odpocet
4 dage
17 timer
23 minutter
2 sekunder

Kokkeknive

Vis filtre
Vis filtre
Sorter efter
109 varer i alt
Kokkekniv VG10 20,5 cm, med læderetui, Forged
927 kr
FORGEDSDV305584
Kokkekniv LUXURY 20 cm, gaveæske, oliventræskaft, Laguiole
292 kr
LAGSDV-301289
217250 kucharsky nuz german black samurai 20 cm cerna dellinger
Ny inspiration
304 kr
DNGRKH266
Kokkekniv PERFORMER 16 cm, Wüsthof
1 880 kr
WU1061200116
215813 kucharsky nuz all star 20 cm cerne logo zwilling
–47 %
418 kr
802 kr
ZW1020443
Kokkekniv OLIVE 20,5 cm, skaft af oliventræ, Forged
579 kr
FORGEDSDV305225
Kokkekniv FIBRE KARBON 2 17 cm, de Buyer
882 kr
DB428017
217814 kucharsky nuz kanetsugu shiun 20 cm hneda dellinger
Ny inspiration
1 219 kr
DNGR6501
Kokkekniv INTENSE 20,5 cm, Forged
579 kr
FORGEDSDV304495
Kokkekniv FOUR STAR 20 cm, Zwilling
775 kr
ZW31071201
Kokkekniv CRAFTER 16 cm, Wüsthof
1 470 kr
WU1010830116
Kokkekniv AJAX 1905, 22 cm, F.Dick
1 115 kr
FDCK8192222
Kokkekniv FOUR STAR 16 cm, Zwilling
681 kr
ZW31071161
Kokkekniv RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
817 kr
FDCK8174721
Kokkekniv PROFESSIONAL "S", 20 cm, Zwilling
836 kr
ZW31021201
Kokkekniv KATAI 20,5 cm, Forged
1 064 kr
FORGEDSDV620599
Kinesisk kokkekniv GOURMET 18 cm, Zwilling
638 kr
ZW36112181
Kokkekniv CLASSIC IKON 20 cm, Wüsthof
1 217 kr
WU459620
Kokkekniv PERFORMER 20 cm, Wüsthof
2 207 kr
WU1061200120
Kokkekniv SWISS MODERN 20 cm, sort, Victorinox
524 kr
VN6901320B
210931 7 d805 21 white
1 467 kr
GUDED80521
Kokkekniv KITA NORTH DAMASCUS 22,5 cm, Dellinger
1 092 kr
DNGRSXLKH132
Kokkekniv SEBRA 20,5 cm, Forged
579 kr
FORGEDSDV623378
Up
Flere produkter

Kokkeknive - en kniv ethvert køkken har brug for

Hvad er en kokkekniv?

En kokkekniv er en meget alsidig køkkenkniv, der bruges til mange kulinariske opgaver (til at skære kød, snitte og strimle grøntsager) og en af de tre knive, der bør være i ethvert køkken og ved hånden for enhver kok (tjek vores komplette guide om køkkenknive for at se de to andre knive, du helt sikkert bør investere i).

Kokkekniven har et bredt blad, der buer opad for at danne en spids. Bladlængden er normalt 18-24 cm.

Hvad er forskellen på en kokkekniv og en Santoku-kniv?

Både hjemmekokke og professionelle kokke bruger Santoku- og kokkeknive til mange forskellige skæreopgaver. Hvad er de grundlæggende forskelle mellem disse to typer knive? Kokkeknive har længere blade, og deres blad er dobbelt affaset i modsætning til Santoku-knive, som normalt er enkelt affasede. Formen på en kokkeknivs blad gør, at du vipper bladet fremad, og med en Santoku-kniv skærer du med et enkelt nedadgående snit.

Hvad bruges en kokkekniv til?

Det buede blad på en kokkekniv giver mulighed for en 'gyngende' skæremetode, som sammen med et bredt blad gør kokkekniven til det perfekte værktøj til:

  • hakker og snitter mange grøntsager på én gang
  • opskæring, udskæring og adskillelse af kød
  • skæring af ost
  • snitte, hakke eller skære frugt og nødder i tern

På Kulina finder du kvalitetskokkeknive fra pålidelige mærker, der kan holde til at blive brugt. Tjek knivene fra Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan også se vores bedst sælgende kokkeknive her.

Hvordan sliber man en kokkekniv?

Hvis du bruger din kokkekniv dagligt, bør du slibe den ret ofte - mindst hver anden uge med en knivsliber. Den bedste måde at slibe din kokkekniv på er med en hvæssesten, hvor du sliber den 15-20 grader på begge sider eller med en stålstang. Du kan også tage din kniv med til en specialist.

Hvordan passer man på sin Santoku-kniv?

Kvalitetskokkeknive er noget af en investering, så hvis du vil have, at din kniv skal holde længe, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:

  • knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
  • hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
  • for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
  • opbevar dine knive separat, så klingerne ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller et etui til knive
  • slib din kniv regelmæssigt