Madhakkere og makuleringsmaskiner

1 items total

Hakkere og strimlere - en hurtig og effektiv anordning til at hakke din mad

Hvad er en hakker til mad?

En food chopper er et køkkenredskab, der bruges til hurtigt og effektivt at hakke og snitte mad. Den består typisk af en beholder udstyret med skæreknive og et låg. Når brugeren placerer den mad, der skal hakkes, i beholderen og tænder for apparatet, skæres maden hurtigt i mindre stykker.

Food choppers kan bruges til at hakke en lang række ingredienser, såsom frugt, grøntsager, nødder og krydderurter. Hakkere sparer tid og kræfter i køkkenet og er især nyttige til at forberede ingredienser til retter som salater eller stir-fries.

Vi tilbyder et bredt udvalg af fødevarehakkere og makuleringsmaskiner på Kulina, fra kendte producenter som KitchenAid, Tefal, og WMF.

Hvad er forskellen på en foodhakker og en foodprocessor?

Food choppers og food processors er begge køkkenudstyr, der bruges til at hakke, snitte og male ingredienser. De to apparater adskiller sig dog markant på nogle vigtige punkter.

En foodprocessor er et mere komplekst apparat end en hakker. Hakkere bruges ofte til hurtige, præcise opgaver som at skære nødder, løg eller hvidløg i skiver. De hjælper også med at tilberede små mængder salatdressinger, pesto og salsa.

Sammenlignet med en hakker er en foodprocessor en større og mere kraftfuld enhed. Den har en motor, der driver flere redskaber og knive, så du kan udføre en lang række opgaver. En foodprocessor kan også ælte dejen og hakke, snitte, strimle, purere og blende mad.

Hvilke grøntsager eller fødevarer kan jeg hakke med en elektrisk hakker?

En elektrisk hakker kan bruges til at hakke en lang række grøntsager hurtigt og nemt. Nogle af de grøntsager, der kan hakkes med en elektrisk food chopper, er løg, hvidløg, gulerødder, selleri, grøn peber, broccoli, blomkål, kål, squash, kartofler, søde kartofler, tomater, champignon, grønne bønner, ærter, majs, spinat, grønkål, salat, radiser osv.

Det er vigtigt at huske på, at nogle grøntsager kan kræve lidt mere forsigtighed, når de hakkes i en elektrisk food chopper, da de kan ende med at blive alt for finthakkede eller forvandlet til en puré.

Husk, at grøntsagerne skal snittes tæt på det tidspunkt, hvor du skal spise dem, da de kan miste næringsværdi, hvis de snittes for lang tid i forvejen. På den anden side kan man øge indholdet af polyfenoler ved at skære nogle typer grøntsager som selleri, salat og pastinak.

Hvis du har brug for flere redskaber til forarbejdning af friske eller kogte grøntsager, kan du se vores udvalg af rive- og snittejern, skærebrætter, presser og klemmere.