Kokkeknive

91 items total
Kokkekniv VG10 20,5 cm, med læderetui, Forged
927 kr
FORGEDSDV305584
Kokkekniv DAMASCUS 21 cm, brun, Güde
13 108 kr
GUDEDA780521
Kokkekniv THE KNIFE GRENADILL DAMASCUS 26 cm, brun, Güde GUDEDAG88826
Kokkekniv DARKNITRO 21 cm, brun, F.DICK
1 690 kr
FDCK81147212
Kokkekniv NORDIC KITCHEN 20 cm, Eva Solo
2 028 kr
ES515403
Kokkekniv SEBRA 20,5 cm, Forged
579 kr
FORGEDSDV623378
Kokkekniv CLASSIC IKON 20 cm, Wüsthof
1 232 kr
WU459620
Kokkekniv BRUTE 20,5 cm, Forged
579 kr
FORGEDSDV304105
Kokkekniv PROFESSIONAL "S", 20 cm, Zwilling
836 kr
ZW31021201
Kokkekniv GRAND GOURMET 20 cm, WMF
848 kr
WM1880396032
215813 kucharsky nuz all star 20 cm cerne logo zwilling
Ny inspiration
418 kr
ZW1020443
Kokkekniv CRAFTER 16 cm, Wüsthof
1 488 kr
WU1010830116
Kokkekniv 1905 21 cm, F.Dick
Kokkekniv 1905 21 cm, F.Dick
På lager (>5 pcs)
997 kr
FDCK8194721
Kokkekniv SANDVIK RED NORTHERN SUN 20,5 cm, Dellinger DNGRKH205
Kokkekniv AJAX 1905, 22 cm, F.Dick
1 115 kr
FDCK8192222
Kokkekniv CLASSIC IKON 23 cm, Wüsthof
1 317 kr
WU459623
Kokkekniv FOUR STAR 16 cm, Zwilling
681 kr
ZW31071161
Japansk kokkekniv GYUTO OKAMI 19 cm, Dellinger
718 kr
DNGRSXLKHAUS8B
Kokkekniv KATAI 20,5 cm, Forged
1 064 kr
FORGEDSDV620599
Kokkekniv FOUR STAR 20 cm, Zwilling
775 kr
ZW31071201
Kokkekniv GOURMET 20 cm, Wüsthof
580 kr
WU456220
Kokkekniv CLASSIC COLOUR 16 cm, fløjlsøsters, Wüsthof WU1061700116
Kokkekniv 18 cm, træ, Victorinox
432 kr
VN5520018
Kokkekniv SWISS MODERN 20 cm, Victorinox
864 kr
VN6901020G
Up
More products

Kokkeknive - en kniv ethvert køkken har brug for

Hvad er en kokkekniv?

En kokkekniv er en meget alsidig køkkenkniv, der bruges til mange kulinariske opgaver (til at skære kød, snitte og strimle grøntsager) og en af de tre knive, der bør være i ethvert køkken og ved hånden for enhver kok (tjek vores komplette guide om køkkenknive for at se de to andre knive, du helt sikkert bør investere i).

Kokkekniven har et bredt blad, der buer opad for at danne en spids. Bladlængden er normalt 18-24 cm.

Hvad er forskellen på en kokkekniv og en Santoku-kniv?

Både hjemmekokke og professionelle kokke bruger Santoku- og kokkeknive til mange forskellige skæreopgaver. Hvad er de grundlæggende forskelle mellem disse to typer knive? Kokkeknive har længere blade, og deres blad er dobbelt affaset i modsætning til Santoku-knive, som normalt er enkelt affasede. Formen på en kokkeknivs blad gør, at du vipper bladet fremad, og med en Santoku-kniv skærer du med et enkelt nedadgående snit.

Hvad bruges en kokkekniv til?

Det buede blad på en kokkekniv giver mulighed for en 'gyngende' skæremetode, som sammen med et bredt blad gør kokkekniven til det perfekte værktøj til:

  • hakker og snitter mange grøntsager på én gang
  • opskæring, udskæring og adskillelse af kød
  • skæring af ost
  • snitte, hakke eller skære frugt og nødder i tern

På Kulina finder du kvalitetskokkeknive fra pålidelige mærker, der kan holde til at blive brugt. Tjek knivene fra Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan også se vores bedst sælgende kokkeknive her.

Hvordan sliber man en kokkekniv?

Hvis du bruger din kokkekniv dagligt, bør du slibe den ret ofte - mindst hver anden uge med en knivsliber. Den bedste måde at slibe din kokkekniv på er med en hvæssesten, hvor du sliber den 15-20 grader på begge sider eller med en stålstang. Du kan også tage din kniv med til en specialist.

Hvordan passer man på sin Santoku-kniv?

Kvalitetskokkeknive er noget af en investering, så hvis du vil have, at din kniv skal holde længe, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:

  • knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
  • hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
  • for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
  • opbevar dine knive separat, så klingerne ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller et etui til knive
  • slib din kniv regelmæssigt