kopper og underkopper

80 items total
Kop 150 ml, grøn, keramik, MIJ
124 kr
MIJC3167
Espressokop med underkop BARISTA, sæt med 2 stk, hvid, WMF WM695939440
Kaffekop med underkop HAMMERSHOI 250 ml, hvid, Kähler KHL692205
Sake kop, 50 ml, hvid sky, MIJ
37 kr –8 %
34 kr
MIJC5452
Espresso krus, sæt med 2 stk, 80 ml, salvie, Eva Solo ES501120
Tekop LEGIO NOVA 350 ml, Eva Solo
156 kr –7 %
145 kr
ES887255
Kop SENCHA RIDGED 150 ml, grøn, keramik, MIJ
100 kr –7 %
93 kr
MIJC2661
Kaffekop med underkop BARISTA, sæt med 2 stk, 160 ml, hvid, WMF WM695949440
Tekop PEACOCK 9 cm, 120 ml, MIJ
56 kr –8 %
51 kr
MIJC1830
Kop GREEN FADE 120 ml, grøn, MIJ
56 kr –8 %
51 kr
MIJC4008
Sake-kop 30 ml, sort, keramik, MIJ
47 kr –8 %
43 kr
MIJC2960
Saké-kop EARTH 50 ml, brun, MIJ
50 kr –6 %
47 kr
MIJC5167
Kop EMMA 150 ml, sæt med 2 stk, grå, stentøj, Stelton SNX233
Sake kop STARBURST 30 ml, blå, keramik, MIJ
47 kr
MIJC1868
Sake kop SHIBORI 30 ml, blå, keramik, MIJ
47 kr
MIJC1361
Kop med skåner THEO 200 ml, sand, Stelton
218 kr –18 %
178 kr
SNX6321
Up
More products

Kopper og underkopper - et must-have til din five o'clock tea

Hvad er oprindelsen til kop og underkop?

Koppen og underkoppen har en lang og fascinerende historie og er blevet brugt til servering af te og kaffe i århundreder. Koppen og underkoppen siges at have sin oprindelse i Kina omkring det 17. århundrede, da tedrikning blev populært blandt de højere klasser.

I dag bruges kopper og underkopper til at servere te og kaffe både derhjemme og på caféer og restauranter over hele verden.

Tekopper og underkopper har ændret udseende i tidens løb, men deres grundlæggende funktion er den samme: en lille kop til varme drikke og en underkop til at opsamle spild eller dryp.

På Kulina kan du købe kopper og underkopper fra kendte mærker som Bitz, Seletti, Viva og Scandinavia, i alle størrelser, stilarter og i forskellige materialer.

Hvad er forskellen på kopper til te og kaffe?

Der er nogle brede skel mellem kopper, der er lavet til te og kaffe, mens der ikke er nogen faste regler for, hvilken type man skal bruge. Dette er nogle af de vigtigste forskelle:

  • Størrelse og form: Tekopper er normalt mindre med en mere delikat og tynd form, mens kaffekopper er større og har en bredere og mere cylindrisk form.
  • Håndtag: Tekopper har normalt en kort hank, der er beregnet til at blive grebet med fingrene, mens kaffekopper har en større hank, der kan håndteres med hele hånden.
  • Materialer: Kaffekopper er ofte lavet af tungere materialer som stentøj eller keramik, men tekopper er nogle gange lavet af mere delikate materialer som porcelæn eller benporcelæn.

Generelt afhænger valget af din yndlingskop til te og kaffe af dine personlige præferencer.

Te-etikette - hvordan blander man sukker i en tekop?

Te-etikette er en samling af regler og procedurer, som historisk set er blevet brugt i forbindelse med servering og indtagelse af te. Hvordan sukker blandes i en tekop, er en afgørende del af te-etiketten.

Når teen er hældt i tekoppen fra en tekande, tilsætter man traditionelt en passende mængde sukker, rører forsigtigt rundt i teen med en teske og smager derefter på teen for at afgøre, om den er sødet nok.

Afhængighed af te, mælk og sukker er mest et spørgsmål om smag, så der er ingen rigtig eller forkert metode til at gøre det. Nu hvor teen er klar, kan du servere den i en kop, et krus eller et te- eller kaffeglas.

Hvis du vil have lidt mere vejledning om de vigtigste ting til at tilberede og servere te, kan du læse vores indkøbsguide for at lære mere.