Osteskærere
Osteskærere - giver dig en problemfri skæring gennem din halvhårde og hårde ost
Ostehøvl - en Osthyvel
En osteskærer, også kaldet en Osthyvel på svensk, er en type køkkenskærer, der er specielt designet til at skære halvhårde og hårde oste.
En moderne ostehøvl blev opfundet af Thor Bjørklund i 1925 i Norge, og dens design var baseret på tømrerens høvl.
På Kulina finder du mange typer ostehøvle (inklusive dem, der er baseret på den originale Ostehvel) fra topproducenter som Fiskars og Zwilling. Sørg for, at den osteskærer, du vælger, passer til den type ost, du vil skære, servere eller spise oftest. Og hvis du er fan af ost, og hvis du tilføjer det til dine pastaretter, kan du også tjekke vores samling af køkkenrivejern for nogle gode osterivejern.
Hvilke ostetyper kan man skære med en ostehøvl?
En ostehøvl kan bruges til at skære flere slags ost, f.eks:
Hårde oste: En ostehøvl er den bedste løsning til at skære hårde oste som cheddar, parmesan og gouda i skiver. Disse oste kan skæres i tykke eller tynde skiver, alt efter hvad du foretrækker.
Halvhårde oste: En ostehøvl kan også bruges til at skære halvhårde oste som schweizerost, havarti og provolone. De kan kræve lidt mere pres at skære, fordi de er lidt blødere end hårde oste.
For bløde ostetyper, se vores samling af osteknive, som du kan bruge til at skære og servere ost under en middag med vennerne. Hvis du vil servere dit franske eller italienske udvalg af ost på den bedst mulige måde, så tjek også udvalget af oste- og tapasbrætter, som vi tilbyder på Kulina.
Hvordan skærer man ost?
Skiveskåret ost kan bruges til at lave sandwich eller serveres som snack eller dessert til dine gæster. Uanset hvad du vil bruge din ost til, bør du skære den på en måde, der får den til at se velsmagende ud. Her er nogle tips til, hvordan du gør det:
Læg osteblokken på skærebrættet. Fjern og kassér eventuel indpakning, der dækker osten.
Skær osteblokken i skiver med en ostehøvl eller en kniv. Ostehøvlens særlige konstruktion forhindrer, at den klæber, og sikrer, at alle skiver har samme tykkelse. Skær det i et enkelt, jævnt strøg.
Fortsæt, indtil du har skåret ost nok til dine gæster. Den resterende del af osten kan gemmes i køleskabet til senere. Sørg for at tage den ost, du vil servere, ud mindst et par timer, før du serverer den. Osten skal være varm for at frigive sin fulde aroma.