Kokkeknive

17 items total
Kokkekniv PERFORMER 16 cm, Wüsthof
1 865 kr
WU1061200116
Kokkekniv PERFORMER 20 cm, Wüsthof
2 189 kr
WU1061200120
Kokkekniv GOURMET 20 cm, Wüsthof
580 kr
WU456220
Kokkekniv CLASSIC IKON 20 cm, Wüsthof
1 210 kr
WU459620
Kokkekniv CLASSIC 18 cm, Wüsthof
902 kr –10 %
803 kr
WU458218
Kokkekniv CLASSIC IKON 16 cm, creme, Wüsthof
1 067 kr –10 %
951 kr
WU4596016
Kokkekniv GOURMET 23 cm, Wüsthof
621 kr
WU456223
Kokkekniv GOURMET 16 cm, Wüsthof
486 kr
WU1035044816
Kokkekniv CLASSIC 16 cm, Wüsthof
821 kr –11 %
730 kr
WU1030130116
Kokkekniv GOURMET 18 cm, Wüsthof
570 kr
WU1035044818
Kokkekniv TWIN CUISINE, Zwilling
1 398 kr –12 %
1 224 kr
ZW30341201
Kokkekniv PROFESSIONAL "S" 26 cm, Zwilling
1 214 kr –33 %
807 kr
ZW31021261
Kokkekniv FOUR STAR 20 cm, Zwilling
939 kr –42 %
540 kr
ZW31071201
Kokkekniv KAPPA 21 cm, sølv, Güde
1 217 kr
GUDE80521
Kokkekniv GERMAN PAKKA WOOD 20 cm, brun, Dellinger
249 kr
DNGRXZB2SC8
Kokkekniv NU S 20 cm, rød, Zwilling
324 kr
ZW53081201

Kokkeknive - en kniv ethvert køkken har brug for

Hvad er en kokkekniv?

En kokkekniv er en meget alsidig køkkenkniv, der bruges til mange kulinariske opgaver (til at skære kød, snitte og strimle grøntsager) og en af de tre knive, der bør være i ethvert køkken og ved hånden for enhver kok (tjek vores komplette guide om køkkenknive for at se de to andre knive, du helt sikkert bør investere i).

Kokkekniven har et bredt blad, der buer opad for at danne en spids. Bladlængden er normalt 18-24 cm.

Hvad er forskellen på en kokkekniv og en Santoku-kniv?

Både hjemmekokke og professionelle kokke bruger Santoku- og kokkeknive til mange forskellige skæreopgaver. Hvad er de grundlæggende forskelle mellem disse to typer knive? Kokkeknive har længere blade, og deres blad er dobbelt affaset i modsætning til Santoku-knive, som normalt er enkelt affasede. Formen på en kokkeknivs blad gør, at du vipper bladet fremad, og med en Santoku-kniv skærer du med et enkelt nedadgående snit.

Hvad bruges en kokkekniv til?

Det buede blad på en kokkekniv giver mulighed for en 'gyngende' skæremetode, som sammen med et bredt blad gør kokkekniven til det perfekte værktøj til:

  • hakker og snitter mange grøntsager på én gang
  • opskæring, udskæring og adskillelse af kød
  • skæring af ost
  • snitte, hakke eller skære frugt og nødder i tern

På Kulina finder du kvalitetskokkeknive fra pålidelige mærker, der kan holde til at blive brugt. Tjek knivene fra Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan også se vores bedst sælgende kokkeknive her.

Hvordan sliber man en kokkekniv?

Hvis du bruger din kokkekniv dagligt, bør du slibe den ret ofte - mindst hver anden uge med en knivsliber. Den bedste måde at slibe din kokkekniv på er med en hvæssesten, hvor du sliber den 15-20 grader på begge sider eller med en stålstang. Du kan også tage din kniv med til en specialist.

Hvordan passer man på sin Santoku-kniv?

Kvalitetskokkeknive er noget af en investering, så hvis du vil have, at din kniv skal holde længe, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:

  • knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
  • hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
  • for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
  • opbevar dine knive separat, så klingerne ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller et etui til knive
  • slib din kniv regelmæssigt