Konditorknive
Konditorknive - et fremragende værktøj til at håndtere dine kager med
Hvad er en konditorkniv?
En konditorkniv er en særlig slags køkkenkniv. Den er lang og elegant og egner sig godt til at skære kager og bagværk.
Hvad adskiller en konditorkniv fra andre køkkenknive?
Følgende egenskaber er karakteristiske for konditorknive og gør dem velegnede til håndtering af kager og forskellige bageopgaver:
- Savtakket kant: Ideel til at skære wienerbrødsskorper pænt. Når der skal deles delikate kager og bagværk, er det en fordel med en lille tand.
- Det lange blad hjælper med at flytte kager til og fra ovnen, skære gennem svampekager og runde kager vandret.
- Bredt blad: Det brede blad er specielt designet til at skære, dele og servere kagebunde og kan bruges til at smøre fyld som frosting og marmelade på.
- Afrundet spids: gør det nemt at fjerne kager fra bageformen uden at beskadige dem.
Hvordan skal en konditorkniv slibes?
På grund af bladets usædvanlige form kan en konditorkniv ikke slibes med en almindelig knivsliber. I stedet skal du bruge en keramisk slibestav, som også kaldes en slibestav. Sådan anvender du det:
- Find den skrå side af kniven. Knive med savtakker har altid en flad og en skrå side. Du skal slibe den side, der er skrå, da det er den, der får den til at skære.
- En konditorkniv skal slibes ved at slibe hver del mellem takkerne, så der er desværre ingen genvej. Gentag denne proces, indtil alle rillerne er slebet, ved at holde slibestangen parallelt med den skrå kant hele tiden, mens du holder den fladt mod den skrå kant.
Hvis du er på udkig efter flere redskaber til bagning og dekoration af kager, så tjek vores tilbud på dekorationsspatler, kageskeer og bageforme.
Hvordan passer man på sin konditorkniv?
Køkkenknive er noget af en investering, så hvis du vil have, at din konditorkniv skal holde længe, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:
- knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
- hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
- for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
- opbevar din kniv separat, så knivene ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller et etui til knive
- slib din kniv regelmæssigt