odpocet
4 dage
12 timer
40 minutter
39 sekunder

Santoku knive

Vis filtre
Vis filtre
Sorter efter
60 varer i alt
215810 santoku nuz all star 18 cm cerne logo zwilling
–52 %
398 kr
835 kr
ZW1020445
Santoku kniv OLIVE 14 cm, Forged
Outlet –15 %
412 kr
485 kr
FORGEDSDV305430
217247 santoku nuz german black samurai 18 cm cerna dellinger
Ny inspiration
289 kr
DNGRKH267
Santokukniv DARKNITRO 18 cm, brun, F.DICK
1 690 kr
FDCK81142182
217262 santoku nuz german black samurai 12 cm cerna dellinger
Ny inspiration
161 kr
DNGRKH272
Santoku kniv KARASU 11,5 cm, Dellinger
936 kr
DNGRSXLKH128
217823 santoku nuz kanetsugu pro m 17 cm cerna dellinger
Ny inspiration
1 219 kr
DNGR9003
Santokukniv KANETSUNE TSUCHIME 16 cm, brun, Dellinger
437 kr
DNGRKC952
Santoku kniv NORDIC KITCHEN 18 cm, Eva Solo
1 743 kr
ES515402
Santoku kniv BRUTE 18 cm, Forged
579 kr
FORGEDSDV620155
Santoku kniv og skærebræt sæt LAGUIOLE LUXURY, Laguiole
317 kr
LAGSDV-301180
210937 da 7746 white
17 322 kr
GUDEDA774618
Santoku kniv PRO 18 cm, Zwilling
981 kr
ZW38407181
Santoku kniv SANDVIK GREEN NORTHERN SUN 18,5 cm, Dellinger
780 kr
DNGRKH171
Santoku kniv KINEO 18 cm, WMF
454 kr
WM1896176032
Santoku kniv KIRITSUKE 18 cm, Dellinger
2 340 kr
DNGRSXL9303
Santoku kniv CLASSIC IKON CREME 17 cm, Wüsthof
1 217 kr
WU41760
Santokukniv RESIN FUTURE 17 cm, rød, Dellinger
936 kr
DNGRH191
Santoku kniv OLIVE 18 cm, Forged
579 kr
FORGEDSDV307427
Santoku kniv SEBRA 14 cm, Forged
485 kr
FORGEDSDV623491
Santoku kniv INTENSE 18 cm, Forged
579 kr
FORGEDSDV620124
Santoku kniv COMFORT K2213644 12,5 cm, rustfrit stål, Tefal TEFK2213644
Up
Flere produkter

Santokuknive - en af de mest universelle knive i dit køkken

Hvad er en Santoku-kniv?

Santokukniven er en meget alsidig, mellemstor kniv, der kan bruges til mange kulinariske opgaver. Kniven stammer fra Japan og har et bredt blad uden spids, men med en sløv ryg, der buer ned og møder det lige forblad. Den er 12 til 20 cm lang, har ingen bolster, har en afbalanceret vægt og er let at holde.

Hvad er forskellen på en Santoku-kniv og en kokkekniv?

Både hjemmekokke og professionelle kokke bruger santoku- og kokkeknive til mange forskellige skæreopgaver. Hvad er forskellen på disse to typer knive? Santoku-knive har et kortere blad end kokkeknive, og deres blad er normalt enkeltfaset i modsætning til kokkeknive med dobbeltfas. Da den ikke har en spids, kan man skære i et enkelt nedadgående snit, mens man med en kokkekniv skal vippe bladet fremad. Vælg en kokkekniv, hvis du foretrækker den "gyngende" skæremetode, og gå efter Santoku for at skære hurtigere og mere effektivt.

Hvad bruges en Santoku-kniv til?

"Santoku" kan oversættes til "tre dyder" eller "tre anvendelser", som er at hakke, skære i tern og hakke. Den giver dig mulighed for at skære meget tynde skiver af maden, hvilket får dine retter til at se flotte og æstetiske ud. Du kan bruge en Santoku-kniv til:

  • opskæring af kød
  • udskæring af skinke eller ost
  • snitte, hakke eller skære frugt, grøntsager og nødder i tern
  • hakning af krydderurter
  • skaber fine skiver

På Kulina finder du Santoku-knive af høj kvalitet fra pålidelige mærker, der kan holde til lidt af hvert. Tjek knivene ved at Dellinger eller Forged eller Zwilling, eller læs vores ultimative guide til at købe en kniv først. Du kan også se vores bedst sælgende Santoku-knive her.

Hvordan sliber man en Santoku-kniv?

Hvis du bruger din Santoku-kniv dagligt, bør du slibe den ret ofte - mindst hver anden uge. Den bedste måde at slibe din Santoku-kniv på er med en hvæssesten. Slib din kniv som en almindelig kniv - med en 20 graders vinkel til slibestenen, og hvis den har en grantonkant, skal du gå efter 15 grader. Du kan også tage din kniv med til en specialist.

Hvordan passer man på sin Santoku-kniv?

Santokuknive er noget af en investering, så hvis du vil have din Santokukniv til at holde længe, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:

  • knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
  • hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
  • for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
  • opbevar din kniv separat, så knivene ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller et etui til knive
  • slib din kniv regelmæssigt