Santoku knive

5 items total
Santokukniv CLASSIC COLOUR 17 cm, smagfuld sumak, Wüsthof WU1061731717
Santokukniv RESIN FUTURE 17 cm, rød, Dellinger
936 kr
DNGRH191
Santoku kniv SANDVIK RED NORTHERN SUN 18,5 cm, Dellinger DNGRKH204

Santokuknive - en af de mest universelle knive i dit køkken

Hvad er en Santoku-kniv?

Santokukniven er en meget alsidig, mellemstor kniv, der kan bruges til mange kulinariske opgaver. Kniven stammer fra Japan og har et bredt blad uden spids, men med en sløv ryg, der buer ned og møder det lige forblad. Den er 12 til 20 cm lang, har ingen bolster, har en afbalanceret vægt og er let at holde.

Hvad er forskellen på en Santoku-kniv og en kokkekniv?

Både hjemmekokke og professionelle kokke bruger santoku- og kokkeknive til mange forskellige skæreopgaver. Hvad er forskellen på disse to typer knive? Santoku-knive har et kortere blad end kokkeknive, og deres blad er normalt enkeltfaset i modsætning til kokkeknive med dobbeltfas. Da den ikke har en spids, kan man skære i et enkelt nedadgående snit, mens man med en kokkekniv skal vippe bladet fremad. Vælg en kokkekniv, hvis du foretrækker den "gyngende" skæremetode, og gå efter Santoku for at skære hurtigere og mere effektivt.

Hvad bruges en Santoku-kniv til?

"Santoku" kan oversættes til "tre dyder" eller "tre anvendelser", som er at hakke, skære i tern og hakke. Den giver dig mulighed for at skære meget tynde skiver af maden, hvilket får dine retter til at se flotte og æstetiske ud. Du kan bruge en Santoku-kniv til:

  • opskæring af kød
  • udskæring af skinke eller ost
  • snitte, hakke eller skære frugt, grøntsager og nødder i tern
  • hakning af krydderurter
  • skaber fine skiver

På Kulina finder du Santoku-knive af høj kvalitet fra pålidelige mærker, der kan holde til lidt af hvert. Tjek knivene ved at Dellinger eller Forged eller Zwilling, eller læs vores ultimative guide til at købe en kniv først. Du kan også se vores bedst sælgende Santoku-knive her.

Hvordan sliber man en Santoku-kniv?

Hvis du bruger din Santoku-kniv dagligt, bør du slibe den ret ofte - mindst hver anden uge. Den bedste måde at slibe din Santoku-kniv på er med en hvæssesten. Slib din kniv som en almindelig kniv - med en 20 graders vinkel til slibestenen, og hvis den har en grantonkant, skal du gå efter 15 grader. Du kan også tage din kniv med til en specialist.

Hvordan passer man på sin Santoku-kniv?

Santokuknive er noget af en investering, så hvis du vil have din Santokukniv til at holde længe, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:

  • knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
  • hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
  • for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
  • opbevar din kniv separat, så knivene ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller et etui til knive
  • slib din kniv regelmæssigt