Rund kageform

2 items total

Runde kageforme - enhver kagebagningsentusiasts basisværktøj

Hvad kan jeg bruge en rund kageform til?

Runde kageforme - nok den mest populære type bageform - bruges ofte til at bage fødselsdagskager, svampekager, cheesecakes og alle slags lag- og etagekager. Meget ofte lavet af aluminium, og de giver jævnt bagte lagkagebunde.

Valget af kageform kan have stor betydning for resultatet af dine kulinariske eksperimenter, og på Kulina tilbyder vi dig runde kageforme af høj kvalitet, så du kan bage de bedst mulige kager.

Er en springform pålidelig?

En rund kageform med aftagelig bund og sider kaldes en springform. Runde springforme er fremragende til alle typer cheesecakes (bagte og ikke-bagte) og mousser eller tærter. Hvis du køber en springform af høj kvalitet, behøver du ikke at bekymre dig om, at flydende dej kommer ud af formen og laver rod i ovnen. Det gør det ikke!

Den største fordel ved springforme er, at kagen kan tages ud af formen, uden at den skal vendes eller løftes, takket være springformens aftagelige sider. Når du tager kagen ud af ovnen, og den er kølet af, kan du blot åbne det bånd, der holder siderne sammen, og fjerne det, så kagen bliver stående på bunden. Det gør det meget nemmere at flytte kagen over på kagefadet. Glem ikke en kageserver, hvis du vil servere din cheesecake på den mest elegante måde.

Hvordan vælger man den bedste størrelse på en rund kageform til sin kage?

Nogle gange er det svært at finde ud af, hvilken kageform man skal bruge. Nedenfor finder du almindelige mål på runde bageforme og den mængde dej, de kan rumme.

Runde pander:
15 x 5 cm (6×2 tommer) = 4 kopper (960 ml)
8×2 tommer (20 x 5 cm) = 6 kopper (1,4 l)
9×2 tommer (23 x 5 cm) = 8 kopper (1,9 l)

Springforme:
9x 2,5 tommer (23 x 6 cm) = 10 kopper (2,4 l)
10x 2,5 tommer (25 x 6 cm) = 12 kopper (2,8 l)

På Kulina finder du mange runde kageforme i forskellige størrelser og materialer samt ekspanderbare kageringe fra topproducenter som f.eks de Buyerkaiser eller Lékué.