:

  • at splitte store stykker af bløde knogler ad
  • hakker gennem store stykker kød
  • skære store grøntsager som græskar, kål eller squash
  • snitte alle slags grøntsager
  • knusning af hvidløgsfed
  • filetering af fisk
  • øse hakkede ingredienser op og overføre dem til gryden, panden eller wokken

Hvor mange forskellige typer af kløveknive findes der?

På Kulina finder du et udvalg af førsteklasses hakkejern fra verdenskendte mærker som Wusthof og Zwilling. At vælge den rigtige spaltekniv er afgørende og afhænger af den opgave, du gerne vil udføre oftest, og de ingredienser, du vil tilberede med den. Der findes flere slags hakkejern, som du kan købe, med knive i forskellige former og størrelser, og de har hver deres egenskaber.

  • Kødhakker

En kødkløver er et kulinarisk instrument, der bruges til at skære gennem store portioner kød, sener og knogler. Hakkejernet kan bruges til at håndtere blødere kødstykker samt til at hakke knogler, brusk og sener. Den kan uden problemer håndtere oksekød, gris og fisk og bruges normalt til at flække stege og fjerkræ.

  • Kinesisk kløvekniv

Store knive kendt som "Chinese cleavers" bruges generelt i det kinesiske køkken, men de er velegnede til forskellige former for madlavning i hjemmet. De har en bred klinge med bløde kurver og en afrundet kant. Du kommer til at gribe ud efter en kinesisk hakkekniv hver dag for at hakke, snitte, skære i tern og hakke alle ingredienserne til dine yndlingsretter.

  • Grøntsagskniv

En grøntsagskniv - en stor, firkantet kniv med et meget bredt blad - er perfekt til at skære store grøntsager som kål, hakke hårde grøntsager som gulerødder, løg og selleri, men også blødere som tomater.

Hvordan passer man på sin spaltekniv?

Køkkenknive er noget af en investering, så hvis du vil have din kniv til at holde længe, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:

  • knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
  • hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
  • for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
  • opbevar din skinkekniv separat, så knivene ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller -stativ eller et etui til knive
  • slib din spaltekniv regelmæssigt med en knivsliber -
  • brug et skærebræt, der er knivvenligt og stort nok til at rumme den skinke, du vil skære i skiver