odpocet
6 dage
2 timer
23 minutter
2 sekunder

Kokkeknive

Vis filtre
Vis filtre
Sorter efter
11 varer i alt
ZWILLING Ryd filtre
215813 kucharsky nuz all star 20 cm cerne logo zwilling
–47 %
418 kr
802 kr
ZW1020443
Kokkekniv PRO 16 cm, med bredt blad, Zwilling
914 kr
ZW38405161
Kokkekniv PROFESSIONAL "S", 20 cm, Zwilling
836 kr
ZW31021201
Kinesisk kokkekniv PRO 18 cm, Zwilling
1 250 kr
ZW38419181
Kokkekniv GOURMET 20 cm, Zwilling
518 kr
ZW36111201
Kokkekniv FOUR STAR 20 cm, Zwilling
775 kr
ZW31071201
Kokkekniv FOUR STAR 16 cm, Zwilling
681 kr
ZW31071161
Kokkekniv PROFESSIONAL "S" 26 cm, Zwilling
1 030 kr
ZW31021261
Kinesisk kokkekniv GOURMET 18 cm, Zwilling
638 kr
ZW36112181
Kokkekniv TWIN POLLUX 20 cm, Zwilling
609 kr
ZW30721201
Kokkekniv TWIN CUISINE, Zwilling
–12 %
1 224 kr
1 398 kr
ZW30341201

Kokkeknive - en kniv ethvert køkken har brug for

Hvad er en kokkekniv?

En kokkekniv er en meget alsidig køkkenkniv, der bruges til mange kulinariske opgaver (til at skære kød, snitte og strimle grøntsager) og en af de tre knive, der bør være i ethvert køkken og ved hånden for enhver kok (tjek vores komplette guide om køkkenknive for at se de to andre knive, du helt sikkert bør investere i).

Kokkekniven har et bredt blad, der buer opad for at danne en spids. Bladlængden er normalt 18-24 cm.

Hvad er forskellen på en kokkekniv og en Santoku-kniv?

Både hjemmekokke og professionelle kokke bruger Santoku- og kokkeknive til mange forskellige skæreopgaver. Hvad er de grundlæggende forskelle mellem disse to typer knive? Kokkeknive har længere blade, og deres blad er dobbelt affaset i modsætning til Santoku-knive, som normalt er enkelt affasede. Formen på en kokkeknivs blad gør, at du vipper bladet fremad, og med en Santoku-kniv skærer du med et enkelt nedadgående snit.

Hvad bruges en kokkekniv til?

Det buede blad på en kokkekniv giver mulighed for en 'gyngende' skæremetode, som sammen med et bredt blad gør kokkekniven til det perfekte værktøj til:

  • hakker og snitter mange grøntsager på én gang
  • opskæring, udskæring og adskillelse af kød
  • skæring af ost
  • snitte, hakke eller skære frugt og nødder i tern

På Kulina finder du kvalitetskokkeknive fra pålidelige mærker, der kan holde til at blive brugt. Tjek knivene fra Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan også se vores bedst sælgende kokkeknive her.

Hvordan sliber man en kokkekniv?

Hvis du bruger din kokkekniv dagligt, bør du slibe den ret ofte - mindst hver anden uge med en knivsliber. Den bedste måde at slibe din kokkekniv på er med en hvæssesten, hvor du sliber den 15-20 grader på begge sider eller med en stålstang. Du kan også tage din kniv med til en specialist.

Hvordan passer man på sin Santoku-kniv?

Kvalitetskokkeknive er noget af en investering, så hvis du vil have, at din kniv skal holde længe, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:

  • knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
  • hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
  • for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
  • opbevar dine knive separat, så klingerne ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller et etui til knive
  • slib din kniv regelmæssigt