odpocet
6 dage
10 timer
46 minutter
9 sekunder

Kokkeknive

Vis filtre
Vis filtre
Sorter efter
34 varer i alt
Brun Ryd filtre
210931 7 d805 21 white
–15 %
1 246 kr
1 467 kr
Promo
GUDED80521
Kinesisk kokkekniv IKON 18 cm, Wüsthof
–15 %
2 006 kr
2 361 kr
Promo
WU1010531818
217814 kucharsky nuz kanetsugu shiun 20 cm hneda dellinger
Ny inspiration –20 %
975 kr
1 219 kr
Promo
DNGR6501
Kokkekniv VIVUM 21 cm, stål, brun, F.DICK
–15 %
724 kr
852 kr
Promo
FDCK83647212H
Kokkekniv SEBRA 20,5 cm, Forged
–20 %
463 kr
579 kr
Promo
FORGEDSDV623378
Kokkekniv CRAFTER 16 cm, Wüsthof
–15 %
1 249 kr
1 470 kr
Promo
WU1010830116
Kokkekniv KITA NORTH DAMASCUS 22,5 cm, Dellinger
–20 %
873 kr
1 092 kr
Promo
DNGRSXLKH132
Kokkekniv SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 19,5 cm, Dellinger
–20 %
748 kr
936 kr
Promo
DNGRKHOK8CH
Kokkekniv URBAN FARMER 16 cm, Wüsthof
–15 %
617 kr
727 kr
Promo
WU1025244816
Kokkekniv 22 cm, træ, Victorinox
–15 %
576 kr
678 kr
Promo
VN5200022G
Kokkekniv DARKNITRO 21 cm, brun, F.DICK
–15 %
1 436 kr
1 690 kr
Promo
FDCK81147212
Kokkekniv 12 cm, træ, Victorinox
–15 %
314 kr
370 kr
Promo
VN5520012
Kokkekniv 14 cm, Victorinox
–15 %
366 kr
431 kr
Promo
VN5520014
Kokkekniv 20 cm, træ, Victorinox
–15 %
392 kr
462 kr
Promo
VN5550020
Kokkekniv 16 cm, Victorinox
–15 %
366 kr
431 kr
Promo
VN5520016
210973 kucharsky nuz alpha oak 21 cm hneda gude
–15 %
1 187 kr
1 397 kr
Promo
GUDEE80521
Kokkekniv 23 cm, træ, Victorinox
–15 %
392 kr
462 kr
Promo
VN5520023
Kokkekniv Amici Wüsthof 16 cm
–15 %
1 388 kr
1 634 kr
Promo
WU1011300116
Kokkekniv 20 cm, træ, Victorinox
–15 %
392 kr
462 kr
Promo
VN5520020
Kokkekniv 18 cm, Victorinox
–15 %
392 kr
462 kr
Promo
VN5180018
Kokkekniv 18 cm, træ, Victorinox
–15 %
366 kr
431 kr
Promo
VN5520018
Kokkekniv SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 23 cm, Dellinger
–20 %
748 kr
936 kr
Promo
DNGRKHOK9CH
211006 kucharsky nuz alpha bricole di venezia 21 cm hneda gude
–15 %
1 405 kr
1 654 kr
Promo
GUDEV80521
Kokkekniv IKON 16 cm, Wüsthof
–15 %
1 244 kr
1 464 kr
Promo
WU499616
Up
Flere produkter

Kokkeknive - en kniv ethvert køkken har brug for

Hvad er en kokkekniv?

En kokkekniv er en meget alsidig køkkenkniv, der bruges til mange kulinariske opgaver (til at skære kød, snitte og strimle grøntsager) og en af de tre knive, der bør være i ethvert køkken og ved hånden for enhver kok (tjek vores komplette guide om køkkenknive for at se de to andre knive, du helt sikkert bør investere i).

Kokkekniven har et bredt blad, der buer opad for at danne en spids. Bladlængden er normalt 18-24 cm.

Hvad er forskellen på en kokkekniv og en Santoku-kniv?

Både hjemmekokke og professionelle kokke bruger Santoku- og kokkeknive til mange forskellige skæreopgaver. Hvad er de grundlæggende forskelle mellem disse to typer knive? Kokkeknive har længere blade, og deres blad er dobbelt affaset i modsætning til Santoku-knive, som normalt er enkelt affasede. Formen på en kokkeknivs blad gør, at du vipper bladet fremad, og med en Santoku-kniv skærer du med et enkelt nedadgående snit.

Hvad bruges en kokkekniv til?

Det buede blad på en kokkekniv giver mulighed for en 'gyngende' skæremetode, som sammen med et bredt blad gør kokkekniven til det perfekte værktøj til:

  • hakker og snitter mange grøntsager på én gang
  • opskæring, udskæring og adskillelse af kød
  • skæring af ost
  • snitte, hakke eller skære frugt og nødder i tern

På Kulina finder du kvalitetskokkeknive fra pålidelige mærker, der kan holde til at blive brugt. Tjek knivene fra Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan også se vores bedst sælgende kokkeknive her.

Hvordan sliber man en kokkekniv?

Hvis du bruger din kokkekniv dagligt, bør du slibe den ret ofte - mindst hver anden uge med en knivsliber. Den bedste måde at slibe din kokkekniv på er med en hvæssesten, hvor du sliber den 15-20 grader på begge sider eller med en stålstang. Du kan også tage din kniv med til en specialist.

Hvordan passer man på sin Santoku-kniv?

Kvalitetskokkeknive er noget af en investering, så hvis du vil have, at din kniv skal holde længe, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:

  • knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
  • hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
  • for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
  • opbevar dine knive separat, så klingerne ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller et etui til knive
  • slib din kniv regelmæssigt