Køkken rivejern

4 items total

Køkkenrivejern - dit uundværlige værktøj til madlavning

Manuelt rivejern til køkkenet

Et rivejern er et køkkenredskab med spidse huller , der ofte bruges til at rive grøntsager, ost, citron- eller appelsinskal (til at lave zest), krydderier (ingefær, hvidløg eller muskatnød) og kan også bruges til at rive andre bløde fødevarer (som smør ). Det er et uundværligt køkkenredskab, der bruges meget ofte i ethvert køkken sammen med en spiralskærer eller et mandolinjern.

Hvordan sikrer jeg sikkerheden, når jeg bruger mit rivejern?

Selvom rivning er meget sikrere end at hakke kød med en kniv, skal man være forsigtig, når man bruger det. Du kan bruge beskyttelsesovertræk til dine fingre, og vores rivejern har gummistoppere i bunden eller på kanterne for at forhindre uønsket glidning.

Hvilken slags rivejern har jeg at vælge imellem?

Der findes forskellige typer køkkenrivejern, og valget afhænger af det resultat, du ønsker at opnå, og den mad, du ønsker at rive.

Flersidede rivejern: Denne type rivejern har normalt fire bladoverflader med forskellige typer huller (store, mindre, raspende, skærende). Håndtaget i toppen giver et godt greb, og de forskellige riveflader gør denne type rivejern til et alsidigt køkkenredskab.

Fladt rivejern: Denne type rivejern (også kaldet kasse-rivejern) er meget nemt at bruge, da det er fladt, hviler pænt på enhver skål og er det nemmeste at opbevare. Den har en enkelt risteplade med relativt stor risteoverflade.

Zester: Også kaldet en citruszester eller citronzester er et smalt rivejern til at få skal fra citroner og andre citrusfrugter, men det er også meget nyttigt til at rive hvidløg, ingefær, muskatnød eller hård ost som parmesan.

Tromle rivejern: Rivejern med udskiftelige rivetromler til fin eller grov rivning er et perfekt redskab til at rive større mængder ost, gulerødder, agurker, kartofler, squash eller chokolade. Maden placeres i tromlen og rives ved at dreje et håndtag.

Køkkenrivejern fås i Kulina

På Kulina tilbyder vi et stort udvalg af køkkenrivejern fra velrenommerede producenter, bl.a Microplane, WMF, og Fiskars.

Microplane ristejern er berømte over hele verden, og de bruges af de bedste kokke og på de bedste restauranter. Microplane zester er nok en af de mest populære rivejern i hele verden, så sørg for at have den i dit køkken.

Og hvis du har brug for at rive en større mængde mad, kan du bruge en af vores foodprocessorer eller elektriske hakkere og strimlere.