Kokkeknive

24 items total
Kokkekniv PERFORMER 16 cm, Wüsthof
1 865 kr
WU1061200116
Kokkekniv PERFORMER 20 cm, Wüsthof
2 189 kr
WU1061200120
Kokkekniv RAN PLUS 20 cm, med udskæringer, sort, Yaxell YAX36600G
Kokkekniv RAN PLUS 20 cm, sort, Yaxell
1 740 kr
YAX36600
Kokkekniv GOURMET 16 cm, Wüsthof
486 kr
WU1035044816
Kokkekniv CLASSIC 16 cm, Wüsthof
821 kr –11 %
730 kr
WU1030130116
Kokkekniv GOURMET 18 cm, Wüsthof
570 kr
WU1035044818
Kokkekniv CARBON FRAGMENT 20 cm, sort, Dellinger
936 kr
DNGRH139CH
Kokkekniv AJAX 1905, 22 cm, F.Dick
1 115 kr –15 %
941 kr
FDCK8192222
Kokkekniv 1905 21 cm, F.Dick
Kokkekniv 1905 21 cm, F.Dick
På lager (>5 pcs)
1 130 kr
FDCK8194721
Kokkekniv K2213244 20 cm, Tefal
160 kr
TEFK2213244
Japansk kokkekniv GYUTO OKAMI 19 cm, Dellinger
718 kr
DNGRSXLKHAUS8B
Kokkekniv 22 cm, Victorinox
371 kr –7 %
Kokkekniv 22 cm, Victorinox
På lager (>5 pcs)
344 kr
VN5200322
Kokkekniv PRO DYNAMIC 21 cm, sort, rustfrit stål, F.Dick FDCK8544721
Kokkekniv SWISS MODERN 20 cm, sort, Victorinox
527 kr –13 %
455 kr
VN6901320B
Kokkekniv ELEVATE 10532 16,5 cm, Joseph Joseph
218 kr
JS10532
Kokkekniv SWISS MODERN 22 cm, sort, Victorinox
465 kr –25 %
347 kr
VN6901322B
Kokkekniv DAMASCUS 67 20,8 cm, Samura
842 kr –6 %
787 kr
SMRSND67KNES

Kokkeknive - en kniv ethvert køkken har brug for

Hvad er en kokkekniv?

En kokkekniv er en meget alsidig køkkenkniv, der bruges til mange kulinariske opgaver (til at skære kød, snitte og strimle grøntsager) og en af de tre knive, der bør være i ethvert køkken og ved hånden for enhver kok (tjek vores komplette guide om køkkenknive for at se de to andre knive, du helt sikkert bør investere i).

Kokkekniven har et bredt blad, der buer opad for at danne en spids. Bladlængden er normalt 18-24 cm.

Hvad er forskellen på en kokkekniv og en Santoku-kniv?

Både hjemmekokke og professionelle kokke bruger Santoku- og kokkeknive til mange forskellige skæreopgaver. Hvad er de grundlæggende forskelle mellem disse to typer knive? Kokkeknive har længere blade, og deres blad er dobbelt affaset i modsætning til Santoku-knive, som normalt er enkelt affasede. Formen på en kokkeknivs blad gør, at du vipper bladet fremad, og med en Santoku-kniv skærer du med et enkelt nedadgående snit.

Hvad bruges en kokkekniv til?

Det buede blad på en kokkekniv giver mulighed for en 'gyngende' skæremetode, som sammen med et bredt blad gør kokkekniven til det perfekte værktøj til:

  • hakker og snitter mange grøntsager på én gang
  • opskæring, udskæring og adskillelse af kød
  • skæring af ost
  • snitte, hakke eller skære frugt og nødder i tern

På Kulina finder du kvalitetskokkeknive fra pålidelige mærker, der kan holde til at blive brugt. Tjek knivene fra Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan også se vores bedst sælgende kokkeknive her.

Hvordan sliber man en kokkekniv?

Hvis du bruger din kokkekniv dagligt, bør du slibe den ret ofte - mindst hver anden uge med en knivsliber. Den bedste måde at slibe din kokkekniv på er med en hvæssesten, hvor du sliber den 15-20 grader på begge sider eller med en stålstang. Du kan også tage din kniv med til en specialist.

Hvordan passer man på sin Santoku-kniv?

Kvalitetskokkeknive er noget af en investering, så hvis du vil have, at din kniv skal holde længe, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:

  • knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
  • hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
  • for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
  • opbevar dine knive separat, så klingerne ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller et etui til knive
  • slib din kniv regelmæssigt