odpocet
6 dage
10 timer
46 minutter
12 sekunder

Kokkeknive

Vis filtre
Vis filtre
Sorter efter
102 varer i alt
1 ks Ryd filtre
Kokkekniv VG10 20,5 cm, med læderetui, Forged
–20 %
741 kr
927 kr
Promo
FORGEDSDV305584
Kokkekniv CLASSIC IKON 20 cm, Wüsthof
–15 %
1 034 kr
1 217 kr
Promo
WU459620
210931 7 d805 21 white
–15 %
1 246 kr
1 467 kr
Promo
GUDED80521
Kinesisk kokkekniv IKON 18 cm, Wüsthof
–15 %
2 006 kr
2 361 kr
Promo
WU1010531818
Kokkekniv AJAX 1905, 22 cm, F.Dick
–15 %
947 kr
1 115 kr
Promo
FDCK8192222
Kokkekniv INTENSE 20,5 cm, Forged
–20 %
463 kr
579 kr
Promo
FORGEDSDV304495
Kinesisk kokkekniv PRO 18 cm, Zwilling
–10 %
1 125 kr
1 250 kr
Promo
ZW38419181
Kokkekniv OLIVE 20,5 cm, skaft af oliventræ, Forged
–20 %
463 kr
579 kr
Promo
FORGEDSDV305225
Kokkekniv GOURMET 20 cm, Wüsthof
573 kr
WU456220
Japansk kokkekniv GYUTO OKAMI 19 cm, Dellinger
–20 %
574 kr
718 kr
Promo
DNGRSXLKHAUS8B
Kokkekniv BRUTE 20,5 cm, Forged
–20 %
463 kr
579 kr
Promo
FORGEDSDV304105
Kokkekniv NORDIC KITCHEN 20 cm, Eva Solo
–20 %
1 576 kr
1 970 kr
Promo
ES515403
Kokkekniv FOUR STAR 16 cm, Zwilling
–12 %
596 kr
681 kr
Promo
ZW31071161
Kokkekniv KINEO 20 cm, WMF
–20 %
394 kr
493 kr
Promo
WM1896156032
Kokkekniv FOUR STAR 20 cm, Zwilling
–10 %
697 kr
775 kr
Promo
ZW31071201
Kokkekniv SWISS MODERN 20 cm, sort, Victorinox
–15 %
445 kr
524 kr
Promo
VN6901320B
Kinesisk kokkekniv CLASSIC IKON 18 cm, Wüsthof
–15 %
1 590 kr
1 871 kr
Promo
WU467318
Kokkekniv 1905 21 cm, F.Dick
–15 %
847 kr
997 kr
Promo
FDCK8194721
Kokkekniv LUXURY 20 cm, gaveæske, oliventræskaft, Laguiole
–20 %
233 kr
292 kr
Promo
LAGSDV-301289
Kokkekniv CLASSIC 20 cm, bred klinge, Wüsthof
–15 %
895 kr
1 054 kr
Promo
WU458420
Kokkekniv SANDVIK RED NORTHERN SUN 20,5 cm, Dellinger
–20 %
648 kr
811 kr
Promo
DNGRKH205
Kokkekniv PRO 16 cm, med bredt blad, Zwilling
–11 %
811 kr
914 kr
Promo
ZW38405161
Kokkekniv CLASSIC IKON CREME 20 cm, Wüsthof
–15 %
1 034 kr
1 217 kr
Promo
WU4596020
Kokkekniv CLASSIC COLOUR 20 cm, fløjlsøsters, Wüsthof
–15 %
827 kr
974 kr
Promo
WU1061700120
Up
Flere produkter

Kokkeknive - en kniv ethvert køkken har brug for

Hvad er en kokkekniv?

En kokkekniv er en meget alsidig køkkenkniv, der bruges til mange kulinariske opgaver (til at skære kød, snitte og strimle grøntsager) og en af de tre knive, der bør være i ethvert køkken og ved hånden for enhver kok (tjek vores komplette guide om køkkenknive for at se de to andre knive, du helt sikkert bør investere i).

Kokkekniven har et bredt blad, der buer opad for at danne en spids. Bladlængden er normalt 18-24 cm.

Hvad er forskellen på en kokkekniv og en Santoku-kniv?

Både hjemmekokke og professionelle kokke bruger Santoku- og kokkeknive til mange forskellige skæreopgaver. Hvad er de grundlæggende forskelle mellem disse to typer knive? Kokkeknive har længere blade, og deres blad er dobbelt affaset i modsætning til Santoku-knive, som normalt er enkelt affasede. Formen på en kokkeknivs blad gør, at du vipper bladet fremad, og med en Santoku-kniv skærer du med et enkelt nedadgående snit.

Hvad bruges en kokkekniv til?

Det buede blad på en kokkekniv giver mulighed for en 'gyngende' skæremetode, som sammen med et bredt blad gør kokkekniven til det perfekte værktøj til:

  • hakker og snitter mange grøntsager på én gang
  • opskæring, udskæring og adskillelse af kød
  • skæring af ost
  • snitte, hakke eller skære frugt og nødder i tern

På Kulina finder du kvalitetskokkeknive fra pålidelige mærker, der kan holde til at blive brugt. Tjek knivene fra Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan også se vores bedst sælgende kokkeknive her.

Hvordan sliber man en kokkekniv?

Hvis du bruger din kokkekniv dagligt, bør du slibe den ret ofte - mindst hver anden uge med en knivsliber. Den bedste måde at slibe din kokkekniv på er med en hvæssesten, hvor du sliber den 15-20 grader på begge sider eller med en stålstang. Du kan også tage din kniv med til en specialist.

Hvordan passer man på sin Santoku-kniv?

Kvalitetskokkeknive er noget af en investering, så hvis du vil have, at din kniv skal holde længe, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:

  • knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
  • hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
  • for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
  • opbevar dine knive separat, så klingerne ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller et etui til knive
  • slib din kniv regelmæssigt