Santoku knive

29 items total
Santoku kniv 17 cm, F.Dick
4 852 kr –14 %
Santoku kniv 17 cm, F.Dick
På lager (1 pcs)
4 160 kr
FDCK8164217H
Santoku kniv KIRITSUKE 18 cm, Dellinger
2 340 kr
DNGRSXL9303
Santoku kniv NORDIC KITCHEN 18 cm, Eva Solo
1 794 kr –31 %
1 229 kr
ES515402
Santoku kniv KATAI 18 cm, Forged
1 058 kr
FORGEDSDV620711
Santoku kniv PRO 18 cm, Zwilling
1 114 kr
ZW38407181
Santoku kniv IKON 17 cm, med ovale riller, Wüsthof
1 611 kr
WU4976
Santoku kniv PROFESSIONAL "S" 18 cm, Zwilling
1 021 kr –31 %
702 kr
ZW31117181
Santoku kniv CHAI DAO CLASSIC 17 cm, Wüsthof
1 067 kr –10 %
951 kr
WU1040135617
Santoku kniv URBAN FARMER 17 cm, Wüsthof
801 kr
WU1025246017
Santoku kniv og skærebræt sæt LAGUIOLE LUXURY, Laguiole LAGSDV-301180
Santoku kniv OLIVE 18 cm, Forged
580 kr
FORGEDSDV307427
Santoku kniv SEBRA 18 cm, Forged
572 kr
FORGEDSDV623521
Santoku kniv KATAI 14 cm, Forged
964 kr
FORGEDSDV620681
Santoku kniv 1905 18 cm, F.Dick
1 097 kr
FDCK8194218K
Santoku kniv OLIVE 14 cm, Forged
486 kr
FORGEDSDV305430
Santoku kniv PRO 18 cm, med riller, Zwilling
1 158 kr –14 %
986 kr
ZW38418181
Santoku kniv BRUTE 18 cm, Forged
580 kr
FORGEDSDV620155
Santoku kniv KINEO 18 cm, WMF
447 kr –6 %
419 kr
WM1896176032
Santoku kniv SEBRA 14 cm, Forged
486 kr
FORGEDSDV623491
Santoku kniv FK2 16 cm, de Buyer
605 kr –24 %
458 kr
DB428716
Santoku kniv INTENSE 18 cm, Forged
580 kr
FORGEDSDV620124
Santoku kniv PROFESSIONAL "S" 18 cm, Zwilling
1 089 kr
ZW31120181
Up
More products

Santokuknive - en af de mest universelle knive i dit køkken

Hvad er en Santoku-kniv?

Santokukniven er en meget alsidig, mellemstor kniv, der kan bruges til mange kulinariske opgaver. Kniven stammer fra Japan og har et bredt blad uden spids, men med en sløv ryg, der buer ned og møder det lige forblad. Den er 12 til 20 cm lang, har ingen bolster, har en afbalanceret vægt og er let at holde.

Hvad er forskellen på en Santoku-kniv og en kokkekniv?

Både hjemmekokke og professionelle kokke bruger santoku- og kokkeknive til mange forskellige skæreopgaver. Hvad er forskellen på disse to typer knive? Santoku-knive har et kortere blad end kokkeknive, og deres blad er normalt enkeltfaset i modsætning til kokkeknive med dobbeltfas. Da den ikke har en spids, kan man skære i et enkelt nedadgående snit, mens man med en kokkekniv skal vippe bladet fremad. Vælg en kokkekniv, hvis du foretrækker den "gyngende" skæremetode, og gå efter Santoku for at skære hurtigere og mere effektivt.

Hvad bruges en Santoku-kniv til?

"Santoku" kan oversættes til "tre dyder" eller "tre anvendelser", som er at hakke, skære i tern og hakke. Den giver dig mulighed for at skære meget tynde skiver af maden, hvilket får dine retter til at se flotte og æstetiske ud. Du kan bruge en Santoku-kniv til:

  • opskæring af kød
  • udskæring af skinke eller ost
  • snitte, hakke eller skære frugt, grøntsager og nødder i tern
  • hakning af krydderurter
  • skaber fine skiver

På Kulina finder du Santoku-knive af høj kvalitet fra pålidelige mærker, der kan holde til lidt af hvert. Tjek knivene ved at Dellinger eller Forged eller Zwilling, eller læs vores ultimative guide til at købe en kniv først. Du kan også se vores bedst sælgende Santoku-knive her.

Hvordan sliber man en Santoku-kniv?

Hvis du bruger din Santoku-kniv dagligt, bør du slibe den ret ofte - mindst hver anden uge. Den bedste måde at slibe din Santoku-kniv på er med en hvæssesten. Slib din kniv som en almindelig kniv - med en 20 graders vinkel til slibestenen, og hvis den har en grantonkant, skal du gå efter 15 grader. Du kan også tage din kniv med til en specialist.

Hvordan passer man på sin Santoku-kniv?

Santokuknive er noget af en investering, så hvis du vil have din Santokukniv til at holde længe, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:

  • knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
  • hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
  • for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
  • opbevar din kniv separat, så knivene ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller et etui til knive
  • slib din kniv regelmæssigt