odpocet
6 dage
2 timer
53 minutter
53 sekunder

Santoku knive

Vis filtre
Vis filtre
Sorter efter
16 varer i alt
Sort Ryd filtre
217823 santoku nuz kanetsugu pro m 17 cm cerna dellinger
Ny inspiration –20 %
975 kr
1 219 kr
Promo
DNGR9003
215810 santoku nuz all star 18 cm cerne logo zwilling
–57 %
358 kr
835 kr
Promo
ZW1020445
217262 santoku nuz german black samurai 12 cm cerna dellinger
Ny inspiration –20 %
128 kr
161 kr
Promo
DNGRKH272
217247 santoku nuz german black samurai 18 cm cerna dellinger
Ny inspiration –20 %
231 kr
289 kr
Promo
DNGRKH267
Santoku kniv COMFORT K2213644 12,5 cm, rustfrit stål, Tefal
–20 %
39 kr
49 kr
Promo
TEFK2213644
Santoku kniv 17 cm, med ovale riller, sort, Victorinox
–15 %
366 kr
431 kr
Promo
VN6852317B
Santoku kniv 1905 18 cm, F.Dick
–15 %
847 kr
997 kr
Promo
FDCK8194218K
Santoku kniv ICE FORCE K2320614 18 cm, rustfrit stål, Tefal
–20 %
112 kr
140 kr
Promo
TEFK2320614
Santoku kniv CHAI DAO CLASSIC 17 cm, Wüsthof
–15 %
895 kr
1 054 kr
Promo
WU1040135617
Santoku kniv 800DP 18 cm, Miyabi
–10 %
1 728 kr
1 920 kr
Promo
MB54487181
Santoku kniv SWISS MODERN 17 cm, med ovale riller, sort, Victorinox
–15 %
445 kr
524 kr
Promo
VN6905317KB
211024 santoku nuz alpha pom 18 cm cerna gude
–15 %
974 kr
1 147 kr
Promo
GUDE154618
Santokukniv IDÉAL 18 cm, med nitter i messing, sort, Lion Sabatier
–20 %
845 kr
1 057 kr
Promo
LS714780
Santokukniv PERFORMER 17 cm, sort, Wüsthof
–15 %
1 875 kr
2 207 kr
Promo
WU1061231317

Santokuknive - en af de mest universelle knive i dit køkken

Hvad er en Santoku-kniv?

Santokukniven er en meget alsidig, mellemstor kniv, der kan bruges til mange kulinariske opgaver. Kniven stammer fra Japan og har et bredt blad uden spids, men med en sløv ryg, der buer ned og møder det lige forblad. Den er 12 til 20 cm lang, har ingen bolster, har en afbalanceret vægt og er let at holde.

Hvad er forskellen på en Santoku-kniv og en kokkekniv?

Både hjemmekokke og professionelle kokke bruger santoku- og kokkeknive til mange forskellige skæreopgaver. Hvad er forskellen på disse to typer knive? Santoku-knive har et kortere blad end kokkeknive, og deres blad er normalt enkeltfaset i modsætning til kokkeknive med dobbeltfas. Da den ikke har en spids, kan man skære i et enkelt nedadgående snit, mens man med en kokkekniv skal vippe bladet fremad. Vælg en kokkekniv, hvis du foretrækker den "gyngende" skæremetode, og gå efter Santoku for at skære hurtigere og mere effektivt.

Hvad bruges en Santoku-kniv til?

"Santoku" kan oversættes til "tre dyder" eller "tre anvendelser", som er at hakke, skære i tern og hakke. Den giver dig mulighed for at skære meget tynde skiver af maden, hvilket får dine retter til at se flotte og æstetiske ud. Du kan bruge en Santoku-kniv til:

  • opskæring af kød
  • udskæring af skinke eller ost
  • snitte, hakke eller skære frugt, grøntsager og nødder i tern
  • hakning af krydderurter
  • skaber fine skiver

På Kulina finder du Santoku-knive af høj kvalitet fra pålidelige mærker, der kan holde til lidt af hvert. Tjek knivene ved at Dellinger eller Forged eller Zwilling, eller læs vores ultimative guide til at købe en kniv først. Du kan også se vores bedst sælgende Santoku-knive her.

Hvordan sliber man en Santoku-kniv?

Hvis du bruger din Santoku-kniv dagligt, bør du slibe den ret ofte - mindst hver anden uge. Den bedste måde at slibe din Santoku-kniv på er med en hvæssesten. Slib din kniv som en almindelig kniv - med en 20 graders vinkel til slibestenen, og hvis den har en grantonkant, skal du gå efter 15 grader. Du kan også tage din kniv med til en specialist.

Hvordan passer man på sin Santoku-kniv?

Santokuknive er noget af en investering, så hvis du vil have din Santokukniv til at holde længe, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:

  • knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
  • hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
  • for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
  • opbevar din kniv separat, så knivene ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller et etui til knive
  • slib din kniv regelmæssigt