Kokkeknive

Vis filtre
Vis filtre
Sorter efter
16 varer i alt
Tåler opvaskemaskine Ryd filtre
Kokkekniv PERFORMER 16 cm, Wüsthof
–15 %
1 598 kr
1 880 kr
Promo
WU1061200116
215813 kucharsky nuz all star 20 cm cerne logo zwilling
–53 %
376 kr
802 kr
Promo
ZW1020443
Kokkekniv PROFESSIONAL "S", 20 cm, Zwilling
–10 %
752 kr
836 kr
Promo
ZW31021201
Kokkekniv CLASSIC IKON 20 cm, Wüsthof
–15 %
1 034 kr
1 217 kr
Promo
WU459620
Kokkekniv FOUR STAR 20 cm, Zwilling
–10 %
697 kr
775 kr
Promo
ZW31071201
Kokkekniv GOURMET 16 cm, Wüsthof
490 kr
WU1035044816
210919 kucharsky nuz kappa 21 cm stribrna gude
–15 %
1 034 kr
1 217 kr
Promo
GUDE80521
211039 kucharsky nuz alpha pom 21 cm cerna gude
–15 %
901 kr
1 061 kr
Promo
GUDE180521
Kokkekniv CLASSIC IKON 16 cm, creme, Wüsthof
–15 %
895 kr
1 054 kr
Promo
WU4596016
Kokkekniv PERFORMER 20 cm, Wüsthof
–15 %
1 875 kr
2 207 kr
Promo
WU1061200120
Kokkekniv CLASSIC 16 cm, Wüsthof
–15 %
689 kr
811 kr
Promo
WU1030130116
Kokkekniv TWIN CUISINE, Zwilling
–12 %
1 224 kr
1 398 kr
ZW30341201
Kokkekniv CLASSIC 18 cm, Wüsthof
–15 %
757 kr
891 kr
Promo
WU458218
Kokkekniv GOURMET 20 cm, Wüsthof
573 kr
WU456220
Kokkekniv PROFESSIONAL "S" 16 cm, Zwilling
–11 %
824 kr
933 kr
ZW31021161
Kokkekniv PROFESSIONAL "S" 26 cm, Zwilling
–14 %
878 kr
1 030 kr
Promo
ZW31021261

Kokkeknive - en kniv ethvert køkken har brug for

Hvad er en kokkekniv?

En kokkekniv er en meget alsidig køkkenkniv, der bruges til mange kulinariske opgaver (til at skære kød, snitte og strimle grøntsager) og en af de tre knive, der bør være i ethvert køkken og ved hånden for enhver kok (tjek vores komplette guide om køkkenknive for at se de to andre knive, du helt sikkert bør investere i).

Kokkekniven har et bredt blad, der buer opad for at danne en spids. Bladlængden er normalt 18-24 cm.

Hvad er forskellen på en kokkekniv og en Santoku-kniv?

Både hjemmekokke og professionelle kokke bruger Santoku- og kokkeknive til mange forskellige skæreopgaver. Hvad er de grundlæggende forskelle mellem disse to typer knive? Kokkeknive har længere blade, og deres blad er dobbelt affaset i modsætning til Santoku-knive, som normalt er enkelt affasede. Formen på en kokkeknivs blad gør, at du vipper bladet fremad, og med en Santoku-kniv skærer du med et enkelt nedadgående snit.

Hvad bruges en kokkekniv til?

Det buede blad på en kokkekniv giver mulighed for en 'gyngende' skæremetode, som sammen med et bredt blad gør kokkekniven til det perfekte værktøj til:

  • hakker og snitter mange grøntsager på én gang
  • opskæring, udskæring og adskillelse af kød
  • skæring af ost
  • snitte, hakke eller skære frugt og nødder i tern

På Kulina finder du kvalitetskokkeknive fra pålidelige mærker, der kan holde til at blive brugt. Tjek knivene fra Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan også se vores bedst sælgende kokkeknive her.

Hvordan sliber man en kokkekniv?

Hvis du bruger din kokkekniv dagligt, bør du slibe den ret ofte - mindst hver anden uge med en knivsliber. Den bedste måde at slibe din kokkekniv på er med en hvæssesten, hvor du sliber den 15-20 grader på begge sider eller med en stålstang. Du kan også tage din kniv med til en specialist.

Hvordan passer man på sin Santoku-kniv?

Kvalitetskokkeknive er noget af en investering, så hvis du vil have, at din kniv skal holde længe, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:

  • knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
  • hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
  • for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
  • opbevar dine knive separat, så klingerne ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller et etui til knive
  • slib din kniv regelmæssigt