Kokkeknive

103 items total
Kokkekniv VG10 20,5 cm, med læderetui, Forged
925 kr
FORGEDSDV305584
Kokkekniv DAMASCUS 21 cm, brun, Güde
13 108 kr
GUDEDA780521
Kokkekniv THE KNIFE GRENADILL DAMASCUS 26 cm, brun, Güde GUDEDAG88826
Kokkekniv SUPER GOU 20 cm, rød, Yaxell
3 992 kr –10 %
3 561 kr
YAX37100
Kokkekniv PERFORMER 16 cm, Wüsthof
1 865 kr
WU1061200116
Kokkekniv PERFORMER 20 cm, Wüsthof
2 189 kr
WU1061200120
Kokkekniv CLASSIC IKON 23 cm, Wüsthof
1 317 kr –11 %
1 172 kr
WU459623
Kinesisk kokkekniv IKON 18 cm, Wüsthof
2 390 kr
WU1010531818
Kokkekniv NORDIC KITCHEN 20 cm, Eva Solo
1 984 kr
ES515403
Kokkekniv Amici Wüsthof 16 cm
1 654 kr
WU1011300116
Kokkekniv RAN PLUS 20 cm, med udskæringer, sort, Yaxell YAX36600G
Kinesisk kokkekniv CLASSIC IKON 18 cm, Wüsthof
1 857 kr
WU467318
Kokkekniv RAN PLUS 20 cm, sort, Yaxell
1 740 kr
YAX36600
Kokkekniv LUXURY 20 cm, gaveæske, oliventræskaft, Laguiole LAGSDV-301289
Kokkekniv CLASSIC IKON CREME 20 cm, Wüsthof
1 232 kr –10 %
1 098 kr
WU4596020
Kokkekniv SANDVIK RED NORTHERN SUN 20,5 cm, Dellinger DNGRKH205
Kokkekniv CRAFTER 16 cm, Wüsthof
1 457 kr
WU1010830116
Kokkekniv GOURMET 20 cm, Wüsthof
580 kr
WU456220
Kokkekniv DARKNITRO 21 cm, brun, F.DICK
Ny inspiration
1 779 kr
FDCK81147212
Kokkekniv KATAI 20,5 cm, Forged
1 058 kr
FORGEDSDV620599
Kokkekniv CLASSIC IKON 20 cm, Wüsthof
1 210 kr
WU459620
Kokkekniv CLASSIC 20 cm, Wüsthof
986 kr –10 %
878 kr
WU458220
Up
More products

Kokkeknive - en kniv ethvert køkken har brug for

Hvad er en kokkekniv?

En kokkekniv er en meget alsidig køkkenkniv, der bruges til mange kulinariske opgaver (til at skære kød, snitte og strimle grøntsager) og en af de tre knive, der bør være i ethvert køkken og ved hånden for enhver kok (tjek vores komplette guide om køkkenknive for at se de to andre knive, du helt sikkert bør investere i).

Kokkekniven har et bredt blad, der buer opad for at danne en spids. Bladlængden er normalt 18-24 cm.

Hvad er forskellen på en kokkekniv og en Santoku-kniv?

Både hjemmekokke og professionelle kokke bruger Santoku- og kokkeknive til mange forskellige skæreopgaver. Hvad er de grundlæggende forskelle mellem disse to typer knive? Kokkeknive har længere blade, og deres blad er dobbelt affaset i modsætning til Santoku-knive, som normalt er enkelt affasede. Formen på en kokkeknivs blad gør, at du vipper bladet fremad, og med en Santoku-kniv skærer du med et enkelt nedadgående snit.

Hvad bruges en kokkekniv til?

Det buede blad på en kokkekniv giver mulighed for en 'gyngende' skæremetode, som sammen med et bredt blad gør kokkekniven til det perfekte værktøj til:

  • hakker og snitter mange grøntsager på én gang
  • opskæring, udskæring og adskillelse af kød
  • skæring af ost
  • snitte, hakke eller skære frugt og nødder i tern

På Kulina finder du kvalitetskokkeknive fra pålidelige mærker, der kan holde til at blive brugt. Tjek knivene fra Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan også se vores bedst sælgende kokkeknive her.

Hvordan sliber man en kokkekniv?

Hvis du bruger din kokkekniv dagligt, bør du slibe den ret ofte - mindst hver anden uge med en knivsliber. Den bedste måde at slibe din kokkekniv på er med en hvæssesten, hvor du sliber den 15-20 grader på begge sider eller med en stålstang. Du kan også tage din kniv med til en specialist.

Hvordan passer man på sin Santoku-kniv?

Kvalitetskokkeknive er noget af en investering, så hvis du vil have, at din kniv skal holde længe, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:

  • knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
  • hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
  • for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
  • opbevar dine knive separat, så klingerne ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller et etui til knive
  • slib din kniv regelmæssigt