Lakseknive

1 items total
Laksekniv GOURMET 29 cm, Wüsthof
571 kr
WU1035047029

Lakseknive - tilbered din store fisk uden at beskadige den

Er en laksekniv noget, jeg har brug for i mit køkken?

Filetering, udskæring og flåning af større fisk som laks, tun eller kulmule kræver en specialkniv, så hvis du tilbereder denne type fisk regelmæssigt, kan det være en god idé at købe en ordentlig laksekniv. Denne type kniv har et tyndt, fleksibelt og skarpt blad ca. 30 cm, som nemt kan glide ind mellem skindet og fiskekødet uden at rive eller flænse det, som det kan være tilfældet, når man bruger en almindelig kokkekniv eller brødkniv.

Laksekniven er også perfekt til at skære ultratynde skiver af røget laks, da bladets struktur forhindrer rå fisk i at sætte sig fast.

Hvad er den nemmeste måde at flå laks på?

Lakseskind kan steges på en varm pande, indtil det er sprødt og lækkert, men hvis du har brug for at filetere din laks, skal du bruge instruktionerne nedenfor:

  • Fjern knoglerne fra laksen. Laksen skæres normalt i stykker og udbenes af fiskehandleren, inden den sælges, men sørg for, at laksen er fri for ben ved at tjekke den igen. Pindene kan nemt fjernes, hvis du lægger laksesiden ned over kanten af en skål.
  • Læg laksen med skindsiden nedad på et skærebræt
  • Lav et lille snit mellem skindet og kødet, og læg en laksekniv eller en anden skarp kniv mellem skindet og kødet. Hold fisken godt fast i skindet, vend kniven ned mod skindet, og skub langsomt kniven ind mellem skindet og kødet.
  • Drej kniven, så den er parallel med skærebrættet, og brug den anden hånd til at save gennem laksekødet i den modsatte retning, så lakseskindet skilles fra laksekødet, mens du holder godt fast i lakseskindet med den ene hånd. Sørg for ikke at skære for dybt i kødet ved at holde kniven parallelt med skærebrættet, så tæt på skindet som muligt.

Lakseknive er gode køkkenhjælpere, og hvis de er af høj kvalitet, vil de tjene dig i årevis. De er lavet af førsteklasses rustfrit stål og holder sig rustfri og skarpe i meget lang tid. På Kulina finder du lakseknive af høj kvalitet fra anerkendte mærker som Zwilling og Wüsthof.

Hvordan passer man på sin laksekniv?

Køkkenknive er lidt af en investering, så hvis du vil have din laksekniv til at holde længe, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:

  • knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
  • hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
  • for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
  • opbevar din laksekniv separat (brug om muligt et knivetui)
  • slib din kniv regelmæssigt