Knivslibere

50 items total
Honestang OLIVE 26 cm, håndtag af oliventræ, Forged FORGEDSDV305379
Slibesten 2000/5000, Dellinger
Akce
268 kr –20 %
214 kr
DNGRRIRW252
Honestang 26 cm, diamant, Zwilling
Akce
671 kr –31 %
461 kr
ZW32520261
Knivsliber GOURMET, WMF
Akce
302 kr –15 %
Knivsliber GOURMET, WMF
På lager (>5 pcs)
254 kr
WM1876516030
Slibesten TWIN 1000/250, Zwilling
Akce
986 kr –30 %
690 kr
ZW32505100
Slibestål GRAND GOURMET 23 cm, WMF
Akce
679 kr –19 %
550 kr
WM1889646030
Honestang 23 cm, keramisk, Zwilling
Akce
556 kr –22 %
431 kr
ZW32513231
Knivsliber GOURMET, WMF
Akce
281 kr –14 %
Knivsliber GOURMET, WMF
På lager (>5 pcs)
239 kr
WM1880276270
Knivsliber V-EDGE, Zwilling
Akce
752 kr –25 %
Knivsliber V-EDGE, Zwilling
På lager (>5 pcs)
557 kr
ZW32605000
Diamantslibestål KATAI 26 cm, Forged
940 kr
FORGEDSDV625426
Honestang 26 cm, Wüsthof
Akce
290 kr –10 %
Honestang 26 cm, Wüsthof
På lager (>5 pcs)
261 kr
WU4473
Knivsliber TRIUM, diamant, de Buyer
Akce
728 kr –29 %
514 kr
DB429002
Honestang SEBRA 26 cm, stål, Forged
603 kr
FORGEDSDV623613
210595 brousek na noze no 3 oxid hlinity yaxell
Akce
559 kr –20 %
447 kr
YAX37222
210457 brusny kamen 1000 3000 risam dellinger
Akce
249 kr –20 %
199 kr
DNGR6971496038317
Honestang 23 cm, WMF
Akce
565 kr –23 %
Honestang 23 cm, WMF
På lager (>5 pcs)
431 kr
WM1880226030
Knivsliber, F.Dick
Akce
1 010 kr –20 %
Knivsliber, F.Dick
På lager (>5 pcs)
808 kr
FDCK9009200
Knivsliber, grå, Victorinox
Akce
259 kr –11 %
228 kr
VN78715
Knivsliber GOURMET, 2-trins, WMF
Akce
525 kr –15 %
446 kr
WM1874376030
Slibesten 3000/8000, Zwilling
Akce
1 242 kr –16 %
1 042 kr
ZW32505300
Knivsliber TWIN SHARP, rød, Zwilling
Akce
142 kr –16 %
119 kr
ZW32590300
Up
More products

Knivslibere - et must have i ethvert køkken

Har jeg brug for en knivsliber?

Knivslibere er et absolut must, hvis du investerer i kvalitetskøkkenknive, og hvis du forventer deres overlegne ydeevne. Selv den bedste kniv vil ikke være effektiv, hvis du ikke sliber den regelmæssigt, og regelmæssig slibning af dine knive er en af de grundlæggende regler for vedligeholdelse af dem. Du kan selvfølgelig tage dine knive med til en specialist, men hvis du laver meget mad, og hvis du bruger din kokkekniv, Santoku-kniv eller brødkniv hver dag, bør du slibe dine knive selv hver anden uge, hvilket gør et køb af din egen knivsliber til et fornuftigt valg.

Hvad er de forskellige typer af knivslibere?

Der findes forskellige slags knivslibere, og du kan finde dem på Kulina (tjek vores bedst sælgende knivslibere her, før du beslutter dig). Valget afhænger af, hvilken type kniv du har, knivens facon (formen på knivsæggen) og den måde, du vil gribe slibeprocessen an på (manuel eller elektrisk). De vigtigste typer af knivslibere er:

  • slibesten (mange fagfolk mener, at slibesten er den bedste måde at slibe dine knive på, fordi du kan slibe dine knive i alle vinkler),
  • elektriske slibemaskiner,
  • håndholdte slibere,
  • slibe-/honingsstål, der bruges til honing af et knivblad, mindre slibning. De er lavet af stål, af keramik eller har en diamantbelægning.
  • savtakkede knivslibere dedikeret til knive med savtakkede blade

Hvordan sliber man en kniv med en hvæssesten?

Mange mener, at slibning af knive med hvæssesten giver en skarpere knivsæg end andre metoder. Hvis du beslutter dig for at købe en slibesten, er det vigtigt først at læse producentens anvisninger, men den generelle proces er som følger:

  • nedsænk og læg din slibesten i blød i vand
  • vip kniven i den rigtige vinkel på den grove side
  • kør kniven op og ned ad stenen i jævne bevægelser, og sørg for at dække hele bladet og begge sider (hvis kniven er dobbelt affaset)
  • vend stenen til den anden side, og gentag processen
  • vask og tør din kniv, når du er færdig

Hvordan sliber man en kniv med en slibestav?

Hvis du vil bruge en stålstang, skal du følge følgende regler, men tjek altid producentens anvisninger først:

  • hold knivens håndtag i din dominerende hånd og stangen i den anden, begge pegende lodret
  • placer knivens hæl mod stålet ca. 2 cm fra toppen af stålet, så der dannes en V-form (ca. i en vinkel på 15 - 20 grader)
  • træk kniven ned langs stålet mod bladets spids 5-10 gange (sørg for, at det kun er kanten, der rører stålet - ikke siden, og bevæg kniven, ikke stålet)
  • rør ved stangen med et medium tryk, og forsøg at opretholde den rette vinkel
  • gentag det samme med den anden side af bladet (hvis kniven er dobbelt affaset)