Kokkeknive

49 items total
Kokkekniv PERFORMER 16 cm, Wüsthof
1 865 kr
WU1061200116
Kokkekniv PERFORMER 20 cm, Wüsthof
2 189 kr
WU1061200120
Kinesisk kokkekniv IKON 18 cm, Wüsthof
2 390 kr
WU1010531818
Kokkekniv Amici Wüsthof 16 cm
1 654 kr
WU1011300116
Kokkekniv CRAFTER 16 cm, Wüsthof
1 457 kr
WU1010830116
Kokkekniv DARKNITRO 21 cm, brun, F.DICK
Ny inspiration
1 779 kr
FDCK81147212
Kokkekniv DELTA GRENADILL 21 cm, brun, Güde
1 950 kr
GUDED80521
Kokkekniv CLASSIC IKON 16 cm, creme, Wüsthof
1 067 kr –10 %
951 kr
WU4596016
Kokkekniv CLASSIC WHITE 20 cm, Wüsthof
986 kr
WU1040200120
Kokkekniv GOURMET 16 cm, Wüsthof
486 kr
WU1035044816
Kokkekniv CLASSIC 16 cm, Wüsthof
821 kr –11 %
730 kr
WU1030130116
Kokkekniv URBAN FARMER 16 cm, Wüsthof
724 kr
WU1025244816
Kokkekniv FIBRE KARBON 2 17 cm, de Buyer
883 kr –31 %
605 kr
DB428017
Kokkekniv GOURMET 18 cm, Wüsthof
570 kr
WU1035044818
Kokkekniv CARBON FRAGMENT 20 cm, sort, Dellinger
936 kr
DNGRH139CH
Kokkekniv AJAX 1905, 22 cm, F.Dick
1 115 kr –15 %
941 kr
FDCK8192222
Kokkekniv ALPHA MIKARTA 21 cm, rød, Güde
1 397 kr
GUDEM80521
Kokkekniv AJAX RED SPIRIT 20 cm, F.Dick
817 kr –9 %
740 kr
FDCK8172220
Kokkekniv 1905 21 cm, F.Dick
Kokkekniv 1905 21 cm, F.Dick
På lager (>5 pcs)
1 130 kr
FDCK8194721
Universalkniv VIVUM 18 cm, stål, brun, F.DICK
790 kr
FDCK83644182H
Kokkekniv SYNCHROS 21 cm, brun, Güde
2 169 kr –18 %
1 773 kr
GUDES80523
Kokkekniv ALPHA OAK 21 cm, brun, Güde
1 392 kr
GUDEE80521
Kokkekniv ALPHA BRICOLE DI VENEZIA 21 cm, brun, Güde GUDEV80521
Kokkekniv K2213244 20 cm, Tefal
160 kr
TEFK2213244
Up
More products

Kokkeknive - en kniv ethvert køkken har brug for

Hvad er en kokkekniv?

En kokkekniv er en meget alsidig køkkenkniv, der bruges til mange kulinariske opgaver (til at skære kød, snitte og strimle grøntsager) og en af de tre knive, der bør være i ethvert køkken og ved hånden for enhver kok (tjek vores komplette guide om køkkenknive for at se de to andre knive, du helt sikkert bør investere i).

Kokkekniven har et bredt blad, der buer opad for at danne en spids. Bladlængden er normalt 18-24 cm.

Hvad er forskellen på en kokkekniv og en Santoku-kniv?

Både hjemmekokke og professionelle kokke bruger Santoku- og kokkeknive til mange forskellige skæreopgaver. Hvad er de grundlæggende forskelle mellem disse to typer knive? Kokkeknive har længere blade, og deres blad er dobbelt affaset i modsætning til Santoku-knive, som normalt er enkelt affasede. Formen på en kokkeknivs blad gør, at du vipper bladet fremad, og med en Santoku-kniv skærer du med et enkelt nedadgående snit.

Hvad bruges en kokkekniv til?

Det buede blad på en kokkekniv giver mulighed for en 'gyngende' skæremetode, som sammen med et bredt blad gør kokkekniven til det perfekte værktøj til:

  • hakker og snitter mange grøntsager på én gang
  • opskæring, udskæring og adskillelse af kød
  • skæring af ost
  • snitte, hakke eller skære frugt og nødder i tern

På Kulina finder du kvalitetskokkeknive fra pålidelige mærker, der kan holde til at blive brugt. Tjek knivene fra Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan også se vores bedst sælgende kokkeknive her.

Hvordan sliber man en kokkekniv?

Hvis du bruger din kokkekniv dagligt, bør du slibe den ret ofte - mindst hver anden uge med en knivsliber. Den bedste måde at slibe din kokkekniv på er med en hvæssesten, hvor du sliber den 15-20 grader på begge sider eller med en stålstang. Du kan også tage din kniv med til en specialist.

Hvordan passer man på sin Santoku-kniv?

Kvalitetskokkeknive er noget af en investering, så hvis du vil have, at din kniv skal holde længe, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:

  • knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
  • hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
  • for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
  • opbevar dine knive separat, så klingerne ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller et etui til knive
  • slib din kniv regelmæssigt