odpocet
6 dage
11 timer
2 minutter
30 sekunder

Kokkeknive

Vis filtre
Vis filtre
Sorter efter
21 varer i alt
Sort Ryd filtre
215813 kucharsky nuz all star 20 cm cerne logo zwilling
–53 %
376 kr
802 kr
Promo
ZW1020443
Kokkekniv AJAX 1905, 22 cm, F.Dick
–15 %
947 kr
1 115 kr
Promo
FDCK8192222
Japansk kokkekniv GYUTO OKAMI 19 cm, Dellinger
–20 %
574 kr
718 kr
Promo
DNGRSXLKHAUS8B
217250 kucharsky nuz german black samurai 20 cm cerna dellinger
Ny inspiration –20 %
243 kr
304 kr
Promo
DNGRKH266
Kokkekniv SWISS MODERN 20 cm, sort, Victorinox
–15 %
445 kr
524 kr
Promo
VN6901320B
Kokkekniv 1905 21 cm, F.Dick
–15 %
847 kr
997 kr
Promo
FDCK8194721
217832 kucharsky nuz kanetsugu pro m 20 cm cerna dellinger
Ny inspiration –20 %
1 072 kr
1 341 kr
Promo
DNGR9005
Kokkekniv PERFORMER 16 cm, Wüsthof
–15 %
1 598 kr
1 880 kr
Promo
WU1061200116
Kokkekniv PERFORMER 20 cm, Wüsthof
–15 %
1 875 kr
2 207 kr
Promo
WU1061200120
Kokkekniv SWISS MODERN 22 cm, sort, Victorinox
–15 %
392 kr
462 kr
Promo
VN6901322B
Kokkekniv PRO DYNAMIC 21 cm, sort, rustfrit stål, F.Dick
–15 %
234 kr
276 kr
Promo
FDCK8544721
Kokkekniv IDÉAL 20 cm, med nitter i messing, sort, Lion Sabatier
Outlet –25 %
681 kr
917 kr
Promo
LS711480
217835 kucharsky nuz kanetsugu pro m 23 cm cerna dellinger
Ny inspiration –20 %
1 194 kr
1 493 kr
Promo
DNGR9006
Kokkekniv CLASSIC 16 cm, Wüsthof
–15 %
689 kr
811 kr
Promo
WU1030130116
Kokkekniv GOURMET 16 cm, Wüsthof
490 kr
WU1035044816
217265 kucharsky nuz german black samurai 15 cm cerna dellinger
Ny inspiration –20 %
182 kr
228 kr
Promo
DNGRKH273
Kokkekniv ELEVATE 10532 16,5 cm, Joseph Joseph
–21 %
114 kr
146 kr
Promo
JS10532
211039 kucharsky nuz alpha pom 21 cm cerna gude
–15 %
901 kr
1 061 kr
Promo
GUDE180521
Kokkekniv 22 cm, Victorinox
–15 %
314 kr
370 kr
Promo
VN5200322
Kokkekniv EDONIST 20 cm, med nitter i rustfrit stål, sort, Lion Sabatier
–20 %
LS806580
Kokkekniv IDÉAL 20 cm, med nitter i rustfrit stål, sort, Lion Sabatier
–20 %
LS800450

Kokkeknive - en kniv ethvert køkken har brug for

Hvad er en kokkekniv?

En kokkekniv er en meget alsidig køkkenkniv, der bruges til mange kulinariske opgaver (til at skære kød, snitte og strimle grøntsager) og en af de tre knive, der bør være i ethvert køkken og ved hånden for enhver kok (tjek vores komplette guide om køkkenknive for at se de to andre knive, du helt sikkert bør investere i).

Kokkekniven har et bredt blad, der buer opad for at danne en spids. Bladlængden er normalt 18-24 cm.

Hvad er forskellen på en kokkekniv og en Santoku-kniv?

Både hjemmekokke og professionelle kokke bruger Santoku- og kokkeknive til mange forskellige skæreopgaver. Hvad er de grundlæggende forskelle mellem disse to typer knive? Kokkeknive har længere blade, og deres blad er dobbelt affaset i modsætning til Santoku-knive, som normalt er enkelt affasede. Formen på en kokkeknivs blad gør, at du vipper bladet fremad, og med en Santoku-kniv skærer du med et enkelt nedadgående snit.

Hvad bruges en kokkekniv til?

Det buede blad på en kokkekniv giver mulighed for en 'gyngende' skæremetode, som sammen med et bredt blad gør kokkekniven til det perfekte værktøj til:

  • hakker og snitter mange grøntsager på én gang
  • opskæring, udskæring og adskillelse af kød
  • skæring af ost
  • snitte, hakke eller skære frugt og nødder i tern

På Kulina finder du kvalitetskokkeknive fra pålidelige mærker, der kan holde til at blive brugt. Tjek knivene fra Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan også se vores bedst sælgende kokkeknive her.

Hvordan sliber man en kokkekniv?

Hvis du bruger din kokkekniv dagligt, bør du slibe den ret ofte - mindst hver anden uge med en knivsliber. Den bedste måde at slibe din kokkekniv på er med en hvæssesten, hvor du sliber den 15-20 grader på begge sider eller med en stålstang. Du kan også tage din kniv med til en specialist.

Hvordan passer man på sin Santoku-kniv?

Kvalitetskokkeknive er noget af en investering, så hvis du vil have, at din kniv skal holde længe, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:

  • knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
  • hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
  • for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
  • opbevar dine knive separat, så klingerne ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller et etui til knive
  • slib din kniv regelmæssigt