Kokkeknive

24 items total
Kokkekniv SEBRA 20,5 cm, Forged
580 kr
FORGEDSDV623378
Kokkekniv THE KNIFE GRENADILL DAMASCUS 26 cm, brun, Güde GUDEDAG88826
Kokkekniv DAMASCUS 21 cm, brun, Güde
13 108 kr
GUDEDA780521
Kokkekniv SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 23 cm, Dellinger DNGRKHOK9CH
Kokkekniv SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 19,5 cm, Dellinger DNGRKHOK8CH
Kokkekniv IKON 16 cm, Wüsthof
1 482 kr –11 %
1 319 kr
WU499616
210994 kucharsky nuz synchros 21 cm hneda gude
2 169 kr –18 %
1 773 kr
GUDES80523
Kokkekniv Amici Wüsthof 20 cm
1 904 kr –10 %
1 695 kr
WU1011300120
Kokkekniv SWISS MODERN 20 cm, Victorinox
871 kr –16 %
724 kr
VN6901020G
Kokkekniv 20 cm, træ, Victorinox
465 kr –20 %
370 kr
VN5520020
210931 7 d805 21 white
1 950 kr
GUDED80521
Kokkekniv 12 cm, træ, Victorinox
370 kr
VN5520012
Kokkekniv 18 cm, Victorinox
465 kr –13 %
401 kr
VN5180018
Kokkekniv 18 cm, træ, Victorinox
415 kr
VN5520018
Kokkekniv 16 cm, Victorinox
434 kr –16 %
Kokkekniv 16 cm, Victorinox
På lager (>5 pcs)
363 kr
VN5520016
Universalkniv VIVUM 18 cm, stål, brun, F.DICK
790 kr
FDCK83644182H
Kokkekniv KITA NORTH DAMASCUS 20 cm, Dellinger
1 061 kr
DNGRSXLKH133
Kokkekniv VIVUM 21 cm, stål, brun, F.DICK
810 kr
FDCK83647212H
Kokkekniv CRAFTER 16 cm, Wüsthof
1 457 kr
WU1010830116
Kokkekniv SWISS MODERN 15 cm, Victorinox
715 kr –23 %
547 kr
VN6901015G
Kokkekniv Amici Wüsthof 16 cm
1 654 kr
WU1011300116
Kokkekniv 14 cm, Victorinox
434 kr –12 %
380 kr
VN5520014
Kokkekniv 22 cm, træ, Victorinox
684 kr –11 %
608 kr
VN5200022G

Kokkeknive - en kniv ethvert køkken har brug for

Hvad er en kokkekniv?

En kokkekniv er en meget alsidig køkkenkniv, der bruges til mange kulinariske opgaver (til at skære kød, snitte og strimle grøntsager) og en af de tre knive, der bør være i ethvert køkken og ved hånden for enhver kok (tjek vores komplette guide om køkkenknive for at se de to andre knive, du helt sikkert bør investere i).

Kokkekniven har et bredt blad, der buer opad for at danne en spids. Bladlængden er normalt 18-24 cm.

Hvad er forskellen på en kokkekniv og en Santoku-kniv?

Både hjemmekokke og professionelle kokke bruger Santoku- og kokkeknive til mange forskellige skæreopgaver. Hvad er de grundlæggende forskelle mellem disse to typer knive? Kokkeknive har længere blade, og deres blad er dobbelt affaset i modsætning til Santoku-knive, som normalt er enkelt affasede. Formen på en kokkeknivs blad gør, at du vipper bladet fremad, og med en Santoku-kniv skærer du med et enkelt nedadgående snit.

Hvad bruges en kokkekniv til?

Det buede blad på en kokkekniv giver mulighed for en 'gyngende' skæremetode, som sammen med et bredt blad gør kokkekniven til det perfekte værktøj til:

  • hakker og snitter mange grøntsager på én gang
  • opskæring, udskæring og adskillelse af kød
  • skæring af ost
  • snitte, hakke eller skære frugt og nødder i tern

På Kulina finder du kvalitetskokkeknive fra pålidelige mærker, der kan holde til at blive brugt. Tjek knivene fra Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan også se vores bedst sælgende kokkeknive her.

Hvordan sliber man en kokkekniv?

Hvis du bruger din kokkekniv dagligt, bør du slibe den ret ofte - mindst hver anden uge med en knivsliber. Den bedste måde at slibe din kokkekniv på er med en hvæssesten, hvor du sliber den 15-20 grader på begge sider eller med en stålstang. Du kan også tage din kniv med til en specialist.

Hvordan passer man på sin Santoku-kniv?

Kvalitetskokkeknive er noget af en investering, så hvis du vil have, at din kniv skal holde længe, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:

  • knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
  • hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
  • for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
  • opbevar dine knive separat, så klingerne ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller et etui til knive
  • slib din kniv regelmæssigt