odpocet
2 dage
16 timer
25 minutter
3 sekunder

Santoku knive

Vis filtre
Vis filtre
Sorter efter
12 varer i alt
17 cm - 17 cmRyd filtre
Santoku kniv og skærebræt sæt LAGUIOLE LUXURY, Laguiole
–20 %
253 kr
317 kr
Promo
LAGSDV-301180
Santoku kniv CLASSIC IKON CREME 17 cm, Wüsthof
–15 %
1 034 kr
1 217 kr
Promo
WU41760
Santoku kniv URBAN FARMER 17 cm, Wüsthof
–15 %
689 kr
811 kr
Promo
WU1025246017
Santoku kniv IKON 17 cm, med ovale riller, Wüsthof
–15 %
1 383 kr
1 628 kr
Promo
WU4976
Santoku kniv 17 cm, med ovale riller, rød, Victorinox
–15 %
419 kr
493 kr
Promo
VN6852117G
Santoku kniv 17 cm, med ovale riller, sort, Victorinox
–15 %
366 kr
431 kr
Promo
VN6852317B
Santoku kniv CHAI DAO CLASSIC 17 cm, Wüsthof
–15 %
895 kr
1 054 kr
Promo
WU1040135617
Santoku kniv CLASSIC 17 cm, med ovale riller, Wüsthof
–15 %
827 kr
974 kr
Promo
WU4183
Santoku kniv FK2 16 cm, de Buyer
Outlet –20 %
478 kr
598 kr
Promo
DB428716
Santoku kniv SWISS MODERN 17 cm, med ovale riller, sort, Victorinox
–15 %
445 kr
524 kr
Promo
VN6905317KB
Santoku kniv SWISS MODERN 17 cm, Victorinox
–15 %
733 kr
863 kr
Promo
VN6905017KG
Santokukniv PERFORMER 17 cm, sort, Wüsthof
–15 %
1 875 kr
2 207 kr
Promo
WU1061231317

Santokuknive - en af de mest universelle knive i dit køkken

Hvad er en Santoku-kniv?

Santokukniven er en meget alsidig, mellemstor kniv, der kan bruges til mange kulinariske opgaver. Kniven stammer fra Japan og har et bredt blad uden spids, men med en sløv ryg, der buer ned og møder det lige forblad. Den er 12 til 20 cm lang, har ingen bolster, har en afbalanceret vægt og er let at holde.

Hvad er forskellen på en Santoku-kniv og en kokkekniv?

Både hjemmekokke og professionelle kokke bruger santoku- og kokkeknive til mange forskellige skæreopgaver. Hvad er forskellen på disse to typer knive? Santoku-knive har et kortere blad end kokkeknive, og deres blad er normalt enkeltfaset i modsætning til kokkeknive med dobbeltfas. Da den ikke har en spids, kan man skære i et enkelt nedadgående snit, mens man med en kokkekniv skal vippe bladet fremad. Vælg en kokkekniv, hvis du foretrækker den "gyngende" skæremetode, og gå efter Santoku for at skære hurtigere og mere effektivt.

Hvad bruges en Santoku-kniv til?

"Santoku" kan oversættes til "tre dyder" eller "tre anvendelser", som er at hakke, skære i tern og hakke. Den giver dig mulighed for at skære meget tynde skiver af maden, hvilket får dine retter til at se flotte og æstetiske ud. Du kan bruge en Santoku-kniv til:

  • opskæring af kød
  • udskæring af skinke eller ost
  • snitte, hakke eller skære frugt, grøntsager og nødder i tern
  • hakning af krydderurter
  • skaber fine skiver

På Kulina finder du Santoku-knive af høj kvalitet fra pålidelige mærker, der kan holde til lidt af hvert. Tjek knivene ved at Dellinger eller Forged eller Zwilling, eller læs vores ultimative guide til at købe en kniv først. Du kan også se vores bedst sælgende Santoku-knive her.

Hvordan sliber man en Santoku-kniv?

Hvis du bruger din Santoku-kniv dagligt, bør du slibe den ret ofte - mindst hver anden uge. Den bedste måde at slibe din Santoku-kniv på er med en hvæssesten. Slib din kniv som en almindelig kniv - med en 20 graders vinkel til slibestenen, og hvis den har en grantonkant, skal du gå efter 15 grader. Du kan også tage din kniv med til en specialist.

Hvordan passer man på sin Santoku-kniv?

Santokuknive er noget af en investering, så hvis du vil have din Santokukniv til at holde længe, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:

  • knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
  • hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
  • for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
  • opbevar din kniv separat, så knivene ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller et etui til knive
  • slib din kniv regelmæssigt