kopper og underkopper

10 items total
Kop EMMA 150 ml, sæt med 2 stk, grå, stentøj, Stelton SNX233
Kop med skåner THEO 200 ml, sand, Stelton
218 kr –18 %
178 kr
SNX6321
Kop EMMA 220 ml, sæt med 2 stk, rosa, stentøj, Stelton SNX2341
Milky Celadon teskål 150 ml menthol MIJ
56 kr –8 %
51 kr
MIJC7226
Kop med skåner THEO 200 ml, sort, Stelton
218 kr –31 %
149 kr
SNX632
Sovseskål BLUE BLACK 8 cm, 20 ml, MIJ
47 kr
MIJC7939
Kop EMMA 150 ml, sæt med 2 stk, rose, stentøj, Stelton SNX2331
Kop EMMA 220 ml, sæt med 2 stk, grå, stentøj, Stelton SNX234
Kaffekop MAMI 200 ml, Alessi
139 kr
ALSG5387
Tekop ALL-TIME 270 ml, hvid, Alessi
101 kr
ALAGV2978

Kopper og underkopper - et must-have til din five o'clock tea

Hvad er oprindelsen til kop og underkop?

Koppen og underkoppen har en lang og fascinerende historie og er blevet brugt til servering af te og kaffe i århundreder. Koppen og underkoppen siges at have sin oprindelse i Kina omkring det 17. århundrede, da tedrikning blev populært blandt de højere klasser.

I dag bruges kopper og underkopper til at servere te og kaffe både derhjemme og på caféer og restauranter over hele verden.

Tekopper og underkopper har ændret udseende i tidens løb, men deres grundlæggende funktion er den samme: en lille kop til varme drikke og en underkop til at opsamle spild eller dryp.

På Kulina kan du købe kopper og underkopper fra kendte mærker som Bitz, Seletti, Viva og Scandinavia, i alle størrelser, stilarter og i forskellige materialer.

Hvad er forskellen på kopper til te og kaffe?

Der er nogle brede skel mellem kopper, der er lavet til te og kaffe, mens der ikke er nogen faste regler for, hvilken type man skal bruge. Dette er nogle af de vigtigste forskelle:

  • Størrelse og form: Tekopper er normalt mindre med en mere delikat og tynd form, mens kaffekopper er større og har en bredere og mere cylindrisk form.
  • Håndtag: Tekopper har normalt en kort hank, der er beregnet til at blive grebet med fingrene, mens kaffekopper har en større hank, der kan håndteres med hele hånden.
  • Materialer: Kaffekopper er ofte lavet af tungere materialer som stentøj eller keramik, men tekopper er nogle gange lavet af mere delikate materialer som porcelæn eller benporcelæn.

Generelt afhænger valget af din yndlingskop til te og kaffe af dine personlige præferencer.

Te-etikette - hvordan blander man sukker i en tekop?

Te-etikette er en samling af regler og procedurer, som historisk set er blevet brugt i forbindelse med servering og indtagelse af te. Hvordan sukker blandes i en tekop, er en afgørende del af te-etiketten.

Når teen er hældt i tekoppen fra en tekande, tilsætter man traditionelt en passende mængde sukker, rører forsigtigt rundt i teen med en teske og smager derefter på teen for at afgøre, om den er sødet nok.

Afhængighed af te, mælk og sukker er mest et spørgsmål om smag, så der er ingen rigtig eller forkert metode til at gøre det. Nu hvor teen er klar, kan du servere den i en kop, et krus eller et te- eller kaffeglas.

Hvis du vil have lidt mere vejledning om de vigtigste ting til at tilberede og servere te, kan du læse vores indkøbsguide for at lære mere.