Kokkeknive

88 items total
Kokkekniv VG10 20,5 cm, med læderetui, Forged
925 kr
FORGEDSDV305584
Kokkekniv SEBRA 20,5 cm, Forged
580 kr
FORGEDSDV623378
Kokkekniv PERFORMER 16 cm, Wüsthof
1 865 kr
WU1061200116
Kokkekniv THE KNIFE GRENADILL DAMASCUS 26 cm, brun, Güde GUDEDAG88826
Kokkekniv OLIVE 20,5 cm, skaft af oliventræ, Forged FORGEDSDV305225
Kokkekniv DAMASCUS 21 cm, brun, Güde
13 108 kr
GUDEDA780521
Kokkekniv KATAI 20,5 cm, Forged
1 058 kr
FORGEDSDV620599
Kokkekniv BRUTE 20,5 cm, Forged
580 kr
FORGEDSDV304105
Kokkekniv INTENSE 20,5 cm, Forged
580 kr
FORGEDSDV304495
Kokkekniv PROFESSIONAL "S" 26 cm, Zwilling
1 214 kr –33 %
807 kr
ZW31021261
Kokkekniv CARBON FRAGMENT 20 cm, sort, Dellinger
936 kr
DNGRH139CH
Kokkekniv PERFORMER 20 cm, Wüsthof
2 189 kr
WU1061200120
Kokkekniv PROFESSIONAL "S", 20 cm, Zwilling
1 021 kr –31 %
697 kr
ZW31021201
Kokkekniv CLASSIC COLOUR 20 cm, fløjlsøsters, Wüsthof WU1061700120
Kokkekniv CLASSIC 20 cm, Wüsthof
986 kr –10 %
878 kr
WU458220
Kokkekniv CLASSIC IKON 23 cm, Wüsthof
1 317 kr –11 %
1 172 kr
WU459623
Kokkekniv SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 23 cm, Dellinger DNGRKHOK9CH
Kokkekniv KINEO 15 cm, WMF
Kokkekniv KINEO 15 cm, WMF
På lager (>5 pcs)
600 kr
WM1896166032
Kokkekniv CLASSIC 16 cm, Wüsthof
801 kr
WU458216
Kokkekniv NORDIC KITCHEN 20 cm, Eva Solo
1 984 kr
ES515403
Kokkekniv SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 19,5 cm, Dellinger DNGRKHOK8CH
Kokkekniv IKON 16 cm, Wüsthof
1 482 kr –11 %
1 319 kr
WU499616
210559 36600g YAX36600G
Up
More products

Kokkeknive - en kniv ethvert køkken har brug for

Hvad er en kokkekniv?

En kokkekniv er en meget alsidig køkkenkniv, der bruges til mange kulinariske opgaver (til at skære kød, snitte og strimle grøntsager) og en af de tre knive, der bør være i ethvert køkken og ved hånden for enhver kok (tjek vores komplette guide om køkkenknive for at se de to andre knive, du helt sikkert bør investere i).

Kokkekniven har et bredt blad, der buer opad for at danne en spids. Bladlængden er normalt 18-24 cm.

Hvad er forskellen på en kokkekniv og en Santoku-kniv?

Både hjemmekokke og professionelle kokke bruger Santoku- og kokkeknive til mange forskellige skæreopgaver. Hvad er de grundlæggende forskelle mellem disse to typer knive? Kokkeknive har længere blade, og deres blad er dobbelt affaset i modsætning til Santoku-knive, som normalt er enkelt affasede. Formen på en kokkeknivs blad gør, at du vipper bladet fremad, og med en Santoku-kniv skærer du med et enkelt nedadgående snit.

Hvad bruges en kokkekniv til?

Det buede blad på en kokkekniv giver mulighed for en 'gyngende' skæremetode, som sammen med et bredt blad gør kokkekniven til det perfekte værktøj til:

  • hakker og snitter mange grøntsager på én gang
  • opskæring, udskæring og adskillelse af kød
  • skæring af ost
  • snitte, hakke eller skære frugt og nødder i tern

På Kulina finder du kvalitetskokkeknive fra pålidelige mærker, der kan holde til at blive brugt. Tjek knivene fra Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan også se vores bedst sælgende kokkeknive her.

Hvordan sliber man en kokkekniv?

Hvis du bruger din kokkekniv dagligt, bør du slibe den ret ofte - mindst hver anden uge med en knivsliber. Den bedste måde at slibe din kokkekniv på er med en hvæssesten, hvor du sliber den 15-20 grader på begge sider eller med en stålstang. Du kan også tage din kniv med til en specialist.

Hvordan passer man på sin Santoku-kniv?

Kvalitetskokkeknive er noget af en investering, så hvis du vil have, at din kniv skal holde længe, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:

  • knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
  • hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
  • for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
  • opbevar dine knive separat, så klingerne ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller et etui til knive
  • slib din kniv regelmæssigt