Knivslibere

51 items total
Slibesten #5000, Miyabi
Slibesten #5000, Miyabi
På lager (4 pcs)
2 019 kr
MB34536005
Honestang OLIVE 26 cm, håndtag af oliventræ, Forged FORGEDSDV305379
Knivsliber, F.Dick
1 010 kr –11 %
Knivsliber, F.Dick
På lager (>5 pcs)
895 kr
FDCK9009200
Knivsliber TRIUM, diamant, de Buyer
730 kr –25 %
542 kr
DB429002
Slibesten 1000/3000, Wüsthof
676 kr
WU4451
Honestang 26 cm, Wüsthof
Honestang 26 cm, Wüsthof
På lager (>5 pcs)
290 kr
WU4473
Knivsliber GOURMET, WMF
302 kr –11 %
Knivsliber GOURMET, WMF
På lager (>5 pcs)
268 kr
WM1876516030
Honestang 26 cm, diamant, Zwilling
671 kr –27 %
486 kr
ZW32520261
Diamantslibestål KATAI 26 cm, Forged
940 kr
FORGEDSDV625426
Honestang 23 cm, WMF
565 kr –19 %
Honestang 23 cm, WMF
På lager (1 pcs)
454 kr
WM1880226030
Slibesten TWIN 1000/250, Zwilling
986 kr
ZW32505100
Slibesten #1000, Miyabi
Slibesten #1000, Miyabi
På lager (3 pcs)
1 021 kr
MB34536002
Knivsliber NO.3, aluminiumoxid, Yaxell
559 kr –8 %
511 kr
YAX37222
Honestang 31,5 cm, forkromet, Zwilling
671 kr
ZW32542310
Knivsliber TWINSHARP SELECT, Zwilling
434 kr
ZW32601000
Honestang INTENSE 26 cm, Forged
603 kr
FORGEDSDV304617
Slibesten 1000/3000 RISAM, stor, Dellinger
281 kr
DNGR6971496038461
Slibesten 3000/8000 RISAM, Dellinger
351 kr
DNGRRIRW001
Slibesten 3000/8000, Zwilling
1 242 kr
ZW32505300
Knivsliber GOURMET, WMF
Knivsliber GOURMET, WMF
På lager (4 pcs)
281 kr
WM1880276270
Honestang 23 cm, med riller, forkromet stål, Zwilling ZW32576231
Slibesten #400, Miyabi
Slibesten #400, Miyabi
På lager (2 pcs)
833 kr
MB34536001
Slibesten 1000/3000 RISAM, Dellinger
249 kr
DNGR6971496038317
Slibesten 2000/5000, Dellinger
268 kr
DNGRRIRW252
Up
More products

Knivslibere - et must have i ethvert køkken

Har jeg brug for en knivsliber?

Knivslibere er et absolut must, hvis du investerer i kvalitetskøkkenknive, og hvis du forventer deres overlegne ydeevne. Selv den bedste kniv vil ikke være effektiv, hvis du ikke sliber den regelmæssigt, og regelmæssig slibning af dine knive er en af de grundlæggende regler for vedligeholdelse af dem. Du kan selvfølgelig tage dine knive med til en specialist, men hvis du laver meget mad, og hvis du bruger din kokkekniv, Santoku-kniv eller brødkniv hver dag, bør du slibe dine knive selv hver anden uge, hvilket gør et køb af din egen knivsliber til et fornuftigt valg.

Hvad er de forskellige typer af knivslibere?

Der findes forskellige slags knivslibere, og du kan finde dem på Kulina (tjek vores bedst sælgende knivslibere her, før du beslutter dig). Valget afhænger af, hvilken type kniv du har, knivens facon (formen på knivsæggen) og den måde, du vil gribe slibeprocessen an på (manuel eller elektrisk). De vigtigste typer af knivslibere er:

  • slibesten (mange fagfolk mener, at slibesten er den bedste måde at slibe dine knive på, fordi du kan slibe dine knive i alle vinkler),
  • elektriske slibemaskiner,
  • håndholdte slibere,
  • slibe-/honingsstål, der bruges til honing af et knivblad, mindre slibning. De er lavet af stål, af keramik eller har en diamantbelægning.
  • savtakkede knivslibere dedikeret til knive med savtakkede blade

Hvordan sliber man en kniv med en hvæssesten?

Mange mener, at slibning af knive med hvæssesten giver en skarpere knivsæg end andre metoder. Hvis du beslutter dig for at købe en slibesten, er det vigtigt først at læse producentens anvisninger, men den generelle proces er som følger:

  • nedsænk og læg din slibesten i blød i vand
  • vip kniven i den rigtige vinkel på den grove side
  • kør kniven op og ned ad stenen i jævne bevægelser, og sørg for at dække hele bladet og begge sider (hvis kniven er dobbelt affaset)
  • vend stenen til den anden side, og gentag processen
  • vask og tør din kniv, når du er færdig

Hvordan sliber man en kniv med en slibestav?

Hvis du vil bruge en stålstang, skal du følge følgende regler, men tjek altid producentens anvisninger først:

  • hold knivens håndtag i din dominerende hånd og stangen i den anden, begge pegende lodret
  • placer knivens hæl mod stålet ca. 2 cm fra toppen af stålet, så der dannes en V-form (ca. i en vinkel på 15 - 20 grader)
  • træk kniven ned langs stålet mod bladets spids 5-10 gange (sørg for, at det kun er kanten, der rører stålet - ikke siden, og bevæg kniven, ikke stålet)
  • rør ved stangen med et medium tryk, og forsøg at opretholde den rette vinkel
  • gentag det samme med den anden side af bladet (hvis kniven er dobbelt affaset)