Kokkeknive

12 items total
Japansk kokkekniv GYUTO OKAMI 19 cm, Dellinger
718 kr
DNGRSXLKHAUS8B
Kokkekniv KITA NORTH DAMASCUS 20 cm, Dellinger
1 061 kr
DNGRSXLKH133
Kokkekniv SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 19,5 cm, Dellinger DNGRKHOK8CH
Kokkekniv SANDVIK RED NORTHERN SUN 20,5 cm, Dellinger DNGRKH205
Kokkekniv TOIVO PROFESSIONAL DAMASCUS 20,5 cm, Dellinger DNGRSXLKH64
Kokkekniv SANDVIK GREEN NORTHERN SUN 20,5 cm, Dellinger DNGRKH172
Kokkekniv SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 23 cm, Dellinger DNGRKHOK9CH
217835 kucharsky nuz kanetsugu pro m 23 cm cerna dellinger
Ny inspiration
1 493 kr
DNGR9006
217832 kucharsky nuz kanetsugu pro m 20 cm cerna dellinger
Ny inspiration
1 341 kr
DNGR9005
217814 kucharsky nuz kanetsugu shiun 20 cm hneda dellinger
Ny inspiration
1 219 kr
DNGR6501
Kokkekniv KITA NORTH DAMASCUS 22,5 cm, Dellinger
1 092 kr
DNGRSXLKH132

Kokkeknive - en kniv ethvert køkken har brug for

Hvad er en kokkekniv?

En kokkekniv er en meget alsidig køkkenkniv, der bruges til mange kulinariske opgaver (til at skære kød, snitte og strimle grøntsager) og en af de tre knive, der bør være i ethvert køkken og ved hånden for enhver kok (tjek vores komplette guide om køkkenknive for at se de to andre knive, du helt sikkert bør investere i).

Kokkekniven har et bredt blad, der buer opad for at danne en spids. Bladlængden er normalt 18-24 cm.

Hvad er forskellen på en kokkekniv og en Santoku-kniv?

Både hjemmekokke og professionelle kokke bruger Santoku- og kokkeknive til mange forskellige skæreopgaver. Hvad er de grundlæggende forskelle mellem disse to typer knive? Kokkeknive har længere blade, og deres blad er dobbelt affaset i modsætning til Santoku-knive, som normalt er enkelt affasede. Formen på en kokkeknivs blad gør, at du vipper bladet fremad, og med en Santoku-kniv skærer du med et enkelt nedadgående snit.

Hvad bruges en kokkekniv til?

Det buede blad på en kokkekniv giver mulighed for en 'gyngende' skæremetode, som sammen med et bredt blad gør kokkekniven til det perfekte værktøj til:

  • hakker og snitter mange grøntsager på én gang
  • opskæring, udskæring og adskillelse af kød
  • skæring af ost
  • snitte, hakke eller skære frugt og nødder i tern

På Kulina finder du kvalitetskokkeknive fra pålidelige mærker, der kan holde til at blive brugt. Tjek knivene fra Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan også se vores bedst sælgende kokkeknive her.

Hvordan sliber man en kokkekniv?

Hvis du bruger din kokkekniv dagligt, bør du slibe den ret ofte - mindst hver anden uge med en knivsliber. Den bedste måde at slibe din kokkekniv på er med en hvæssesten, hvor du sliber den 15-20 grader på begge sider eller med en stålstang. Du kan også tage din kniv med til en specialist.

Hvordan passer man på sin Santoku-kniv?

Kvalitetskokkeknive er noget af en investering, så hvis du vil have, at din kniv skal holde længe, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:

  • knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
  • hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
  • for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
  • opbevar dine knive separat, så klingerne ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller et etui til knive
  • slib din kniv regelmæssigt