kopper og underkopper

16 items total
Kop 150 ml, grøn, keramik, MIJ
124 kr
MIJC3167
Espresso krus, sæt med 2 stk, 80 ml, salvie, Eva Solo ES501120
Espressosæt COSMIC DINER LUNAR, sæt med 3 stk, Seletti SLT10873
Tekop med underkop HYBRID KANNAUJ, Seletti
462 kr
SLT09172
Tekop med underkop HYBRID ZENOBIA, Seletti
482 kr
SLT09746
Mokka kaffekop ALL-TIME 95 ml, hvid, Alessi
81 kr
ALAGV2976
Tekop med underkop HYBRID ZORA Seletti
482 kr
SLT09744
Espressosæt ESTETICO QUOTIDIANO  sæt med 5 stk, Seletti SLT10101
Tekop med underkop HYBRID ISIDORA, Seletti
482 kr
SLT09745
Kop 150 ml, blå, keramik, MIJ
124 kr
MIJC3169
Tekop med underkop HYBRID KERMA, Seletti
482 kr
SLT09171
Mokka kaffekop MAMI 60 ml, hvid, Alessi
139 kr
ALSG5376
Espressosæt ESTETICO QUOTIDIANO,sæt med 6 stk, Seletti SLT10100
Sake skål 80 ml, blå, MIJ
Sake skål 80 ml, blå, MIJ
På lager (>5 pcs)
37 kr
MIJC5463
Mokka kop PLATEBOWLCUP 80 ml, Alessi
62 kr
ALAJM2876
Espressokop CHARACTERS, sæt med 4 stk, 80 ml, kardemomme, REVOL RVBOX652691

Kopper og underkopper - et must-have til din five o'clock tea

Hvad er oprindelsen til kop og underkop?

Koppen og underkoppen har en lang og fascinerende historie og er blevet brugt til servering af te og kaffe i århundreder. Koppen og underkoppen siges at have sin oprindelse i Kina omkring det 17. århundrede, da tedrikning blev populært blandt de højere klasser.

I dag bruges kopper og underkopper til at servere te og kaffe både derhjemme og på caféer og restauranter over hele verden.

Tekopper og underkopper har ændret udseende i tidens løb, men deres grundlæggende funktion er den samme: en lille kop til varme drikke og en underkop til at opsamle spild eller dryp.

På Kulina kan du købe kopper og underkopper fra kendte mærker som Bitz, Seletti, Viva og Scandinavia, i alle størrelser, stilarter og i forskellige materialer.

Hvad er forskellen på kopper til te og kaffe?

Der er nogle brede skel mellem kopper, der er lavet til te og kaffe, mens der ikke er nogen faste regler for, hvilken type man skal bruge. Dette er nogle af de vigtigste forskelle:

  • Størrelse og form: Tekopper er normalt mindre med en mere delikat og tynd form, mens kaffekopper er større og har en bredere og mere cylindrisk form.
  • Håndtag: Tekopper har normalt en kort hank, der er beregnet til at blive grebet med fingrene, mens kaffekopper har en større hank, der kan håndteres med hele hånden.
  • Materialer: Kaffekopper er ofte lavet af tungere materialer som stentøj eller keramik, men tekopper er nogle gange lavet af mere delikate materialer som porcelæn eller benporcelæn.

Generelt afhænger valget af din yndlingskop til te og kaffe af dine personlige præferencer.

Te-etikette - hvordan blander man sukker i en tekop?

Te-etikette er en samling af regler og procedurer, som historisk set er blevet brugt i forbindelse med servering og indtagelse af te. Hvordan sukker blandes i en tekop, er en afgørende del af te-etiketten.

Når teen er hældt i tekoppen fra en tekande, tilsætter man traditionelt en passende mængde sukker, rører forsigtigt rundt i teen med en teske og smager derefter på teen for at afgøre, om den er sødet nok.

Afhængighed af te, mælk og sukker er mest et spørgsmål om smag, så der er ingen rigtig eller forkert metode til at gøre det. Nu hvor teen er klar, kan du servere den i en kop, et krus eller et te- eller kaffeglas.

Hvis du vil have lidt mere vejledning om de vigtigste ting til at tilberede og servere te, kan du læse vores indkøbsguide for at lære mere.